Artikel top billede

Her er de varmeste bud på Intels nye topchef

Intel skal have ny topchef. Se de mest oplagte kandidater her.

Læs også:
Intel topchef Paul Otellini trækker sig

Derfor skal Intels mangeårige topchef ud af vagten

Efter at Intels topchef, Paul Otellini, har meddelt sin aftrædelse, er jagten nu gået ind på en afløser.

I mandags blev tre topledere forfremmet, og det kan meget vel blive én af dem, der overtager jobbet som administrerende direktør.

Det lyder det fra kilder bekendt med selskabets planer, skriver IDG News Service.

Tre åbenlyse kandidater

De tre kandidater er ifølge kilder Intels økonomichef, Stacy Smith, chefen for software og service, Renee James samt virksomhedens operative chef, Brian Krzanich.

De blev som sagt alle forfremmet til vicedirektører ved annonceringen af Paul Otellinis aftrædelse.

Virksomheden har oplyst, at den både vil se på interne og eksterne kandidater, men ifølge kilderne er gårdagens forfremmelser ikke nogen tilfældighed.

Intel har aldrig ansat en ekstern kandidat som administrerende direktør - Paul Otellini, Craig Barrett, Andy Grove og stifterne Gordon Moore og Robert Noyce kom alle fra interne rækker.

Det er derfor sandsynligt, at posten også denne gang vil blive besat af en fra de interne rækker.

Smith eller Krzanich er det bedste bud

I førerposition og blandt de potentielle kandidater er Stacy Smith og Brian Krzanich.

"Stacy har vist gode evner med at forstå virksomheden," siger Nathan Brookwood, ledende analytiker hos Insight 64.

Han sammenligner ham med en ung Andy Bryant, der er selskabets bestyrelsesformand, og fremhæver desuden hende som en god kommunikatør.

I forhold til Brian Krzanich fortæller Nathan Brookwood, at han er blevet anerkendt for Intels stærke fremskidt i forhold til at møde Intels chipkøreplan.

"Intel er et kraftcenter, så meget af det, de gør, er bundet til produktionen. Krzanich er god til det, og han er god til at kommunikere med det eksterne publikum," siger Nathan Brookwood.

En anden analytiker fra Mercury Research fremhæver særligt Brian Krzanich som den førende kandidat, grundet virksomhedens styrke med hensyn til produktionen, hvor Brian Krzanich har en fordel.

Udover de tre noget åbenlyse kandidater er navne som David 'Dadi' Perlmutter også oppe at vende. Han er produktchef og direktør for Intel Architecture Group, og ansvarlig for chipdesign. Han afholdt åbningskeynoten til Intel Developer Forum i San Francisco i september.

Foruden Dadi Perlmutter har også den tidligere Intel-mand Pat Gelsinger, der nu er administrerende direktør for VMware, været oppe at vende.

Læs også:
Intel topchef Paul Otellini trækker sig

Derfor overvejer Apple at droppe Intel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere