Alexander Haslund

Premiumredaktør

E-Mail

aha@cw.dk

Som redaktør for Computerworld Premium har jeg konstant fokus på at komme tæt på de professionelle it-beslutningstageres udfordringer og muligheder. Mit mål er at levere relevant indhold om it og digitalisering, der er aktuelt, i øjenhøjde, direkte værdiskabede og handlingsorienteret.

Jeg er udannet journalist fra Roskilde Universitet med en tværfaglig profil indenfor it og digitalisering. Som del af min uddannelse har jeg tidligere arbejdet som praktikant for Computerworld.

Efter mit speciale skrev jeg i knap fire år for Quarterly Analytics, der er en researchvirksomhed med fokus på it-outsourcing, -drift og it-økonomi målrettet it-beslutningstagere i det private og offentlige.

Jeg interesserer mig for den teknologiske udvikling, nye trends, strategi og ledelse, metoder, markedet og de udfodringer og muligheder it og digitalisering medfører for det private og offentlige samt for samfundet som helhed.

1.860 artikler på Computerworld

Alexander Haslund

Justitsministeren overdænges med kritikpunkter til kontroversielt udkast til nye logningsregler: "Der er al for meget overvågning af uskyldige"

Hele 55 organisationer har fået muligheden for at komme med kritikpunkter og kommentarer til justitsminister Nick Hækkerups (S) forslag til nye logningsregler. Prosa mener, at reglerne dumper en såkaldt Trump-test. Tjek hvem der ellers har haft mulighed for at kommentere det kontroversielle lovforslag her.

25. oktober 2021 kl. 15.06 | læs »

Max Schrems: Facebook forsøger med smart fidus at omgå GDPR i Europa

Facebook omgår GDPR, lyder det fra privacy-aktivisten Max Schrems, efter at Irlands databeskyttelseskommission støtter op, at Facebook ikke behøver at bede brugerne om specifikt samtykke til at målrette dem mod annoncer.

25. oktober 2021 kl. 13.28 | læs »

Ryk dit data til de store cloud-udbydere hvis du vil være mere grøn: "Det er faktisk skræmmende og beskæmmende, så lidt danske hosting-leverandører fokuserer på bæredygtighed"

Interview: Skal du gøre dit it-landskab mere grønt, kan du med fordel overveje at flytte mere data og drift til de store cloud-udbydere som Microsoft, AWS, Google og IBM. Sådan lyder det fra Anders Quitzau, partner hos Sustainia og tidligere innovationsdirektør hos IBM. "Vi taler i flere tilfælde om, at virksomheder kan opnå en strømbesparelse på 70 procent eller mere ved at flytte sit in house-datacenter til en cloud-udbyder," siger han.

22. oktober 2021 kl. 09.00 | læs »

Forsinket ejendomsvurderingssystem sender nu de første nye ejendomsvurderinger ud

Vurderingsstyrelsen har i dag sendt de første nye ejendomsvurderinger ud til danske boligejere, efter at udviklingen af det nye ejendomsvurderingssystem har været undervejs siden 2014.

21. oktober 2021 kl. 16.29 | læs »

Trods lovkrav halter it-sikkerheden hos danske myndigheder: 25 procent mangler at implementere kritisk e-mailsikkerhed

Der er store problemer med e-mailsikkerheden hos danske myndigheder, hvor 25 procent ikke har implementeret det anbefalede niveau for e-mailsikkerhed. Det viser en ny kortlægning.

21. oktober 2021 kl. 14.32 | læs »

Microsoft åbner for test af Android-apps via Windows 11

Microsoft tillader nu Windows 11-testere at prøve Android-apps. Tjek her, hvem der kan få lov til at teste applikationer fra Android.

21. oktober 2021 kl. 13.49 | læs »

Domstolsstyrelsen vil bruge 600 millioner kroner på nyt specialudviklet it-system: Skal ersatte 30 år gamle systemer

Supporten af et af Domstolsstyrelsens centrale it-systemer rinder snart ud. Nu vil Domstolsstyrelsen i gang med udskiftning til et nyt it-system - et projekt som vil koste over 600 millioner kroner, lyder det.

20. oktober 2021 kl. 16.24 | læs »

Kommune køber økonomisystem hos KMD for 42 millioner kroner uden udbud

Sønderjysk kommune sender 42 millioner kroner til KMD via SKI-aftalen 02.19 for en økonomi- og debitor-løsning. Det sker via direkte tildeling - altså uden forudgående udbudsproces.

20. oktober 2021 kl. 14.18 | læs »

Staten sender på ny kæmpe it-system til 100 millioner kroner på gaden med forlænget tidsfrist: Tjek planen her

Efter at Økonomistyrelsen så sent som i går, 19. oktober, trak et stort udbud af fællesstatsligt kontraktstyringssystem tilbage, er udbuddet nu sendt i markedet igen. Denne gang med ændringer og en længere svarfrist.

20. oktober 2021 kl. 12.00 | læs »

Her er Center for Cybersikkerheds tre anbefalinger til danske virksomheder efter SolarWinds-angrebet: "Det er et angreb, som alle der arbejder med it-sikkerhed, bør kende til"

Center for Cybersikkerhed har sat det sidste punktum i en undersøgelsesrapport om det omfattende og ødelæggende SolarWinds-hack. Angrebet bør give anledning til, at alle danske virksomheder og organisationre styrker deres digitale forsvar på særligt tre områder. Tjek dem her.

19. oktober 2021 kl. 16.25 | læs »