BREAKING:IT Relation køber mægtige Itadel

Artikel top billede

EU kan granske virksomheders data tæt med ny it-teknologi

Med ny it-løsning i hånden vil EU blive i stand til at nøje at granske virksomheders data.

Computerworld News Service: Europa-Kommissionen styrker sine muligheder for at kigge erhvervslivet efter i kortene med ny teknologi, der hurtigt kan analysere ustrukturerede data hos en virksomhed som del af en undersøgelse om brud på EU's konkurrenceregler.

Generaldirektoratet for Konkurrence under Europa-Kommissionen har valgt at bruge løsninger fra leverandøren Nuix til sine undersøgelser ude hos virksomhederne.

Valget faldt ifølge GD Konkurrence på Nuix, fordi leverandøren gør dybdegående undersøgelser muligt på tværs af "enorme sæt af ustrukturerede data på meget kort tid med begrænset hardware."

GD Konkurrence undersøger virksomheder, hvis der er mistanke om brud på EU's konkurrenceregler i form af kartelvirksomhed eller anden konkurrencebegrænsende adfærd.

Også foreslåede virksomhedsfusioner, der risikerer væsentligt at begrænse konkurrencen, undersøges.

Analyse af virksomhedernes data

Disse undersøgelser kan indebære en analyse af virksomhedens data ude i virksomheden i forbindelse med uanmeldte eller aftalte inspektioner og ved GD Konkurrences hovedkontor i Bruxelles.

Også erhvervslivet bruger løsningerne fra Nuix til proaktivt at undersøge deres egen drift for at sikre, at de overholder love og regler - helst før inspektørerne banker på døren.

Desuden anvendes Nuix af for eksempel Australiens, Japans, Storbritanniens og USA's børs- og finanstilsyn.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.