Artikel top billede

Vild vækst i vente på dette særlige mobil-område

Anvendelsen af værktøjer til en bestemt mobil-funktion vil ifølge Gartner tage fart de kommende år på grund af eksplosionen af mobile enheder i erhvervslivet.

Computerworld News Service: Med den flodbølge af mobile enheder, der skyller ind over erhvervslivet, vil et rekordstort antal virksomheder købe såkaldte mobile device management-løsninger (MDM) i løbet af de næste fem år.

Det er en af de større mobiltendenser, som analytikere fra Gartner fremlagde fornylig  ved Gartner Symposium/ITxpo.

I løbet af de næste fem år vil 65 procent af alle virksomheder ifølge Gartner begynde at bruge MDM for at få styr på sikkerheden i forbindelse med smartphones og tablets.

Grundene til denne tendens er åbenlyse: Gartner forventer, at 90 procent af alle virksomheder i 2017 vil have to eller flere mobil-styresystemer at understøtte.

I løbet af det forgangne år er mange virksomheder begyndt at bruge Apple som deres primære mobilplatform, hvilket vil fortsætte de kommende 12 til 18 måneder.

I takt med at andre mobil-styresystemer såsom Windows 8 bliver mere udbredte, vil det ifølge Gartner blive nødvendigt at anvende MDM.

Skal opdeles i tre kategorier

Under præsentationen ved symposiet hævdede analytikerne fra Gartner, at den eneste måde it-afdelingen kan fastholde kontrollen over de mobile enheder, der anvendes i virksomheden, er ved at sortere dem i tre forskellige kategorier:

Standardenheder, der er tillid til, og som udleveres af virksomheden; tolererede enheder; samt ikke-understøttede enheder.

I dette scenarie får brugerne oplyst en foruddefineret liste over understøttede produkter i hver kategori sammen med et forventet budget for hver valgmulighed.

Brugerne kan således selv vælge et passende produkt ud fra deres behov og budget.

På denne måde undgår man, at brugernes forbrugsgrænser fastsættes af subjektive fortolkninger af "rimelig brug."

"Ved at implementere et struktureret system til understøttelse med forskellige support-niveauer kan it-afdelingen beskytte forretningsdataene og håndhæve regler angående overførslen af data mellem den mobile enhed og virksomhedens netværk, samtidig med at brugerne får mulighed for at anvende de produkter, de selv foretrækker," forklarer Phil Redman, der er research vice president hos Gartner.

"Det bliver svært at opnå en effektiv mobilunderstøttelse, hvis alle platforme ikke håndteres på samme måde under virksomhedens krav. Ligesom pc'er er mobile enheder en form for klienter og reglerne for brugen af dem bør være lige så veldefinerede."

Redman påpeger, at MDM-løsningerne er ved at udvikle sig til at handle om mere end blot sikkerhed såsom understøttelse af applikationer, data og indhold fra både virksomheden selv og fra tredjeparter.

I løbet af de næste to år vil MDM-løsningerne funktionsmæssigt blive ved at brede sig ud og blive mere generelle platforme til mobiladministration.

Af andre vigtige aspekter af Gartners prognose for anvendelsen af mobile enheder i erhvervslivet i de kommende år kan nævnes:

- I 2016 vil der blive købt flere end 1,6 milliarder "smarte" mobile enheder på verdensplan. 40 procent af den samlede arbejdsstyrke vil være mobil, mens to tredjedele heraf vil eje en smartphone. Udfordringen for it-cheferne bliver at finde ud af at udnytte denne nye kanal til kunder og medarbejdere.

- I 2016 vil medarbejderne selv stå for indkøbet af halvdelen af alle enheder, der ikke er pc'er. Ved årtiets afslutning vil det gælde for halvdelen af alle enheder

- I 2016 vil 60 procent af alle store virksomheder have implementeret netværkszoner med begrænset adgang for at blokere for adgang via personligt ejede mobile enheder.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere