Artikel top billede

Derfor skal Intels mangeårige topchef ud af vagten

Intels administrerende direktør, Paul Otellini, trækker sig fra posten. Og det er ikke helt frivilligt. Se her, hvorfor selskabet har brug for en ny topchef.

Læs også: Intel topchef Paul Otellini trækker sig

Hvorfor har Paul Otellini besluttet at trække sig tilbage i en alder af 62 år, før han har nået virksomhedens obligatoriske pensionsalder på 65 år?

Hos verdens mest betydningsfulde finaniselle gade, Wall Street, har man sine egne teorier. Ikke mindst at bestyrelsen hos Intel er utilfredse med selskabets langsomme fremskridt mod at lave indhug på de konkurrerende ARM processore i mobile enheder.

Det skriver Forbes.com.

Selskabet er bedre tjent med en ny ledelse

En kommentar lyder blandt andet: 

"Hans eventuelle afgang er mere et tegn på, at Intels fokus i stigende grad kan flytte uden for det traditionelle pc-marked," skriver Doug Freedman fra RBC i en researchnote.

Og fortsætter: 

"Mens Otellini har gjort et prisværdigt stykke arbejde som CEO igennem de seneste syv år... føler selskabet sig presset af 1) modvind i sit kerne pc-marked og 2) ikke at have være i stand til at sætte sig på den betragtelige del af de mobile SoC marked, der er domineret af ARM, efter fem års udviklingsindsats," skriver han videre.

Han slår samtidig fast at:

"Således vil en ændring af ledelsen kunne være en velkommen nyhed for investorern,e fordi Intel måske kan være bedre i stand til at udvide sin portefølje i vækstmarkeder. Efter vores mening, kan selskabet være bedre tjent med at vælge en efterfølger med et produkt- og salg-fokus, der kan udvide og uddybe kundeforhold modsat en kandidat med et teknisk- og produktions-fokus."

Den mobile arena har været udfordrende

Hans Mosesmann fra Raymond James skriver, at det ikke længere går bare at bygge de milliarddyre fabrikker, der før i tiden har væres så effektive, da AMD var selskabets eneste mainstream konkurrent.

"Tiderne har ændret sig med fremkomsten af ARM Holdings samt at Apple benytter ARM i dets mobile produkter. Det har medført, at Intel x86 er faldet i betydning. Vores bud er, at Intel vil gå udenfor virksomheden i søgningen efter dets nye CEO," skriver han.

Craig Berger fra FBR Capital skriver, at årsagen til pensioneringen af Paul Otellini først og fremmest handler om den udfordrende mobile arena.

"Paul Otellinis pensionering må tilskrives de enorme udfordringer, Intel står overfor i det mobile rum, hvor Intel ikke har klarer sig særlig godt," skriver han.

Christopher Danely fra J.P. Morgen skriver, at Intel nu har en mulighed for at stoppe med at tænke som Facebook og i stedet tænke som Philip Morris.

"Overgange til en ny administrerende direktør er ikke automatisk positiv, medmindre Intel skifter fokus fra at prøve at være en vækstvirksomhed til i stedet at fokusere på sin kerneforretning, pc-mikroprocessor, og skære OPEX og anlægsinvesteringer, øge marginerne og flere likvide afkast til aktionærerne," skriver han.

Læs også: Intel topchef Paul Otellini trækker sig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter fem år med KMD: Banedanmark søger it-leverandør til kæmpeordre på 170 millioner kroner
Banedanmark søger it-leverandør, der skal stå for driften af alle organisationens administrative it-systemer, når KMD’s nuværende kæmpe-kontrakt udløber.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.