Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

CIO i Mærsk Drilling: Derfor skifter vi ERP-platform

Mærsk Drilling og Mærsk Supply dropper SAP som ERP-leverandør og satser i stedet på en løsning fra IFS. Få forklaringen her.

Læs også:

Mærsk Drilling sætter SAP på porten

Mærsk Drilling og Mærsk Supply Services har valgt IFS som ny leverandør af ERP. Ordren har ifølge IFS en værdi en af 11,5 millioner dollar, omkring 70 millioner kroner.

Selve kontrakten med IFS strækker sig over halvandet år.

Den omfatter blandt andet hovedkvarterets overgang til IFS, men dækker ikke hele det store ERP-program, Mærsk Drilling og Mærsk Supply nu starter op. Det ventes at tage mindst tre år.   

Jesper Kjær Hansen, CIO i Mærsk Drilling, hvorfor dropper I SAP?

"Vi ser det ikke, som om at vi dropper SAP. Vi ser det som, at vi vælger IFS til. For Drillings vedkommende drejer det sig om, at vi har en vækststrategi, som er forholdsvis agressiv, og som vi allerede har taget hul på at eksekvere." 

"I den forbindelse har vi brug for at strømligne hele det miljø, man som ny medarbejder kommer ind i, når man kommer til Mærsk Drilling. Vi har behov for at indsluse 3.000 mand over de næste år."

"Vi ønsker at understøtte den strategi bedst muligt med en ERP-transformation, som simplificerer den måde, vi arbejder på. I den evaluering, vi har lavet, er IFS klart kommet ud som det bedste match." 

Skal være sikre på gevinsterne

Hvad er dine overvejelser om det arbejde, der ligger i at skulle skifte ERP-platform?

"Overvejelsen er primært, at det er et rigtig stort forandrings-projekt, når man tager hul på en ERP-transformation. Derfor skal der virkelig være nogle forretningsgevinster i at gøre det, og de skal være klare og veldefinerede fra start af."

"Det er derfor, vi har brugt stort set to år på at blive helt skarpe på, hvad det er, vi vil, og så vælge løsningen."  

"Man skal være meget klar på, hvad der skal drive projekten, og på, hvad hele benefit-delen er."

Hvilken betydning får det her for jeres it-organisation.

"Vi egentlig en forholdsvis lean organisation på de fleste it-områder, og det gælder også vores application management."

"Vi har en række offshorede ressourcer, som arbejder for os via en leverandør i Indien blandt andet, og så har vi selvfølgelig også nogle ressourcer internt."

"De interne ressourcer er applikations-konsulenter, og dem forventer vi at udnytte og at udnytte deres viden i hele den her ERP-transformation."

"Det er et program, som løber over i hvert fald tre år, hvor vi kommer til også at skulle drive den SAP-løsning, vi har i dag." 
   
Samtidig fortæller CIO'en, at Mærsk Drilling ikke tidligere har været igennem en ERP-transformation.

"Det handler ikke bare om en udskiftning af SAP. Det er i virkeligheden første gang, at vi i Mærsk Drilling og Mærsk Supply laver et ERP-projekt, hvor vi binder processerne sammen på tværs og får lavet en informations-model, som går på tværs."
 
IFS har ifølge eget udsagn omkring 2.000 kunder og opererer i 60 lande med omkring 2.800 ansatte. 

Her i Danmark havde selskabet i seneste årsregnskab 52 ansatte og en bruttofortjeneste på 42,8 millioner kroner. 

Læs også:

Mærsk Drilling sætter SAP på porten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.