Artikel top billede

Arkivfoto.

Stor ildebrand sender dansk it-firma helt i knæ

I to måneder måtte et dansk it-firma køre på 50 procent kapacitet på grund af stor brand. Det rammer også omsætningen.

Administrerende direktør Kurt Bager fra it-firmaet Netop Solutions må nu nedjustere sine forventninger til årets resultater.

Det sker i en meddelse om tredje kvartals resultater, som ikke har levet op til selskabets forventninger.

"En stor brand i vores udviklingskontor i Rumænien den 12. juli betød, at en række projekter ikke kunne leveres i tredje kvartal," udtaler Kurt Bager som én af årsagerne.

Imidlertid er selskabet på benene igen.

"Vi er nu oppe at køre igen i nye lokaler, men i to måneder har vi kørt på 50 procent kapacitet," udtaler han videre.

Selskabet oplyser til Computerworld, at ingen kom til skade under branden, men at 1.500 kvadratmeter, hvor 82 ansatte havde arbejdsplads, blev totalt ødelagt.

Nyt produkt

Selvom selskabet i tredje kvartal også lancerede "Netop Vision Mobile" til iPad, som giver lærere mulighed for at tilgå deres computer fra en iPad, har det ikke kunnet ændre resultaterne.

"Som konsekvens af vores resultat må vi nedjustere forventningerne til såvel omsætning som EBITDA for 2012," udtaler Kurt Bager videre.

Omsætningen i tredje kvartal 2012 blev på 18,9 millioner kroner mod 21,6 millioner kroner i tredje kvartal 2011, hvilket svarer til et fald på 13 procent.

Minus på 5 millioner

Nettoresultatet endte på et minus på 4,8 millioner kroner i tredje kvartal 2012 mod et minus på 1,9 millioner kroner i samme periode sidste år.

Derfor nedjusterer ledelsen forventningerne for 2012 således, at der forventes en omsætning for regnskabsåret 2012 i intervallet 85 til 90 millioner kroner, mod tidligere udmeldt 95 til 105 millioner kroner.

Netop beskæftiger cirka 130 ansatte og har datterselskaber i USA, England, Rumænien, Kina og Schweiz.

Netop Solutions A/S er noteret på Københavns Fondsbørs OMX. I 2011 omsatte Netop for 88,3 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere