Alexander Haslund

Premiumredaktør

E-Mail

aha@cw.dk

Som redaktør for Computerworld Premium har jeg konstant fokus på at komme tæt på de professionelle it-beslutningstageres udfordringer og muligheder. Mit mål er at levere relevant indhold om it og digitalisering, der er aktuelt, i øjenhøjde, direkte værdiskabede og handlingsorienteret.

Jeg er udannet journalist fra Roskilde Universitet med en tværfaglig profil indenfor it og digitalisering. Som del af min uddannelse har jeg tidligere arbejdet som praktikant for Computerworld.

Efter mit speciale skrev jeg i knap fire år for Quarterly Analytics, der er en researchvirksomhed med fokus på it-outsourcing, -drift og it-økonomi målrettet it-beslutningstagere i det private og offentlige.

Jeg interesserer mig for den teknologiske udvikling, nye trends, strategi og ledelse, metoder, markedet og de udfodringer og muligheder it og digitalisering medfører for det private og offentlige samt for samfundet som helhed.

690 artikler på Computerworld

Alexander Haslund

2

Huawei satser på opbakning i Europa efter amerikansk totalforbud

Kinesiske Huawei tror ikke på, at Europa vil følge USA's eksempel og sortliste selskabet. Til det har Huawei haft alt for lange partnerskaber med europæiske selskaber, mener toppen hos Huawei.

21. maj 2019 kl. 17.09 | læs »

Microsoft vil have GDPR-lov i USA: Se hvorfor her

Microsoft har intensiveret lobbyarbejdet i USA med henblik på at få GDPR indført. Læs her hvorfor.

21. maj 2019 kl. 16.44 | læs »

Alan er en af Danmarks fem bedste CIO’er: Sådan har han transformeret hele it-landskabet hos Salling Group

Nomineret til Årets CIO 2019: Sjældent hører man om en CIO, der har været i samme virksomhed i over 30 år. Men det har Alan Jensen. I de sidste knap 15 år og som it-chef hos Salling Group. Nu er han nomineret til Årets bedst CIO 2019 for det ”største og vigtigste” it-projekt i hans og koncernens historie.

21. maj 2019 kl. 11.40 | læs »
3

Huawei fortsætter supporten til Android trods Google-sanktioner: "Det dækker dem, der er blevet solgt, og dem der allerede er i butikkerne"

Selvom Google har blokeret for Huaweis brug af Android-licenser, vil Huawei fortsætte med at supportere Android for de kunder, der allerede har en telefon.

20. maj 2019 kl. 16.47 | læs »
5

Sydkorea vil udskifte Windows med Linux

Den sydkoreanske indenrigsminister annoncerede tidligere på ugen planer om en omfattende udrulning af Linux i stedet for Windows.

20. maj 2019 kl. 16.07 | læs »
Premium

UiPath er et af verdens hurtigst voksende selskaber: "Ultimativt vil vi se en robot for hver person"

En af de hurtigste voksende softwarevirksomheder i historien, UiPath, har med sin RPA-platform skabt en galoperende forretning. På få år er virksomhedens værdi gået fra under en milliard kroner til knap 47 milliarder kroner. Selskabets chief evangelist mener, at RPA-bølgen kun lige er begyndt og forudser samme udvikling som med pc'ens historie.

20. maj 2019 kl. 09.00 | læs »
Premium

Sådan vil Per bygge milliard-successen UiPath op i Norden: "Nogle af vores kunder har haft ROI på flere hundrede procent"

Interview: Danskeren Per Sølvager skal tage milliard-virksomheden UiPaths succesformel og kopiere den på det nordiske marked. Det går ifølge direktøren godt. "Sidste kvartal af 2018 fik vi alene 90 kunder. Det er ret vildt."

16. maj 2019 kl. 13.59 | læs »
Premium

Danske Pleo lander rekordinvestering på 375 millioner kroner: "Jeg synes næsten, at vi har vænnet os til det"

Den dansk fintech-virksomhed Pleo har netop landet den største serie B-investering nogensinde på det danske marked. Med den nyrejste kapital har Pleo nu samlet over en halv milliard kroner til at tage virksomheden ud på det europæiske marked. "Vi har rigeligt med kontanter," lyder det fra selskabets administrerende direktør. Han har nu brug for masser af folk.

14. maj 2019 kl. 05.30 | læs »
2

Endnu en fagforening går ind i sag om KMD's ulovlige ansættelsesplan: "Det virker jo helt grotesk"

HK/Privat opfordrer sine medlemmer til at kontakte fagforeningen, hvis de er over 36 år og har fået jobafslag hos KMD. Det sker efter offentliggørelsen af KMD's ansættelsesplan for 2018, der er i strid med forskelsbehandlingsloven.

9. maj 2019 kl. 17.01 | læs »

Efter Spotify-klage: Nu vil EU efterforske Apple

EU-Kommissionens afdeling for konkurrence med den danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager (R), i spidsen sætter nu gang i en formel efterforskning af Apple. Det sker efter beskyldninger fra musiktjenesten Spotify, der mener, at Apple udnytter App Store til ulovlig dominans.

9. maj 2019 kl. 16.41 | læs »