Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

CIO i Mærsk Drilling: Derfor skifter vi ERP-platform

Mærsk Drilling og Mærsk Supply dropper SAP som ERP-leverandør og satser i stedet på en løsning fra IFS. Få forklaringen her.

Læs også:

Mærsk Drilling sætter SAP på porten

Mærsk Drilling og Mærsk Supply Services har valgt IFS som ny leverandør af ERP. Ordren har ifølge IFS en værdi en af 11,5 millioner dollar, omkring 70 millioner kroner.

Selve kontrakten med IFS strækker sig over halvandet år.

Den omfatter blandt andet hovedkvarterets overgang til IFS, men dækker ikke hele det store ERP-program, Mærsk Drilling og Mærsk Supply nu starter op. Det ventes at tage mindst tre år.   

Jesper Kjær Hansen, CIO i Mærsk Drilling, hvorfor dropper I SAP?

"Vi ser det ikke, som om at vi dropper SAP. Vi ser det som, at vi vælger IFS til. For Drillings vedkommende drejer det sig om, at vi har en vækststrategi, som er forholdsvis agressiv, og som vi allerede har taget hul på at eksekvere." 

"I den forbindelse har vi brug for at strømligne hele det miljø, man som ny medarbejder kommer ind i, når man kommer til Mærsk Drilling. Vi har behov for at indsluse 3.000 mand over de næste år."

"Vi ønsker at understøtte den strategi bedst muligt med en ERP-transformation, som simplificerer den måde, vi arbejder på. I den evaluering, vi har lavet, er IFS klart kommet ud som det bedste match." 

Skal være sikre på gevinsterne

Hvad er dine overvejelser om det arbejde, der ligger i at skulle skifte ERP-platform?

"Overvejelsen er primært, at det er et rigtig stort forandrings-projekt, når man tager hul på en ERP-transformation. Derfor skal der virkelig være nogle forretningsgevinster i at gøre det, og de skal være klare og veldefinerede fra start af."

"Det er derfor, vi har brugt stort set to år på at blive helt skarpe på, hvad det er, vi vil, og så vælge løsningen."  

"Man skal være meget klar på, hvad der skal drive projekten, og på, hvad hele benefit-delen er."

Hvilken betydning får det her for jeres it-organisation.

"Vi egentlig en forholdsvis lean organisation på de fleste it-områder, og det gælder også vores application management."

"Vi har en række offshorede ressourcer, som arbejder for os via en leverandør i Indien blandt andet, og så har vi selvfølgelig også nogle ressourcer internt."

"De interne ressourcer er applikations-konsulenter, og dem forventer vi at udnytte og at udnytte deres viden i hele den her ERP-transformation."

"Det er et program, som løber over i hvert fald tre år, hvor vi kommer til også at skulle drive den SAP-løsning, vi har i dag." 
   
Samtidig fortæller CIO'en, at Mærsk Drilling ikke tidligere har været igennem en ERP-transformation.

"Det handler ikke bare om en udskiftning af SAP. Det er i virkeligheden første gang, at vi i Mærsk Drilling og Mærsk Supply laver et ERP-projekt, hvor vi binder processerne sammen på tværs og får lavet en informations-model, som går på tværs."
 
IFS har ifølge eget udsagn omkring 2.000 kunder og opererer i 60 lande med omkring 2.800 ansatte. 

Her i Danmark havde selskabet i seneste årsregnskab 52 ansatte og en bruttofortjeneste på 42,8 millioner kroner. 

Læs også:

Mærsk Drilling sætter SAP på porten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.