Alexander Haslund

Premiumredaktør

E-Mail

aha@cw.dk

Som redaktør for Computerworld Premium har jeg konstant fokus på at komme tæt på de professionelle it-beslutningstageres udfordringer og muligheder. Mit mål er at levere relevant indhold om it og digitalisering, der er aktuelt, i øjenhøjde, direkte værdiskabede og handlingsorienteret.

Jeg er udannet journalist fra Roskilde Universitet med en tværfaglig profil indenfor it og digitalisering. Som del af min uddannelse har jeg tidligere arbejdet som praktikant for Computerworld.

Efter mit speciale skrev jeg i knap fire år for Quarterly Analytics, der er en researchvirksomhed med fokus på it-outsourcing, -drift og it-økonomi målrettet it-beslutningstagere i det private og offentlige.

Jeg interesserer mig for den teknologiske udvikling, nye trends, strategi og ledelse, metoder, markedet og de udfodringer og muligheder it og digitalisering medfører for det private og offentlige samt for samfundet som helhed.

818 artikler på Computerworld

Alexander Haslund

Her er seks gamle computerspil, du kan score kassen på

Hvis du ligger inde med computerspil af ældre dato, kan du være så heldig, at du faktisk kan tjene lidt ekstra lommepenge. Her er seks titler, der kan sælges for mere end 1.000 kroner, ifølge spilekspert.

19. august 2019 kl. 17.16 | læs »

Dansk fibergigant skal betale op mod 16 millioner kroner for vicedirektørs opsigelse

Det kommer til at koste det nyfusionerede fiberselskab Norlys op mod tre årslønninger, at vicedirektøren har sagt sit direktørjob op.

19. august 2019 kl. 15.59 | læs »

Pumper enorme summer ind: Så meget investerer Kinas 100 største internetvirksomheder i udvikling og forskning

Ført an af Alibaba investerer de 100 største internetvirksomheder i Kina massivt i udvikling og forskning. Allerede sidste år overhalede Kina USA, og nu viser tal, at den kinesiske it-branche har øget R&D-investeringer med knap 50 procent.

19. august 2019 kl. 13.31 | læs »
2

Derfor har danske virksomheder det svært på det kinesiske marked: "I 2018 så vi, at der kom mange flere love, man som virksomhed skulle overholde"

Danske virksomheders ekspansionsplaner til det kinesiske marked er udfordret af et lovgivningssystem, som kan være svært at operere under, viser en ny rapport

26. juli 2019 kl. 15.15 | læs »

Trods hård konkurrence fra Microsoft Azure: AWS vokser med 37 procent

Amazon leverer en solid toplinje, mens Amazon Web Services fortsætter med at levere gode resultater. Profitten kan dog ikke følge med i samme tempo. Her er forklaringen.

26. juli 2019 kl. 12.18 | læs »
3

Apple bekræfter opkøb af Intels modem-forretning: Her er detaljerne i handlen

Det er nu bekræftet af Apple, at der er indgået en aftale om at overtage Intels smartphone modem-forretning. Her er detaljerne.

26. juli 2019 kl. 08.54 | læs »

Morgen-briefing: Danske webshops kaster sig over fysiske butikker / Rapport konkluderer: "Antallet af væsentlige cyberangreb har fundet et stabilt leje" / Reklamer på vej i Instagram / Facebook kan have knap fem milliarder døde brugerprofiler i 2100

Danske webshops kaster sig over fysiske butikker. Rapport konkluderer: "Antallet af væsentlige cyberangreb har fundet et stabilt leje". Reklamer på vej i Instagram. Facebook kan have knap fem milliarder døde brugerprofiler i 2100. Danskerne holder fast på gamle tv-vaner.

26. juli 2019 kl. 06.40 | læs »
Premium

Ny type netværksløsning brager frem: Cisco og VMware er de store vindere

IDC vurderer i en ny analyse, at det vigtige infrastrukturmarked for softwaredefineret WAN-netværk galopperer afsted. Cisco og VMware fører an i leverandørfeltet i et marked, der i 2023 vil være mange milliarder værd.

25. juli 2019 kl. 15.46 | læs »
Premium

TDC etablerer fiber til 1.000 husstande og virksomheder: Disse adresser kan få gratis opkobling

1.000 husstande og virksomheder kan se frem til gratis tilslutning til TDC's fibernet, der skal etableres nord for København. Se det udvalgte område her.

25. juli 2019 kl. 11.35 | læs »
2

Linkedin migrerer kæmpe infrastruktur til Microsoft Azure

Tre år efter Microsofts opkøb af Linkedin for 27 milliarder dollar vil det sociale forretningsmedie nu rykke sin it-infrastruktur over på Microsoft Azure.

25. juli 2019 kl. 10.05 | læs »