Artikel top billede

Tiltræder krævende stilling: Sådan vil jeg køre Nordjyllands it

Interview: Et af de mest krævende it-jobs i Danmark har sat en ny mand ved rorpinden. Ansvaret er stort, men der ikke skræmmende, lyder det fra Region Nordjyllands nye CIO.

Læs også: Dansk stor-region hyrer ny it-topchef: Skal styre 15.000 brugere

Tillykke med dit nye job, Claus Wegener Kofoed. Hvorfor sagde du ja til jobbet som CIO oppe i det nordjyske?

"Det er et stort og et spændende job. Samtidig er arbejdsbetingelserne gode. Regionen har centraliseret it-afdelingen, og det har ført til en god innovationsproces." 

"It er ikke bare tom snak, der er sat handling bag ordene, og det har været en af de primære begrundelser for mig. Rammebetingelserne for at lykkes i jobbet er til stede."

Men det er jo også et meget krævende job med et stort ansvar for mange mennesker og mange penge. Skræmmer det slet ikke?

"Nej, det gør det ikke, Det er en udfordring, men talstørrelserne skræmmer ikke. Men jeg har respekt for, at en så stor afdeling kræver ledelse, og at pengene skal forvaltes med omhu."

Hvad skal der ske?

Sundhed og digitalisering af arbejdsprocesser bliver to af dine hovedudfordringer. Hvad skal der ske, og hvordan vil du gøre?

"Regionerne skal i de kommende år gennemføre en produktivitets forbedring og sundhedsområdet stå for mere end 80 procent af it-budgettet, så det er den helt store opgave." 

"Her vil jeg ikke kun fokusere internt i Regionen, men også fokusere på tværs af regionerne via RSI (Regionernes Sundheds IT) for at få bedre kvalitet og udbytte. Patienterne skal have et sammenhængende forløb, og det er et af hovedfokusområderne at få det til at blive bedre." 

"Det er jo noget, der er blevet arbejdet med gennem mange år, og det forløb vil jeg fortsætte."

Hvad skal der ske med it-afdelingen?

"It-afdelingen skal fortsat trimmes, så vi kan levere mere for det samme. Det er en del af spillereglerne for Regionerne." 

Skal der så være færre folk til det samme arbejde?

"Nej, der er slet ingen agenda om, at der skal være færre it-folk. Slet ikke. Det handler om produktionsforbedringer ud fra det, som vi har. Det kan eksempelvis være, at vi skal levere flere timer til innovation eller implementering for derved at blive bedre."

Den føste opgave på posten
Hvad glæder du dig mest til?

"Mange ting. Det, som i øjeblikket står øverst på listen, er samarbejdet i Regionen, og så glæder jeg mig til at møde it-afdelingen. Jeg tiltræder jo først til januar, så i øjeblikket står jeg lidt på sidelinjen og kigger ind. Min første opgave bliver naturligvis at sætte mig ind i, hvordan tingene fungerer i praksis."

Claus Wegener Kofoed kommer fra en stilling som it-direktør i Energinet.dk.

Som ny it-chef i Region Nordjylland bliver han ansvarlig for et samlet it-driftsbudget på 176 millioner kroner og en it-investeringspulje på 40 millioner.

Herudover skal han stå i spidsen for 150 medarbejdere, fire kontorchefer, 15.000 brugere og 800 servere.

Læs også: Dansk stor-region hyrer ny it-topchef: Skal styre 15.000 brugere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere