Alexander Haslund

Tidligere strategi- og ledelsesredaktør

Linkedin

Se Alexander's LinkedIn profil

Jeg har konstant fokus på at komme tæt på de professionelle it-beslutningstageres udfordringer og muligheder. Mit mål er at levere relevant indhold om strategi, ledelse og digitalisering, der er aktuelt, i øjenhøjde, direkte værdiskabede og handlingsorienteret.

Jeg er udannet journalist fra Roskilde Universitet med en tværfaglig profil indenfor it og digitalisering.

Jeg interesserer mig for den teknologiske udvikling, nye trends, strategi og ledelse, metoder, markedet og de udfordringer og muligheder it og digitalisering medfører for det private og offentlige samt for samfundet som helhed.

2.539 artikler på Computerworld

Alexander Haslund

Københavns Kommune tager europæisk cloud-alternativ i brug: "Det tegner til, at den virkelig kan noget på både funktionalitet og pris"

Interview: En europæisk cloud-platform er begyndt at snurre i Københavns Kommune, der i kølvandet på Schrems II-dommen måtte indstille overgangen til Microsoft Azure. Der er spændende perspektiver i den nye platform, lyder det fra Koncern IT's direktør Kristina Skovdal.

31. marts 2023 kl. 09.00 | læs »

Den danske it-virksomhed Saab ramt af leveranceudfordringer i 2022: Overskuddet styrtdykker

Overskuddet hos Saab Danmark går væsentligt tilbage trods en højere omsætning end i 2021.

29. marts 2023 kl. 15.25 | læs »

Region Hovedstaden puster ud efter it-fyringer onsdag formiddag: "Det er en meget særlig dag, for der er helt stille. Alle er sendt hjem, huset er ryddet"

Onsdag har 89 ansatte hos Region Hovedstadens it-organisation, CIMT, fået at vide, at de står til afskedigelse. Alle medarbejdere er sendt hjem og nu venter nogle svære samtaler, siger Mette Harbo direktør hos CIMT.

29. marts 2023 kl. 13.11 | læs »

Derfor bøvler SKI med den tre gange annullerede pc-aftale 02.02: Store udfordringer med prismodel og kravspecifikation

SKI kæmper så meget med pc-indkøbsaftalen 02.02, at den tre gange er blevet annulleret og nu først forventes klar til efteråret. Især kravspecifikation, prismodel og udgåede produkter volder store problemer. Her er SKI's forklaring på udbudsrodet.

29. marts 2023 kl. 09.00 | læs »

Microsoft truer konkurrerende søgemaskiner, der udvikler egne AI-chatprodukter

Flere konkurrerende søgemaskiner skal have udnyttet data fra Microsofts søgemaskine Bing til at udvikle egne AI-chatprodukter. Microsoft vil nu have sat en stopper for det.

27. marts 2023 kl. 17.11 | læs »

Problemer med kæmpe SKI-udbud rammer lang række offentlige kunder: SKI opfordrer til at vente med pc-indkøb

Store problemer med SKI's computeraftale 02.02 har betydet, at flere offentlige kunder siden oktober 2022 ikke har haft en indkøbsaftale til at købe pc'ere gennem. SKI lægger sig fladt ned og opfordrer til, at kunderne henlægger computerindkøb til efteråret.

24. marts 2023 kl. 10.51 | læs »

Voldsom stigning i it-udgifter tvinger Region H til ny strategi med Sundhedsplatformen: Her er planen efter fyringer

Interview: Op mod 150 ansatte skal fyres hos Center for IT og Medicoteknologi i Region H. Det sker efter, at udgifter til it er steget markant de seneste år. Planen fremadrettet er nu at få mere ud af de it-investeringer, herunder Sundhedsplatformen, som allerede er ude på hospitalerne, siger konstitueret direktør Mette Harbo.

23. marts 2023 kl. 11.05 | læs »

Kæmpe fyringsrunde: Region Hovedstadens it-organisation skal fyre op mod hver ottende medarbejder - 150 it-ansatte skal ud

Center for IT og Medicoteknologi med mere end 1.150 ansatte fyrer op mod 150 ansatte og ni ledere. Det sker som led i en stor omorganisering og krav om besparelser. "Det er dyrt at drive it, og det er blevet meget dyrere den seneste tid," siger Mette Harbo, konstitueret direktør hos CIMT.

23. marts 2023 kl. 10.30 | læs »

Visma har brændt mere end otte milliarder kroner af på 42 opkøb i 2022

Visma-koncernen kommer stærkt ud af 2022 med en vækst i omsætning på 19 procent. 2022 står samtidig tilbage som et år, hvor Visma fik købt hele 42 selskaber i otte lande.

22. marts 2023 kl. 10.17 | læs »

Danske virksomheder bombarderet med fejlagtige e-mails fra det offentlige om godkendelse af opdateringer

Bunkevis af mails er blevet udsendt til danske virksomheders administratorer, der skulle godkende forskellige rettighedsopdateringer på Virk.dk. Men de er blevet udsendt på grund af en fejl, lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

22. marts 2023 kl. 09.00 | læs »