Artikel top billede

Mægtigt e-handelsfirma nærmer sig billion i omsætning

Omsætningstallene når helt op gennem loftet, når verdens store e-handelsportaler slår dørene op. Se hvor meget, de største e-handelssites omsætter for.

Læs også:
Advarsel: Danmark taber milliarder på e-handel

Når danske e-handelskæder får julelys i øjnene over, at én ud af tre danskere angiveligt vil købe deres julegaver på nettet, så kan de måske kigge på den anden side af planeten for inspiration til yderligere salg.

For her har den kinesiske e-handelsgigant Alibaba-gruppen rundet en magisk milepæl med blandt andet sine to forbrugersites, Taobao Marketplace og Tmall, der i store træk kan sammenlignes med e-handelsgiganter som Amazon.com og eBay.

Milepælen ligger ved, at Alibaba-handelsportalerne ifølge den kinesiske e-handelsgigant per 30.november har modtaget transaktioner for mere end 1.000.000.000.000 kinesiske yuan, som kan veksles til 922 milliarder danske kroner, hvilket igen "kun" er 88 milliarder fra én billion kroner.

Det skriver ZDNet

Kæmpesalg på enkelt-dag

De store omsætningssummer til Taobao Marketplace og Tmall svarer til omkring halvanden procent af det kinesiske bruttonationalprodukt, som ligger på omkring 67 billioner kroner.

Til sammenligning ligger det danske BNP på godt 1,8 billioner kroner.

Alibaba-gruppen ønsker ikke at nedbryde sin store omsætning på enkelte forretningsområder, men kineserne har dog tidligere fortalt, at alene Tmall omsætter for 4,5 milliarder kroner på otte timer på den såkaldte Singleday.

Den kinesiske Singledag starter hvert år den 11. november klokken 11:11, hvor ettallerne ses som et symbol på at være single. Og åbenbart også som et symbol på, at der skal handles stort ind, så singlerne kan forkæle sig selv.

Bliver verdens største om lidt

Med de store omsætningsrater og generelle vækstniveau i Kina er Alibaba med til at bidrage kraftigt til, at blandt andre Boston Consulting Group forudser, at Kina bliver verdens største e-handelsnation på Jorden i 2015.

Markedsresearch-firmaet Euromonitor har ifølge Forbes for nylig spået, at Tmall-portalen fra Alibaba-gruppen inden for en håndfuld år ligefrem vil overtage e-handelsgiganten Amazon.com, der sidste år omsatte for godt 270 milliarder kroner.

Til den tid kan man så håbe på, at det samlede danske e-handelssalg er vokset bare en smule fra sit rekordhøje niveau på 46 milliarder kroner i 2011, hvilket svarer til cirka 2,5 procent af Danmarks BNP.

Foreningen for Dansk Internethandel estimerer over for Computerworld, at den danske e-handel formentlig vil runde 51 milliarder kroner i 2012, hvoraf cirka ni milliarder bliver brugt på bøger, sportstøj, modetøj, rejser og flybilletter på udenlandske sites.

Læs også:
Advarsel: Danmark taber milliarder på e-handel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere