Artikel top billede

Kommuner: Folk er vilde med os på Facebook

Det går fremragende for de kommunale Facebook-sider, mener kommunerne. Se her hvorfor.

Brugerne er vilde med de kommunale Facebook-sider.

Faktisk så meget, at 80 procent er tilfredse eller meget tilfredse med deres kommunes Facebook-side, som samtidig også styrker demokratiet og kommunikationen i det lokale.

Sådan lyder det i en ny undersøgelse udarbejdet af KL i samarbejde med 19 af de 27 kommuner, der i dag har en officiel kommuneside på Facebook.

"Undersøgelsen viser, at Facebook-siderne giver kommunerne et omdømmeløft, som det ville koste en mindre formue at opnå via almindelig reklame," lyder det fra chefkonsulent Jesper Brieghel fra KL sig i forbindelse med offentliggørelsen af resultaterne. 

Nysgerrigheden har vundet over angsten

De positive tal er et resultat af kommunernes aktive arbejde med brugen af sociale medier, og det skal fortsætte, mener Jørgen Kristensen Rasch, formand og digitaliseringschef for Foreningen af Kommunale it-chefer (KIT).

"Undersøgelsen viser, at nysgerrigheden har vundet over angsten. Resultaterne viser en positiv tendens og retning, og det skal vi forsøge at iagttage og arbejde videre med i et kommunikations- og innovationsperspektiv," siger han.

Men det er ikke noget, der er sket i løbet af et øjeblik, for de sociale medier har ikke altid været lige populære ude i kommunerne. 

"Det er noget helt andet nu end for nogle år siden, hvor kommunerne bare så det som noget nymodent sjov, man ikke ville beskæftige sig med," siger Jørgen Kristensen Rasch.

Positiv tendens

Nu har man anerkendt, at det er en kommunikationskanal, som man bliver nødt til at forholde sig til.

"Jeg vil sige, at man har gjort en rettidig indsats med at italesætte mulighederne ud fra en betragtning af, at det værste der kan ske, er at vi lukker de sociale medier ude på forhånd," siger Jørgen Kristensen Rasch.

Og fortsætter:

"De fleste kommuner er langt mere nysgerrige i forhold til sociale medier nu. De bruger det mere som et værktøj på forskellige måder alt efter, hvordan det bedste passer ind hos dem. Det er en positiv tendens, og der skal samtidig være plads til at gøre tingene på forskellige måder."

Digitalisering er et must

Det handler først og fremmest om at være åben overfor kommunikationsplatformen og tage ved lære af.

"Kommunerne bevæger sig forskelligt, men de lytter stadigvæk til hinanden, og her skal vi sørge for at brede de gode erfaringer endnu mere ud," siger Jørgen Kristensen Rasch.

Man kan ikke komme uden om de sociale medier længere, og kommunerne skal stadig arbejde på at blive bedre.

"Digitalisering er ikke en særlig disciplin, det er simpelthen et must. Det handler imidlertid om at forholde kritisk, og blive bedre til at indgå i dialog med borgerne," slutter han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere