Artikel top billede

CIO i Mærsk Drilling: Derfor skifter vi ERP-platform

Mærsk Drilling og Mærsk Supply dropper SAP som ERP-leverandør og satser i stedet på en løsning fra IFS. Få forklaringen her.

Læs også:

Mærsk Drilling sætter SAP på porten

Mærsk Drilling og Mærsk Supply Services har valgt IFS som ny leverandør af ERP. Ordren har ifølge IFS en værdi en af 11,5 millioner dollar, omkring 70 millioner kroner.

Selve kontrakten med IFS strækker sig over halvandet år.

Den omfatter blandt andet hovedkvarterets overgang til IFS, men dækker ikke hele det store ERP-program, Mærsk Drilling og Mærsk Supply nu starter op. Det ventes at tage mindst tre år.   

Jesper Kjær Hansen, CIO i Mærsk Drilling, hvorfor dropper I SAP?

"Vi ser det ikke, som om at vi dropper SAP. Vi ser det som, at vi vælger IFS til. For Drillings vedkommende drejer det sig om, at vi har en vækststrategi, som er forholdsvis agressiv, og som vi allerede har taget hul på at eksekvere." 

"I den forbindelse har vi brug for at strømligne hele det miljø, man som ny medarbejder kommer ind i, når man kommer til Mærsk Drilling. Vi har behov for at indsluse 3.000 mand over de næste år."

"Vi ønsker at understøtte den strategi bedst muligt med en ERP-transformation, som simplificerer den måde, vi arbejder på. I den evaluering, vi har lavet, er IFS klart kommet ud som det bedste match." 

Skal være sikre på gevinsterne

Hvad er dine overvejelser om det arbejde, der ligger i at skulle skifte ERP-platform?

"Overvejelsen er primært, at det er et rigtig stort forandrings-projekt, når man tager hul på en ERP-transformation. Derfor skal der virkelig være nogle forretningsgevinster i at gøre det, og de skal være klare og veldefinerede fra start af."

"Det er derfor, vi har brugt stort set to år på at blive helt skarpe på, hvad det er, vi vil, og så vælge løsningen."  

"Man skal være meget klar på, hvad der skal drive projekten, og på, hvad hele benefit-delen er."

Hvilken betydning får det her for jeres it-organisation.

"Vi egentlig en forholdsvis lean organisation på de fleste it-områder, og det gælder også vores application management."

"Vi har en række offshorede ressourcer, som arbejder for os via en leverandør i Indien blandt andet, og så har vi selvfølgelig også nogle ressourcer internt."

"De interne ressourcer er applikations-konsulenter, og dem forventer vi at udnytte og at udnytte deres viden i hele den her ERP-transformation."

"Det er et program, som løber over i hvert fald tre år, hvor vi kommer til også at skulle drive den SAP-løsning, vi har i dag." 
   
Samtidig fortæller CIO'en, at Mærsk Drilling ikke tidligere har været igennem en ERP-transformation.

"Det handler ikke bare om en udskiftning af SAP. Det er i virkeligheden første gang, at vi i Mærsk Drilling og Mærsk Supply laver et ERP-projekt, hvor vi binder processerne sammen på tværs og får lavet en informations-model, som går på tværs."
 
IFS har ifølge eget udsagn omkring 2.000 kunder og opererer i 60 lande med omkring 2.800 ansatte. 

Her i Danmark havde selskabet i seneste årsregnskab 52 ansatte og en bruttofortjeneste på 42,8 millioner kroner. 

Læs også:

Mærsk Drilling sætter SAP på porten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere