Artikel top billede

Frokost-ordning sender KMD i Arbejdsretten

Fagforeningen HK hiver KMD i Arbejdsretten på grund ballade om frokosten.

Der er udbrudt mad-krig mellem HK og ledelsen hos KMD.

I hvert fald trækker HK/Privat nu det store it-selskab KMD og søsterselskabet KMD BPO i Arbejdsretten.

Det oplyser fagforeningen i en pressemeddelelse.

Baggrunden er, at HK-medlemmer i KMD BPO er blevet frataget deres betalte spisepause.

KMD BPO blev på papiret udskilt fra KMD som et selvstændigt selskab.

Svarer til lønnedgang på 6,67 procent

Kort efter opsagde KMD BPO lokalaftalen med den betalte spisepause, oplyser fagforeningen.

Den betalte frokostaftale, der er blevet taget fra medarbejderne, svarer til en lønnedgang på 6,67 procent for medarbejderne, uden de går ned i tid eller får kompensation på andre måder, hedder det videre.

"Er der reelt tale om, at KMD laver en opsplitning på papiret for at kunne skære i medarbejdernes løn- og arbejdsvilkår? Det har vi grund til at frygte, og derfor tager vi sagen til Arbejdsretten," udtaler faglig sekretær i HK/Privat, Kim Jung Olsen.

KMD og KMD BPO blev splittet op i to den 1. juli 2011.

Kort efter udskillelsen opsagde KMD BPO lokalaftalen om betalt spisepause. Meget tyder dog på, at der kun er tale om en opsplitning i to selvstændige selskaber på papiret, da stort set intet er ændret, lyder beskyldningen fra HK.

Medarbejderne har stadig samme ejer, samme ledere, samme telefonnumre, samme intranet, samme lokaler, samme indgang som før udskillelsen og samme kantine, ifølge fagforeningen.

Fagforening: Politisk problem
Den mest mærkbare forskel er, at en medarbejder fra KMD BPO selv skal betale sin spisepause, mens kollegaen fra KMD, der sidder ved siden af i kantinen, får betalt spisepause, lyder kritikken.

"Hvis virksomheder kan opsplitte sig fiktivt på papiret med markante forringelser af medarbejdernes løn- og arbejdsvilkår til følge, er det et politisk problem, der må gøres noget ved," siger Kim Jung Olsen.

Ifølge HK var cirka 250 medarbejdere omfattet af udskillelsen.

HK peger desuden på en artikel i Computerworld fra 2010 med KMD-direktør Lars Monrad-Gylling, der omtaler spisepausen.

"Der er altså ikke tale om en lønnedgang på hverken 15 eller 20 procent. Der er tale om, at de fremover skal betale deres egen frokostpause," udtalte Lars Monrad-Gylling dengang.

Læs kommentar fra KMD senere på Computerworld.dk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.