Artikel top billede

Tusindvis af danske it-folk rammes af skattesmæk

En varslet ændring af skattereglerne for personer i særlige job vil ramme tusindvis af it-folk.

En varslet ændring af skattereglerne for udstationerede danskere i udlandet vil ramme tusindvis af it-folk.

Det vurderer ITEK under Dansk Industri.

Skatteministeriet har selv beregnet at ændringen vil berøre 5.700 personer.

Men Skat's presseafdeling oplyser over for Computerworld, at det ikke kan fortælle, hvor mange af dem, der skal findes i it-branchen.

"Skatteministeriet har ikke tal for, hvor mange af de af LL § 33 A omfattede personer, der er beskæftiget inden for it-branchen," hedder det i en mail til Computerworld.

Tusindvis rammes

Hos ITEK under Dansk Industri undrer det ikke direktør Tom Togsverd, at "at Skat ikke kan forklare sammensætningen".

"Normalt fylder vi 10 procent af de private erhverv, så det skulle give 570 personer, hvis skats tal er rigtigt," forklarer Tom Togsverd.

Det tvivler han imidlertid på.

"Under alle omstændigheder taler vi om et meget større antal personer, der berøres, fordi vi også taler om kortere udstationeringsperioder," forklarer ITEK-direktøren videre.

"Så vi taler om mange tusinde personer, der berøres," vurderer han om antallet af it-folk, der risikerer at få et skattesmæk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere