Artikel top billede

Tusindvis af it-folk slipper nok for skattesmæk

Et varslet skattesmæk, der stod til at ramme tusindvis af it-folk, lader til at blive taget af bordet. It-branchen jubler.

Læs også: Tusindvis af it-folk står til skattesmæk

Meget tyder nu på, at tusindvis af udstationerede it-folk kan ånde lettet op.

Et varslet skattesmæk af deres indkomst lader til at være afblæst.

Det fremgår af en meddelelse fra IT-Branchen, der henviser til en artikel i Berlingske Tidende.

"Med det seneste udspil fra regeringen i finanslovs-forhandlingerne ser det nemlig nu ud at den upopulære skat på udstationering, ophævelsen af ligningslovens § 33a, nu fjernes," står der direkte i brancheforeningens besked.

"De nye toner fra regeringen er rigtig godt nyt for danske it-folk i udlandet. De slipper nu for at skulle betale en markant højere skat, når de er udstationeret," udtaler Mette Lundberg, der er direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen.

Ødelæggende skat

Skatten, hvis den alligevel indføres, vil være særlig skadelig for it-branchen.

"Det ville være dræbende for danske it-virksomheders, eksport og internationale vækst, hvis danske medarbejdere i udlandet skulle beskattes hårdere fremover," udtaler hun.

Hos ITEK under Dansk Industri, der tidligere har været ude og advare imod skattesmækket, vil man ikke glæde sig for tidligt.

"Vi kommenterer ikke de mange pressehistorier, før vi ser det samlede forlig," lyder det fra direktør Tom Togsverd fra ITEK.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere