Artikel top billede

Apple-stifter: Microsoft bedre til innovation end Apple

Microsoft er ved at blive mere innovativ end Apple, mener Apple-medstifter Steve Wozniak. Se her, hvad han bygger det på.

Computerworld News Service: Apples medstifter Steve Wozniak er bekymret for, at Microsoft er ved at blive mere kreativ og innovativ end Apple.

I et interview med TechCrunch udtrykker Steve Wozniak bekymring over, at konkurrenten Microsoft har brugt en hel del tid på at forsøge at skabe flere "wow"-produkter end Apple.

"Jeg har set mere af denne type innovation fra Microsoft," siger Wozniak.

"Microsoft forandrer virkelig tingene drastisk for at levere en 'wow'-oplevelse og går ikke i samme retning som alle andre, hvilket vil sige iPhone og Android," siger han.

Steve Wozniak har eksempelvis hørt, at Microsoft arbejder på en teknologi til stemmegenkendelse, der kan oversætte tale til ethvert andet sprog.

"Hvis de gør fremskridt på dette område, så er jeg bange for, at Microsoft har siddet i sine laboratorier og forsøgt at tænke nyt. Det bekymrer mig meget, fordi jeg elsker Apple højt," siger selskabets medstifter.

Du kan læse mere om, hvorfor Apple ikke er voldsom innovativ her: Derfor gider Apple ikke være innovativ.

Apple kan sakke bagud

Han forklarer, at Apples fokus på blot at sende nye iPhones på gaden kan betyde, at selskabet sakker bagud, ligesom før Steve Jobs vendte tilbage til Apple i 1996.

Apple vil miste terræn, hvis selskabet bare laver de samme ting igen og igen.

"Forbedring er ikke Apples stil i forhold til innovation. Jeg ville hade det, hvis Apple ikke længere blev anerkendt som innovatoren," siger Steve Wozniak.

Spurgt om omrokeringen i Apples ledelse for nylig, hvor Scott Forstall og John Browett forlader selskabet, svarer Wozniak, at han ikke ved nok om beslutningsgrundlaget for ændringerne.

"Det er et mysterium."

Han bemærker dog, at Steve Jobs ikke behøvede at være "nær så meget en barsk skiderik og nedgøre folk."

"Jeg håber, at Apple er på vej mod at blive meget mere næstekærlig og åben i forhold til at få gode ideer i stedet for at tvinge gode ideer ud af sine teams," siger han.

Wozniak udtrykker også bekymring angående cloud efter selv at have oplevet cloud-relaterede "katastrofer," hvor han mistede data.

Han bemærker, at det virker som om, at næsten alt teknologisk er ved at blive abonnementsbaseret, og at det føles som om, man ikke ejer noget længere.

Det er bestemt ikke første gang, Wozniak kritiserer det selskab, han var med til at stifte.

Efter lanceringen af iPhone 5 kaldte Wozniak Apple for arrogant på grund af den smalle, høje skærm på iPhone 5.

Han har også udtalt skuffelse på grund af korttjenesten i Apples iOS 6 og kaldt Apples Siri noget "pubæ."

Læs også:

iPad 3: Derfor gider Apple ikke være innovativ.

Steve Wozniak: Macintosh-computeren var en fiasko.

Apple-stifter: Bare iPhone kunne det som Android kan.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere