Artikel top billede

Derfor er det på høje tid med chefskifte i Intel

Paul Otellini er på vej ud og chipgiganten har seks måneder til at finde en ny topchef - gerne én med knowhow på mobilområdet, mener analytikerne.

Læs også:

Her er de varmeste bud på Intels nye topchef.

Intel topchef Paul Otellini trækker sig.

Computerworld News Service: Intels topchef, Paul Otellini, forbereder at forlade selskabet, hvilket du kan læse mere om her..

Det vurderer analytikere dog kan være en god ting for verdens største chipproducent.

Intel offentliggjorde mandag, at 62-årige Paul Otellini vil fratræde sin stilling i maj efter næsten fire årtier hos selskabet. Bestyrelsen vil arbejde på at finde hans efterfølger.

Hvem end der tager over som Intels næste topchef vil stå med en svær opgave.

Selskabet har kæmpet for at skabe sig en plads i det hastigt voksende mobilmarked og står her overfor hård konkurrence fra Arm Holdings, hvis processorer bruges i stor stil på mobile enheder. Intel presses også af et svagt pc-marked.

Faldende pc-leveringer

Mens de fleste brancheanalytikere vurderer, at Otellini forlader Intel af eget initiativ, påpeger analytiker Ken Dulaney fra Gartner, at visse forretningsmæssige faktorer kan have påvirket hans beslutning.

"Hver gang der sker noget af den her art, så kommer det som lidt af en overraskelse, og han har været der længe," siger Dulaney. "Og der er andre faktorer, der kan være på spil, såsom de faldende pc-leveringer og det faktum at Intel er gået glip af væksten i mobilmarkedet i kategorier såsom smartphones."

Dulaney bemærker dog, at Intel er et meget stærkt selskab med en produktion af højeste kvalitet og en særligt stærk serverforretning. Med dette stærke grundlag kan ny ledelse ifølge Dulaney måske være en god forandring.

Dan Olds, der er analytiker hos The Gabriel Consulting Group, vil vente med at kommentere Otellinis afgang, indtil han har set, hvem der er blandt Intels favoritter som ny topchef.

"Dette er ikke nødvendigvis hverken godt eller dårligt nyt," siger han.

"Det vil helt klart betyde forandringer og nogen usikkerhed, hvilket er forstyrrende, men Intel kæmper på flere fronter og kan sandsynligvis godt bruge den saltvandsindsprøjtning, en ny leder kan give."

Med cirka seks måneder til at forberede det store lederskifte befinder Intel sig i en god position, vurderer Charles King, der er analytiker hos Pund-IT.

"Med denne offentliggørelse indledes en velordnet forberedelse på hans fratræden, da Intels bestyrelse har rigelig tid til at søge efter og sortere i kandidaterne og vælge en efterfølger," tilføjer han. "Dette står i stærk kontrast til tilfælde, hvor topchefen får sparket uden varsel og uden at man har en potentiel efterfølger på plads."

Det betyder også, at Intels bestyrelse vil have tid til at finde en ny leder, der har god forståelse for mobilteknologierne og det voksede mobilmarked.

Det er dog ikke sikkert, at en ny topchef - med eller uden mobil-ekspertise - vil komme til at forandre selskabet eller dets fremtidige retning noget særligt, kommenterer analytiker Patrick Moorhead fra Moor Insights & Strategy.

Intel er ifølge Moorhead så stærkt et selskab med en ny mobilstrategi, at fratrædelsen af én topchef og indtrædelsen af en anden nok ikke vil give nogen større kursændring.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.