Her er de varmeste bud på Intels nye topchef

Intel skal have ny topchef. Se de mest oplagte kandidater her.

Læs også:
Intel topchef Paul Otellini trækker sig

Derfor skal Intels mangeårige topchef ud af vagten

Efter at Intels topchef, Paul Otellini, har meddelt sin aftrædelse, er jagten nu gået ind på en afløser.

I mandags blev tre topledere forfremmet, og det kan meget vel blive én af dem, der overtager jobbet som administrerende direktør.

Det lyder det fra kilder bekendt med selskabets planer, skriver IDG News Service.

Tre åbenlyse kandidater
De tre kandidater er ifølge kilder Intels økonomichef, Stacy Smith, chefen for software og service, Renee James samt virksomhedens operative chef, Brian Krzanich.

De blev som sagt alle forfremmet til vicedirektører ved annonceringen af Paul Otellinis aftrædelse.

Virksomheden har oplyst, at den både vil se på interne og eksterne kandidater, men ifølge kilderne er gårdagens forfremmelser ikke nogen tilfældighed.

Intel har aldrig ansat en ekstern kandidat som administrerende direktør - Paul Otellini, Craig Barrett, Andy Grove og stifterne Gordon Moore og Robert Noyce kom alle fra interne rækker.

Det er derfor sandsynligt, at posten også denne gang vil blive besat af en fra de interne rækker.

Smith eller Krzanich er det bedste bud
I førerposition og blandt de potentielle kandidater er Stacy Smith og Brian Krzanich.

"Stacy har vist gode evner med at forstå virksomheden," siger Nathan Brookwood, ledende analytiker hos Insight 64.

Han sammenligner ham med en ung Andy Bryant, der er selskabets bestyrelsesformand, og fremhæver desuden hende som en god kommunikatør.

I forhold til Brian Krzanich fortæller Nathan Brookwood, at han er blevet anerkendt for Intels stærke fremskidt i forhold til at møde Intels chipkøreplan.

"Intel er et kraftcenter, så meget af det, de gør, er bundet til produktionen. Krzanich er god til det, og han er god til at kommunikere med det eksterne publikum," siger Nathan Brookwood.

En anden analytiker fra Mercury Research fremhæver særligt Brian Krzanich som den førende kandidat, grundet virksomhedens styrke med hensyn til produktionen, hvor Brian Krzanich har en fordel.

Udover de tre noget åbenlyse kandidater er navne som David 'Dadi' Perlmutter også oppe at vende. Han er produktchef og direktør for Intel Architecture Group, og ansvarlig for chipdesign. Han afholdt åbningskeynoten til Intel Developer Forum i San Francisco i september.

Foruden Dadi Perlmutter har også den tidligere Intel-mand Pat Gelsinger, der nu er administrerende direktør for VMware, været oppe at vende.

Læs også:
Intel topchef Paul Otellini trækker sig

Derfor overvejer Apple at droppe Intel

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.