Artikel top billede

Arkivfoto. (Foto: Foto: Sean F. Boggs / iStockphoto)

Stor ildebrand sender dansk it-firma helt i knæ

I to måneder måtte et dansk it-firma køre på 50 procent kapacitet på grund af stor brand. Det rammer også omsætningen.

Administrerende direktør Kurt Bager fra it-firmaet Netop Solutions må nu nedjustere sine forventninger til årets resultater.

Det sker i en meddelse om tredje kvartals resultater, som ikke har levet op til selskabets forventninger.

"En stor brand i vores udviklingskontor i Rumænien den 12. juli betød, at en række projekter ikke kunne leveres i tredje kvartal," udtaler Kurt Bager som én af årsagerne.

Imidlertid er selskabet på benene igen.

"Vi er nu oppe at køre igen i nye lokaler, men i to måneder har vi kørt på 50 procent kapacitet," udtaler han videre.

Selskabet oplyser til Computerworld, at ingen kom til skade under branden, men at 1.500 kvadratmeter, hvor 82 ansatte havde arbejdsplads, blev totalt ødelagt.

Nyt produkt

Selvom selskabet i tredje kvartal også lancerede "Netop Vision Mobile" til iPad, som giver lærere mulighed for at tilgå deres computer fra en iPad, har det ikke kunnet ændre resultaterne.

"Som konsekvens af vores resultat må vi nedjustere forventningerne til såvel omsætning som EBITDA for 2012," udtaler Kurt Bager videre.

Omsætningen i tredje kvartal 2012 blev på 18,9 millioner kroner mod 21,6 millioner kroner i tredje kvartal 2011, hvilket svarer til et fald på 13 procent.

Minus på 5 millioner

Nettoresultatet endte på et minus på 4,8 millioner kroner i tredje kvartal 2012 mod et minus på 1,9 millioner kroner i samme periode sidste år.

Derfor nedjusterer ledelsen forventningerne for 2012 således, at der forventes en omsætning for regnskabsåret 2012 i intervallet 85 til 90 millioner kroner, mod tidligere udmeldt 95 til 105 millioner kroner.

Netop beskæftiger cirka 130 ansatte og har datterselskaber i USA, England, Rumænien, Kina og Schweiz.

Netop Solutions A/S er noteret på Københavns Fondsbørs OMX. I 2011 omsatte Netop for 88,3 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere