Alexander Haslund

Premiumredaktør

E-Mail

aha@cw.dk

Som redaktør for Computerworld Premium har jeg konstant fokus på at komme tæt på de professionelle it-beslutningstageres udfordringer og muligheder. Mit mål er at levere relevant indhold om it og digitalisering, der er aktuelt, i øjenhøjde, direkte værdiskabede og handlingsorienteret.

Jeg er udannet journalist fra Roskilde Universitet med en tværfaglig profil indenfor it og digitalisering. Som del af min uddannelse har jeg tidligere arbejdet som praktikant for Computerworld.

Efter mit speciale skrev jeg i knap fire år for Quarterly Analytics, der er en researchvirksomhed med fokus på it-outsourcing, -drift og it-økonomi målrettet it-beslutningstagere i det private og offentlige.

Jeg interesserer mig for den teknologiske udvikling, nye trends, strategi og ledelse, metoder, markedet og de udfodringer og muligheder it og digitalisering medfører for det private og offentlige samt for samfundet som helhed.

1.470 artikler på Computerworld

Alexander Haslund

Premium

Brat stop for markedsdialog om nyt skattesystem: Udbud bliver sat på pause på ubestemt tid

Over 40 dage havde Udviklings- og Forenklingsstyrelsen inviteret til en markedsdialog om muligheden for at kunne indkøbe et nyt standardsystem til opkrævning af alle typer skatter og afgifter. Men markedsdialogen og udbuddet er nu lagt på is på ubestemt tid.

4. december 2020 kl. 15.59 | læs »
Premium

Rigsrevisionen efter analyse af 96 statslige it-projekter til 7,6 milliarder kroner: Ingen metode eller teknologi virker bedre end andre

Over en periode på knap 10 år har staten spenderet 7,6 milliarder kroner på 96 it-projekter. Selvom der er stor varians i forhold til den valgte udviklingsmetode og indkøbsform, kan der ikke opstilles en rettesnor for succes med it-projekter i staten, lyder det fra Rigsrevisionen.

4. december 2020 kl. 14.56 | læs »
Premium

"Jeg tror aldrig nogensinde, at vi kommer til at sælge en on premise-licens igen"

"Jeg tror aldrig nogensinde, at vi kommer til at sælge en on premise-licens igen."

3. december 2020 kl. 15.30 | læs »
Premium

KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til

For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.

2. december 2020 kl. 15.59 | læs »
2

AWS lancerer ny cloud-løsning til Apple-udviklere

Amazon Web Services er klar med EC2 til macOS. Dermed åbner AWS for første gang op for Apples operativsystem i sin cloud-løsning EC2.

2. december 2020 kl. 15.41 | læs »
Premium

Ny plan: Sådan vil Datatilsynet blive bedre til at vurdere, hvor der er størst risici for brud på GDPR

Med en ny data- og risikobaseret strategi vil Datatilsynet blive skarpere på at udnytte sine ressourcer, hvor det giver bedst mening. Blandt andet vil Datatilsynet nu til at tildele brancher en risikoprofil. Se overskrifterne i den nye strategi her.

2. december 2020 kl. 14.39 | læs »
Premium

Datatilsynet øger GDPR-kontrollen med ny strategi: Første del bliver spørgeskema med 100 spørgsmål

Det danske Datatilsyn er på vej med en ny data- og risikobaseret strategi i tre faser. Den første bliver et skema med op mod 100 spørgsmål, som virksomheder og myndigheder skal besvare. "Tilsynsmodellen har et element af stikprøvekontrol og er opbygget som en tragt," siger tilsynschef Frederik Siegumfeldt.

2. december 2020 kl. 14.00 | læs »
Premium

Efter 15 år på det danske marked sætter ERP-leverandøren Unit4 ny aggressiv strategi: Skal tredoble den danske forretning over de næste fem år

Interview: Tidligere på året blev Anders Holm Jørgensen forfremmet til direktør for den danske gren af ERP-leverandøren Unit4. Han havde en betingelse for at overtage tøjlerne, og det var arbejdsro til at lægge en ny strategi, der skal tredoble Unit4 på det danske marked.

2. december 2020 kl. 09.00 | læs »
Premium

Kontroversiel PowerPoint spreder sig blandt de ansatte hos KMD: Planlægger selskabet at reducere medarbejderstaben med 10 procent?

I marts 2021 skal der ifølge en lækket Powerpoint være 184 færre ansatte hos KMD Danmark. Men tallene er "ikke faktuelt korrekte," lyder det fra selskabet i en kortfattet meddelelse til Computerworld. Se PowerPointen-diasen her.

1. december 2020 kl. 15.59 | læs »

Kørekort-app sætter download-rekord: Blev hentet over en halv million gange det første døgn - se de første download-tal her

På et enkelt døgn blev den nye kørekort-app hentet over en halv million gange, viser download-tal fra Digitaliseringsstyrelsen.

1. december 2020 kl. 15.29 | læs »