Artikel top billede

Derfor er det på høje tid med chefskifte i Intel

Paul Otellini er på vej ud og chipgiganten har seks måneder til at finde en ny topchef - gerne én med knowhow på mobilområdet, mener analytikerne.

Læs også:

Her er de varmeste bud på Intels nye topchef.

Intel topchef Paul Otellini trækker sig.

Computerworld News Service: Intels topchef, Paul Otellini, forbereder at forlade selskabet, hvilket du kan læse mere om her..

Det vurderer analytikere dog kan være en god ting for verdens største chipproducent.

Intel offentliggjorde mandag, at 62-årige Paul Otellini vil fratræde sin stilling i maj efter næsten fire årtier hos selskabet. Bestyrelsen vil arbejde på at finde hans efterfølger.

Hvem end der tager over som Intels næste topchef vil stå med en svær opgave.

Selskabet har kæmpet for at skabe sig en plads i det hastigt voksende mobilmarked og står her overfor hård konkurrence fra Arm Holdings, hvis processorer bruges i stor stil på mobile enheder. Intel presses også af et svagt pc-marked.

Faldende pc-leveringer

Mens de fleste brancheanalytikere vurderer, at Otellini forlader Intel af eget initiativ, påpeger analytiker Ken Dulaney fra Gartner, at visse forretningsmæssige faktorer kan have påvirket hans beslutning.

"Hver gang der sker noget af den her art, så kommer det som lidt af en overraskelse, og han har været der længe," siger Dulaney. "Og der er andre faktorer, der kan være på spil, såsom de faldende pc-leveringer og det faktum at Intel er gået glip af væksten i mobilmarkedet i kategorier såsom smartphones."

Dulaney bemærker dog, at Intel er et meget stærkt selskab med en produktion af højeste kvalitet og en særligt stærk serverforretning. Med dette stærke grundlag kan ny ledelse ifølge Dulaney måske være en god forandring.

Dan Olds, der er analytiker hos The Gabriel Consulting Group, vil vente med at kommentere Otellinis afgang, indtil han har set, hvem der er blandt Intels favoritter som ny topchef.

"Dette er ikke nødvendigvis hverken godt eller dårligt nyt," siger han.

"Det vil helt klart betyde forandringer og nogen usikkerhed, hvilket er forstyrrende, men Intel kæmper på flere fronter og kan sandsynligvis godt bruge den saltvandsindsprøjtning, en ny leder kan give."

Med cirka seks måneder til at forberede det store lederskifte befinder Intel sig i en god position, vurderer Charles King, der er analytiker hos Pund-IT.

"Med denne offentliggørelse indledes en velordnet forberedelse på hans fratræden, da Intels bestyrelse har rigelig tid til at søge efter og sortere i kandidaterne og vælge en efterfølger," tilføjer han. "Dette står i stærk kontrast til tilfælde, hvor topchefen får sparket uden varsel og uden at man har en potentiel efterfølger på plads."

Det betyder også, at Intels bestyrelse vil have tid til at finde en ny leder, der har god forståelse for mobilteknologierne og det voksede mobilmarked.

Det er dog ikke sikkert, at en ny topchef - med eller uden mobil-ekspertise - vil komme til at forandre selskabet eller dets fremtidige retning noget særligt, kommenterer analytiker Patrick Moorhead fra Moor Insights & Strategy.

Intel er ifølge Moorhead så stærkt et selskab med en ny mobilstrategi, at fratrædelsen af én topchef og indtrædelsen af en anden nok ikke vil give nogen større kursændring.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere