Apple-stifter: Microsoft bedre til innovation end Apple

Microsoft er ved at blive mere innovativ end Apple, mener Apple-medstifter Steve Wozniak. Se her, hvad han bygger det på.

Computerworld News Service: Apples medstifter Steve Wozniak er bekymret for, at Microsoft er ved at blive mere kreativ og innovativ end Apple.

I et interview med TechCrunch udtrykker Steve Wozniak bekymring over, at konkurrenten Microsoft har brugt en hel del tid på at forsøge at skabe flere "wow"-produkter end Apple.

"Jeg har set mere af denne type innovation fra Microsoft," siger Wozniak.

"Microsoft forandrer virkelig tingene drastisk for at levere en 'wow'-oplevelse og går ikke i samme retning som alle andre, hvilket vil sige iPhone og Android," siger han.

Steve Wozniak har eksempelvis hørt, at Microsoft arbejder på en teknologi til stemmegenkendelse, der kan oversætte tale til ethvert andet sprog.

"Hvis de gør fremskridt på dette område, så er jeg bange for, at Microsoft har siddet i sine laboratorier og forsøgt at tænke nyt. Det bekymrer mig meget, fordi jeg elsker Apple højt," siger selskabets medstifter.

Du kan læse mere om, hvorfor Apple ikke er voldsom innovativ her: Derfor gider Apple ikke være innovativ.

Apple kan sakke bagud
Han forklarer, at Apples fokus på blot at sende nye iPhones på gaden kan betyde, at selskabet sakker bagud, ligesom før Steve Jobs vendte tilbage til Apple i 1996.

Apple vil miste terræn, hvis selskabet bare laver de samme ting igen og igen.

"Forbedring er ikke Apples stil i forhold til innovation. Jeg ville hade det, hvis Apple ikke længere blev anerkendt som innovatoren," siger Steve Wozniak.

Spurgt om omrokeringen i Apples ledelse for nylig, hvor Scott Forstall og John Browett forlader selskabet, svarer Wozniak, at han ikke ved nok om beslutningsgrundlaget for ændringerne.

"Det er et mysterium."

Han bemærker dog, at Steve Jobs ikke behøvede at være "nær så meget en barsk skiderik og nedgøre folk."

"Jeg håber, at Apple er på vej mod at blive meget mere næstekærlig og åben i forhold til at få gode ideer i stedet for at tvinge gode ideer ud af sine teams," siger han.

Wozniak udtrykker også bekymring angående cloud efter selv at have oplevet cloud-relaterede "katastrofer," hvor han mistede data.

Han bemærker, at det virker som om, at næsten alt teknologisk er ved at blive abonnementsbaseret, og at det føles som om, man ikke ejer noget længere.

Det er bestemt ikke første gang, Wozniak kritiserer det selskab, han var med til at stifte.

Efter lanceringen af iPhone 5 kaldte Wozniak Apple for arrogant på grund af den smalle, høje skærm på iPhone 5.

Han har også udtalt skuffelse på grund af korttjenesten i Apples iOS 6 og kaldt Apples Siri noget "pubæ."

Læs også:

iPad 3: Derfor gider Apple ikke være innovativ.

Steve Wozniak: Macintosh-computeren var en fiasko.

Apple-stifter: Bare iPhone kunne det som Android kan.


Oversat af Thomas Bøndergaard


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Premium
Kendt dansk trafik-app virker igen som før: Har lukket ned for Frank Rasmussens adgang til data
Interview: Saphe har stoppet for telerigmanden Frank Rasmussens adgang til trafik-appens data. Det er sket på utraditionel vis, men betyder, at Fartkontrol.nu-appen igen fungerer som før. "Beskyldningerne var rigtige nok, men vi har lukket ned, så vi kan se, at Hopper ikke tager vores data længere," lyder det fra Saphe.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Stor undersøgelse: Mange SMB virksomheder er langt fra at realisere deres potentiale, i forhold til digital transformation
35% af de adspurgte medarbejdere fra små- og mellemstore virksomheder mener, at deres virksomhed vil falde bagud inden for fem år, hvis de ikke investerer i ny teknologi. En undersøgelse blandt 3.600 medarbejdere i 23 lande viser, at selvom medarbejderne er åbne for og interesserede i den digitale arbejdsplads, så mener mange ikke, at de er klædt godt nok på til at drage de fulde fordele af de nye værktøjer og muligheder. Download rapporten for at blive klogere på nogle af fordelene og processerne omkring den digitale arbejdsplads.