Apple-stifter: Microsoft bedre til innovation end Apple

Microsoft er ved at blive mere innovativ end Apple, mener Apple-medstifter Steve Wozniak. Se her, hvad han bygger det på.

Computerworld News Service: Apples medstifter Steve Wozniak er bekymret for, at Microsoft er ved at blive mere kreativ og innovativ end Apple.

I et interview med TechCrunch udtrykker Steve Wozniak bekymring over, at konkurrenten Microsoft har brugt en hel del tid på at forsøge at skabe flere "wow"-produkter end Apple.

"Jeg har set mere af denne type innovation fra Microsoft," siger Wozniak.

"Microsoft forandrer virkelig tingene drastisk for at levere en 'wow'-oplevelse og går ikke i samme retning som alle andre, hvilket vil sige iPhone og Android," siger han.

Steve Wozniak har eksempelvis hørt, at Microsoft arbejder på en teknologi til stemmegenkendelse, der kan oversætte tale til ethvert andet sprog.

"Hvis de gør fremskridt på dette område, så er jeg bange for, at Microsoft har siddet i sine laboratorier og forsøgt at tænke nyt. Det bekymrer mig meget, fordi jeg elsker Apple højt," siger selskabets medstifter.

Du kan læse mere om, hvorfor Apple ikke er voldsom innovativ her: Derfor gider Apple ikke være innovativ.

Apple kan sakke bagud
Han forklarer, at Apples fokus på blot at sende nye iPhones på gaden kan betyde, at selskabet sakker bagud, ligesom før Steve Jobs vendte tilbage til Apple i 1996.

Apple vil miste terræn, hvis selskabet bare laver de samme ting igen og igen.

"Forbedring er ikke Apples stil i forhold til innovation. Jeg ville hade det, hvis Apple ikke længere blev anerkendt som innovatoren," siger Steve Wozniak.

Spurgt om omrokeringen i Apples ledelse for nylig, hvor Scott Forstall og John Browett forlader selskabet, svarer Wozniak, at han ikke ved nok om beslutningsgrundlaget for ændringerne.

"Det er et mysterium."

Han bemærker dog, at Steve Jobs ikke behøvede at være "nær så meget en barsk skiderik og nedgøre folk."

"Jeg håber, at Apple er på vej mod at blive meget mere næstekærlig og åben i forhold til at få gode ideer i stedet for at tvinge gode ideer ud af sine teams," siger han.

Wozniak udtrykker også bekymring angående cloud efter selv at have oplevet cloud-relaterede "katastrofer," hvor han mistede data.

Han bemærker, at det virker som om, at næsten alt teknologisk er ved at blive abonnementsbaseret, og at det føles som om, man ikke ejer noget længere.

Det er bestemt ikke første gang, Wozniak kritiserer det selskab, han var med til at stifte.

Efter lanceringen af iPhone 5 kaldte Wozniak Apple for arrogant på grund af den smalle, høje skærm på iPhone 5.

Han har også udtalt skuffelse på grund af korttjenesten i Apples iOS 6 og kaldt Apples Siri noget "pubæ."

Læs også:

iPad 3: Derfor gider Apple ikke være innovativ.

Steve Wozniak: Macintosh-computeren var en fiasko.

Apple-stifter: Bare iPhone kunne det som Android kan.


Oversat af Thomas Bøndergaard


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Comon
LG stopper al udvikling af LG G7: Begynder helt forfra få måneder før lancering
Ifølge et velanset koreansk investormedie har LG’s CEO beordret fuld stop på udviklingen af LG G7 og starte forfra
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.