Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Ny topchef til IBM Danmark

IBM Danmark får ny topchef. Det sker, efter Carl Christian Ægidius har besluttet at stoppe på posten, efter han fyldte 60 år 1. januar og dermed faldt for IBM's aldersgrænse. Ny administrerende direktør bliver den 49-årige Lars Mikkelgaard-Jensen, der kommer fra en stilling som chef for IBM's business partner-forretning i Norden.

Topchefen for det største it-selskab i Danmark IBM administrerende direktør Carl Christian Ægidius, stopper på posten.

Carl Christian Ægidius har indgivet sin afskedsbegæring efter han faldt for IBMs interne aldersgrænse, da han 1. januar rundede de 60 år.

Hans afløser bliver 49-årige Lars Mikkelgaard-Jensen, der kommer fra en stilling som chef for IBM's business partner-forretning i Norden.

Stor erfaring og fokus på partnere

Administrerende direktør for IBM Nordic, Jens Munch-Hansen, begrunder valget af Lars Mikkelgaard-Jensen som ny topchef for Danmarks største it-selskab med hans grundige erfaring fra forskellige centrale positioner i koncernen, som han trods sin unge alder har arbejdet for i 21 år.

Lars Mikkelgaard-Jensen har i årenes løb blandt andet haft det nordiske ansvar for IBM's store kunder inden for handel og transport, ligesom han har haft en række lederstillinger inden for blandt andet global service og industrisektoren.

- Det er utroligt vigtigt i en tid, hvor der er stærk fokus på sammensmeltningen mellem teknologi og forretningsprocesser. Lars Mikkelgaard-Jensen kommer til jobbet med en solid erfaring, og det faktum, at han i de seneste tre år har haft ansvaret for IBM's partnerforretning i Norden, understreger partnernes betydning for IBM, siger Jens Munch-Hansen.

Lars Mikkelgaard-Jensen kommer oprindeligt fra Grindsted, er uddannet cand.polit og er gammel elitesports-udøver indenfor blandt andet svømning og badminton.

Carl Christian Ægidius - oprindeligt også uddannet cand.polit som sin efterfølger - har været ansat i IBM i 35 år og har inden han blev øverste chef for IBM's danske forretning haft det operationelle ansvar for blandt Holland, Belgien, Spanien, Schweiz og Norden.

Han vil i en periode fortsætte som bestyrelsesmedlem i virksomheden og vil desuden stå til rådighed for den nye direktør i en overgangsfase, der varer indtil 1. april.

Læs stort interview med Lars Mikkelgaard-Jensen og Carl Christian Ægidius i fredagens trykte udgave af Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere