Alexander Haslund

Premiumredaktør

E-Mail

aha@cw.dk

Som redaktør for Computerworld Premium har jeg konstant fokus på at komme tæt på de professionelle it-beslutningstageres udfordringer og muligheder. Mit mål er at levere relevant indhold om it og digitalisering, der er aktuelt, i øjenhøjde, direkte værdiskabede og handlingsorienteret.

Jeg er udannet journalist fra Roskilde Universitet med en tværfaglig profil indenfor it og digitalisering. Som del af min uddannelse har jeg tidligere arbejdet som praktikant for Computerworld.

Efter mit speciale skrev jeg i knap fire år for Quarterly Analytics, der er en researchvirksomhed med fokus på it-outsourcing, -drift og it-økonomi målrettet it-beslutningstagere i det private og offentlige.

Jeg interesserer mig for den teknologiske udvikling, nye trends, strategi og ledelse, metoder, markedet og de udfodringer og muligheder it og digitalisering medfører for det private og offentlige samt for samfundet som helhed.

1.602 artikler på Computerworld

Alexander Haslund

Premium

Forsinket inddrivelsessystem har nu kradset skattegæld ind for 10 milliarder kroner - 400 offentlige kreditorer koblet på

Det forsinkede inddrivelsessystem, PSRM leveret af Netcompany, har nu kradset 10 milliarder kroner ind i offentlige gæld. Samtidig er knap 400 offentlige kreditorer nu koblet på systemet.

26. februar 2021 kl. 14.12 | læs »
Premium

Faxe Kommune prøver igen efter to kuldsejlede forsøg: Sender ERP-udbud i markedet for tredje gang

Efter at Faxe Kommune fornylig endnu engang måtte trække stort ERP-udbud tilbage, forsøger kommunen sig nu igen.

26. februar 2021 kl. 12.59 | læs »
Premium

Aarhus Kommune investerer 70 millioner kroner i servere og IaaS

Danmarks næststørste kommune, Aarhus Kommune, er klar med 70 millioner kroners udbud. Her vil kommunen indgå en kontrakt om drift og vedligehold af blandt andet et IaaS-miljø.

26. februar 2021 kl. 10.33 | læs »
Premium

Microsofts nye cloud-satsning er "god for os og endnu bedre for kunderne" siger Danmarks bedste Microsoft-partner

Interview: Microsoft lancerer målrettede cloud-miljøer til fem forskellige industrier. Her vil Microsoft samle det bedste fra sin brede portefølje med nye komponenter og målrette det udvalgte brancher. "Det er meget, meget positivt," lyder det fra partner hos Delegate, Peter Østergaard.

26. februar 2021 kl. 09.00 | læs »
Premium

To gange er it-aftaler med KMD indgået på SKI 02.19 blevet dømt ulovlige: Er der noget galt med SKI's rammeaftale eller skal ansvaret placeres et helt andet sted?

Inden for cirka et halvt år er to kommunale it-aftaler indgået via SKI 02.19 med KMD blevet tvangs-annulleret af Klagenævnet for Udbud. Nu er spørgsmålet, hvem der bærer ansvaret for, at kommunerne ender med at bruge langt flere ressourcer på deres it-indkøb, end det var planen. Både kommunerne, KMD og SKI må kigge indad, mener udbudsekspert Lars Kjær Kuhlmann.

25. februar 2021 kl. 12.18 | læs »
4

Falck vil flyve med bemandede droner i fremtiden: Indgår aftale med amerikansk drone-leverandør

Den danske redningskoncern Falck har indgået en aftale med amerikansk droneleverandør. Det skal føre til, at Falck kommer tættere på bemandede droner til sin brand- og ambulancetjeneste.

25. februar 2021 kl. 11.40 | læs »
Premium

Så højt er lønniveauet hos Danmarks bedste it-virksomheder: Høje lønomkostningerne er ikke lig med succes

Løn 2021: Cremen af den danske it-sektor har forskellig tilgang, når det kommer til, hvor mange penge der spenderes på lønomkostninger. Her er oversigten over toppen af de bedste it-virksomheders lønomkostninger.

25. februar 2021 kl. 09.00 | læs »
Premium

Microsoft vil have brugerne over i nye miljøer i kæmpe cloud-satsning: Deler sin cloud op

Nye cloud-løsninger er på vej til tre industrier fra Microsoft, der samler Microsofts services med nye datamodeller og funktioner. Her er overblikket over de nye branchespecifikke clouds fra Microsoft.

24. februar 2021 kl. 15.00 | læs »
Premium

Sådan ser fremtiden ud for VMware: "Standarden hedder i dag de facto containere og kubernetes"

Interview: VMware er ifølge dansk landechef Lars-Bo Klausen i sublim stand til at blive markedslederen inden for kubernetes og containere.

24. februar 2021 kl. 13.15 | læs »
Premium

Tårnhøjt lønniveau hos det danske ERP-hus Syncronic: "Det er nogenlunde prisniveauet for de bedste og mest erfarne folk"

Interview: Det mindre danske ERP-hus Syncronic bruger i gennemsnit over en million kroner om året på lønomkostninger per medarbejder. Det lønniveau er blandt de højeste i den danske it-sektor. "Vores folk er dyre og eftertragtede. Det er selvfølgelig reflekteret i vores personaleomkostninger," lyder det fra direktør Lars Kissow.

24. februar 2021 kl. 09.00 | læs »