Artikel top billede

Licensrod for 94 millioner kroner hos CSC i Norden

Regnskaberne hos it-giganten CSC afslører nye fejl. Denne gang omkring licenser.

Det vil være synd at sige, at CSC-regnskaber er kedelig læsning.

En del af forklaringen skyldtes de opsigtsvækkende oplysninger om bevidst regnskabssvindel, som det er blevet beskrevet af selskabets internationale topledelse.

Regnskabs-rod, der har sit udspring i danske datterseskaber, og som granskes på 22. måned af det amerikanske børstilsyn.

Men det seneste CSC-regnskab afslører flere uregelmæssigheder i Norden. Denne gang dog ikke bevidst synd.

I stedet er der licensrod for 94 millioner kroner i Norden.

Diverse fejl

Under "Nordic Region Adjustments" hedder det i det globale CSC-regnskab:

"De nordiske justeringer før skat er bogført i andet kvartal og de første seks måneder af finansåret 2012 og udgjorde henholdsvis 6 millioner dollars og 10 millioner dollars, og kan primært henføres til en undervurdering af afskrivninger som følge af anvendelsen af ukorrekte brugstider for indkøbte softwarelicenser."

"Selskabet tilskriver disse nordiske justeringer diverse fejl og ikke til nogen regnskabsmæssige uregelmæssigheder eller forsætlige fejl (bortset fra en justering af en operationel leasing på en million dollar, som var en fobedring af en fejl, der tidligere er  rettet og rapporteret i finansåret 2011)," lyder det videre.

Omkring den bevidste regnskabsfusk har den amerikanske ledelse udtalt, at det var udført af "afsporede" ansatte.

Alene i Norden skulle mistanken om svindel rette sig imod beløb i størrelsesorden en halv milliard kroner.

Computerworld har igennem længere tid forsøgt at få en kommentar fra CSC, men uden held.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.