Apple-stifter: Microsoft bedre til innovation end Apple

Microsoft er ved at blive mere innovativ end Apple, mener Apple-medstifter Steve Wozniak. Se her, hvad han bygger det på.

Computerworld News Service: Apples medstifter Steve Wozniak er bekymret for, at Microsoft er ved at blive mere kreativ og innovativ end Apple.

I et interview med TechCrunch udtrykker Steve Wozniak bekymring over, at konkurrenten Microsoft har brugt en hel del tid på at forsøge at skabe flere "wow"-produkter end Apple.

"Jeg har set mere af denne type innovation fra Microsoft," siger Wozniak.

"Microsoft forandrer virkelig tingene drastisk for at levere en 'wow'-oplevelse og går ikke i samme retning som alle andre, hvilket vil sige iPhone og Android," siger han.

Steve Wozniak har eksempelvis hørt, at Microsoft arbejder på en teknologi til stemmegenkendelse, der kan oversætte tale til ethvert andet sprog.

"Hvis de gør fremskridt på dette område, så er jeg bange for, at Microsoft har siddet i sine laboratorier og forsøgt at tænke nyt. Det bekymrer mig meget, fordi jeg elsker Apple højt," siger selskabets medstifter.

Du kan læse mere om, hvorfor Apple ikke er voldsom innovativ her: Derfor gider Apple ikke være innovativ.

Apple kan sakke bagud
Han forklarer, at Apples fokus på blot at sende nye iPhones på gaden kan betyde, at selskabet sakker bagud, ligesom før Steve Jobs vendte tilbage til Apple i 1996.

Apple vil miste terræn, hvis selskabet bare laver de samme ting igen og igen.

"Forbedring er ikke Apples stil i forhold til innovation. Jeg ville hade det, hvis Apple ikke længere blev anerkendt som innovatoren," siger Steve Wozniak.

Spurgt om omrokeringen i Apples ledelse for nylig, hvor Scott Forstall og John Browett forlader selskabet, svarer Wozniak, at han ikke ved nok om beslutningsgrundlaget for ændringerne.

"Det er et mysterium."

Han bemærker dog, at Steve Jobs ikke behøvede at være "nær så meget en barsk skiderik og nedgøre folk."

"Jeg håber, at Apple er på vej mod at blive meget mere næstekærlig og åben i forhold til at få gode ideer i stedet for at tvinge gode ideer ud af sine teams," siger han.

Wozniak udtrykker også bekymring angående cloud efter selv at have oplevet cloud-relaterede "katastrofer," hvor han mistede data.

Han bemærker, at det virker som om, at næsten alt teknologisk er ved at blive abonnementsbaseret, og at det føles som om, man ikke ejer noget længere.

Det er bestemt ikke første gang, Wozniak kritiserer det selskab, han var med til at stifte.

Efter lanceringen af iPhone 5 kaldte Wozniak Apple for arrogant på grund af den smalle, høje skærm på iPhone 5.

Han har også udtalt skuffelse på grund af korttjenesten i Apples iOS 6 og kaldt Apples Siri noget "pubæ."

Læs også:

iPad 3: Derfor gider Apple ikke være innovativ.

Steve Wozniak: Macintosh-computeren var en fiasko.

Apple-stifter: Bare iPhone kunne det som Android kan.


Oversat af Thomas Bøndergaard


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Netcompany A/S
Udvikling og salg af forretningssoftware, salg af hosting og konsulentydelser.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Wish.com er blevet en milliard-virksomhed på at sælge billigt tingel-tangel fra Kina til vestlige forbrugere: Her er forklaringen på de absurd lave priser
Hver dag lander der 40.000 pakker fra Kina i Københavs Lufthavn. For få år siden kom næsten ingen. Pakkeeksplosion skyldes blandt andet den amerikanske e-handels-sensation Wish.com, der har specialiseret sig i at sælge absurd billigt Kina-ragelse til danskerne.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Gør som millioner af andre brugere i hele verden - bind hele dit forretningssystem sammen med Microsoft Dynamics 365 Business Central
Alle kender efterhånden til ”digital transformation”, og uanset hvor langt din virksomhed er i processen, så kan I med det rette forretningssystem, tage de nødvendige skridt og løfte det hele op i skyen. Herigennem opnår I højere effektivitet gennem automatisering og enklere arbejdsgange for jeres medarbejdere. Det er nemt og hurtigt at komme i gang, og løsningen kan tilpasses i takt med at jeres forretningsbehov ændrer sig. Bliv klogere på Microsoft Dynamics 365 Business Central her.