Alexander Haslund

Premiumredaktør

E-Mail

aha@cw.dk

Som redaktør for Computerworld Premium har jeg konstant fokus på at komme tæt på de professionelle it-beslutningstageres udfordringer og muligheder. Mit mål er at levere relevant indhold om it og digitalisering, der er aktuelt, i øjenhøjde, direkte værdiskabede og handlingsorienteret.

Jeg er udannet journalist fra Roskilde Universitet med en tværfaglig profil indenfor it og digitalisering. Som del af min uddannelse har jeg tidligere arbejdet som praktikant for Computerworld.

Efter mit speciale skrev jeg i knap fire år for Quarterly Analytics, der er en researchvirksomhed med fokus på it-outsourcing, -drift og it-økonomi målrettet it-beslutningstagere i det private og offentlige.

Jeg interesserer mig for den teknologiske udvikling, nye trends, strategi og ledelse, metoder, markedet og de udfodringer og muligheder it og digitalisering medfører for det private og offentlige samt for samfundet som helhed.

558 artikler på Computerworld

Alexander Haslund

Her er de 10 mest værdifulde brands i it-sektoren

IBM er vippet af pinden som det mest værdifulde brand i it-verden, efter at Accenture i 2018 har hævet sin brandværdi med over 50 procent. Se hele listen her.

24. januar 2019 kl. 09.54 | læs »
1

Mobilepay sender ved fejl besked til 1,6 millioner brugere

En menneskelig fejl betød, at 1,6 millioner Android-brugere fik en fejlbesked med titlen "The message". Det har forårsagede et nedbrud, hvor Mobilepay fik så overbelastede systemer, at mange brugere ikke kunne logge på tjenesten.

23. januar 2019 kl. 16.44 | læs »
Premium

Microsoft med klar melding til sine 3.000 danske partnere: "Overlæggeren er, at det er cloud or nothing at all"

Interview: Tiderne, hvor du som Microsoft-partner bare kunne sælge nogle licenser og have succes med det, er forbi. Hvis du vil være en af de hotteste partnere hos Microsoft, skal du bevise overfor partnerdirektør Claus Jul Chrisitansen, at du er klar til at basere hele din forretning på cloud.

23. januar 2019 kl. 15.45 | læs »

Kristian Jensen klar til at diskutere "klog" digital EU-skat

Danmarks finansminister Kristian Jensen (V) har tidligere været modstandere af EU-forslaget om digital beskatning, der rammer it-virksomhederne, men åbner nu op for, at det kan være muligt at finde en EU-løsning.

23. januar 2019 kl. 09.35 | læs »
1

Sikkerhedskampagne lukker 100.000 malware-hjemmesider ned på 10 måneder

En større oprydning iværksat af sikkerhedsorganisationen Abuse.ch har medført, at 100.000 internetadresser er blevet fjernet fra internettet. Kampagnen havde identificeret langt flere malware-sider, men hosterne er for langsomme til at få fjernet dem, lyder det fra organisationen.

22. januar 2019 kl. 16.30 | læs »
26

EU vil lukke 250.000 britiske hjemmesider efter brexit

Europæiske .eu-domæner registreret i Storbritannien vil blive fjernet kort efter brexit. Det kan komme til at ramme omkring en kvart million domæner.

22. januar 2019 kl. 10.40 | læs »
7

EU udskyder copyright-direktiv, der kan ændre internettet for altid

Det omdiskuterede copyright-direktiv er netop blevet blokeret af 11 lande i EU. Dermed står det uklart, hvornår loven om digital ophavsret, der fundmentalt skal gøre op med onlineplatformes brug af brugergenereret indhold, kan komme videre i EU-systemet.

21. januar 2019 kl. 16.29 | læs »

IBM erkender nederlag: Opgiver konkurrent til Microsoft Teams og Slack

Hvad der skulle have været IBM's svar på et samarbejdsværktøj, der skulle tage kampen op mod de populære værktøjer Slack og Teams, lægges nu i graven. Selskabet erkender, at Watson Workspace aldrig nåede at vinde indpas i markedet.

21. januar 2019 kl. 14.25 | læs »
1 Premium

Opgradering til Windows 10 haster: "Efter den dato kan du lige så godt bare åbne hoveddøren og byde hackerne velkommen"

Om et år stopper udvidet support af Windows 7. Men mange virksomheder er stadig ikke kommet i gang med overgangen til Windows 10, selv om de om kort tid står med et operativsystem fyldt med huller.

21. januar 2019 kl. 09.00 | læs »
Premium

"Det kan godt være, at du tjener flere penge i det private, men du har ikke det samme fokus på faglighed, sammenhold og netværk som i det offentlige"

"Når først noget fungerer i det offentlige, så går man all in, og det kan man også mærke for tiden i forhold til ny teknologi og digitalisering i kommunerne."

18. januar 2019 kl. 13.15 | læs »