Artikel top billede

It-direktør truet med sagsanlæg for at hjælpe SAS

Tidligere it-direktør har modtaget en trussel om sagsanlæg, fordi han skal hjælpe det vingeskudte skandinavske flyselskab med at effektivisere.

Norske Hans-Petter Aanby er en forbavset mand, efter han i weekenden blev truet med at blive sagsøgt af sin tidligere arbejdsgiver, flyselskabet Norwegian.

For efter Hans-Petter Aanby i ni år har arbejdet for Norwegian, hvor han blandt andet i 2007 blev kåret af Computerworlds norske søsterblad til årets it-direktør, stoppede han i foråret og blev derefter selvstændig konsulent.

I moradset efter flyselskabets SAS' nærdødsoplevelse i de mange forgangne uger, er Hans-Petter Aanby fra 1. november blevet hyret til at effektivisere det skandinaviske luftfartsselskab, som ligger i skarp konkurrence med Norwegian.

Og det et netop det nye arbejdsforhold hos Norwegians konkurrent, der har fået Norwegians jurister til at fare i blækhuset og true med sagsanlæg, fordi de mener, at den tidligere it-direktør var ansat til og med maj.

Det skriver Dagens Næringsliv i Norge.

Er forbavset over truslen

"Jeg fik et brev i weekenden med kort svarfrist. Det drejer sig om uenigheder omkring, hvornår jeg egentlig sluttede i Norwegian," forklarer Hans-Petter Aanby til Dagens Næringsliv.

Samtidig understreger den tidligere it-direktør hos Norwegian, at han selv mener, at han har fulgt jobopsigelsen og Norwegians efterfølgende karantæneperiode til punkt og prikke.

"Jeg synes, det er noget specielt efter alt det, jeg har gjort for Norwegian. Jeg har skabt masser af værdi for ejerne, og jeg er forbavset over dette," siger Hans-Petter Aanby om Norwegians raslen med sablen.

Nemt at stjæle informationer

Hos Norwegian er budskabet klart:

"Det er nemt at tage information og forretningshemmeligheder med sig. Det siger sig selv," forklarer Norwegians kommunikationsdirektør, Anne-Sissel Skånvik, til Dagens Næringsliv.

Inden Hans-Petter Aanby begyndte hos Norwegian i 2003 havde han tidligere været hos netop SAS i otte år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.