Alexander Haslund

Strategi- og ledelsesredaktør

E-Mail

aha@cw.dk

Linkedin

Se Alexander's LinkedIn profil

Jeg har konstant fokus på at komme tæt på de professionelle it-beslutningstageres udfordringer og muligheder. Mit mål er at levere relevant indhold om strategi, ledelse og digitalisering, der er aktuelt, i øjenhøjde, direkte værdiskabede og handlingsorienteret.

Jeg er udannet journalist fra Roskilde Universitet med en tværfaglig profil indenfor it og digitalisering.

Jeg interesserer mig for den teknologiske udvikling, nye trends, strategi og ledelse, metoder, markedet og de udfordringer og muligheder it og digitalisering medfører for det private og offentlige samt for samfundet som helhed.

2.409 artikler på Computerworld

Alexander Haslund

Nu åbner store danske virksomheder for ansøgninger til lukrative graduate-programmer: Her er de mest populære

Over 60 danske virksomheder har eller er i gang med at gøre klar til at åbne for ansøgninger til et væld af forskellige graduate-programmer. Endnu en gang er it-programmerne øverst på agendaen hos store danske virksomheder som Novo Nordisk, Ørsted eller Jyske Bank.

8. december 2022 kl. 09.00 | læs »

Sådan googlede vi i 2022: Her er de emner, der optager os mest for tiden

Der er en direkte sammenhæng mellem de store emner i samfundsdebatten og de ord, danskerne googler. Google er klar med sin årlige opgørelse over, hvad der lige nu optager danskerne allermest.

7. december 2022 kl. 13.22 | læs »

Huaweis danske forretning eroderer – Ericsson stormer frem

Årets it-komet 2022: Efterdønningerne af USA’s sanktioner mod Huawei fortsætter med at gøre ondt hos den kinesiske it-gigant. Den danske omsætning fortsætter med at styrte mod afgrunden. På bare fire år er driften gået ned med 82 procent. Alt imens er Ericsson vokset eksplosivt.

7. december 2022 kl. 10.50 | læs »

Conscia runder tre milliarder kroner i omsætning: Bunden er stadig i minus

Conscia kommer solidt igennem sit seneste regnskabsår og hæver omsætningen til over tre milliarder kroner.

6. december 2022 kl. 13.25 | læs »

Bankdata tæt på at runde 1.000 ansatte: Flytter til nyt kontor på grund af akut pladsmangel

Der er opstået akut pladsmangel hos Bankdata, der med hastige skridt nærmer sig 1.000 ansatte. Midlertidigt flytter Bankdata nu sit kontor i Aarhus til ny adresse for at øge kapaciteten.

6. december 2022 kl. 12.38 | læs »

Direktør for 3 Step It skifter til international konkurrent: Skal bygge helt ny dansk forretning op

Allan Juhl stopper som direktør for den danske gren af 3 Step It og skifter til konkurrenten CSI Leasing, der har over 1.300 ansatte på globalt plan. Han skal nu stå i spidsen for etableringen af CSI i Danmark.

6. december 2022 kl. 09.00 | læs »

Sådan vil ny direktør hos Bankdata hæve effektiviteten hos 350 udviklere: "Der er en del at komme efter. Det er motoren, der skal skaleres til næste niveau"

Interview: Martin Stampe er ny CIO og direktør for udviklingsområdet hos Bankdata. Nu står han overfor opgaven om at få mere ud af udviklerne og hæve effektiviteten. "Det handler om at gøre det nemmere at være udvikler i Bankdata."

5. december 2022 kl. 13.00 | læs »

Erhvervsstyrelsen henter kæmpe gevinster efter års arbejde: "Vi kan idriftsætte machine learning-modeller på få minutter."

Til Gartners kæmpe konference i Barcelona blev Erhvervsstyrelsen hædret for sit arbejde med machine learning. Styrelsen har i dag 30 modeller kørende og kan spinne dem op med rekordfart.

5. december 2022 kl. 11.36 | læs »

Mange danske virksomheder står overfor valget mellem to centrale ERP-systemer: Hvad skal du vælge?

Mange danske virksomheder skal inden for de næste par år vælge, om de skal opgradere deres gamle Microsoft ERP-varianter til noget nyt. Det oplagte valg er at blive i Microsofts ERP-verden, hvorfor valget står mellem Business Central og Finance & Operations. Men hvordan vælger du? Vi har spurgt ERP-ekspert Herbert Nathan om, hvordan du griber det an.

2. december 2022 kl. 09.00 | læs »

Tiltræder i dag - og skal straks i gang med strategiarbejde: Her er de store opgaver, der venter for Kombits nye topchef Kristian Vengsgaard

Onsdag aften forlod Kristian Vengsgaard Forsvarsministeriets koncern med bilen fuld af gaver. I dag, 1. december, holder han møde med Kombits ledergrupper, og allerede i morgen skal han til julefrokost sætte retningen for det nye Kombit, som står ved en skillevej.

1. december 2022 kl. 11.40 | læs »