Mægtigt e-handelsfirma nærmer sig billion i omsætning

Omsætningstallene når helt op gennem loftet, når verdens store e-handelsportaler slår dørene op. Se hvor meget, de største e-handelssites omsætter for.

Læs også:
Advarsel: Danmark taber milliarder på e-handel


Når danske e-handelskæder får julelys i øjnene over, at én ud af tre danskere angiveligt vil købe deres julegaver på nettet, så kan de måske kigge på den anden side af planeten for inspiration til yderligere salg.

For her har den kinesiske e-handelsgigant Alibaba-gruppen rundet en magisk milepæl med blandt andet sine to forbrugersites, Taobao Marketplace og Tmall, der i store træk kan sammenlignes med e-handelsgiganter som Amazon.com og eBay.

Milepælen ligger ved, at Alibaba-handelsportalerne ifølge den kinesiske e-handelsgigant per 30.november har modtaget transaktioner for mere end 1.000.000.000.000 kinesiske yuan, som kan veksles til 922 milliarder danske kroner, hvilket igen "kun" er 88 milliarder fra én billion kroner.

Det skriver ZDNet

Kæmpesalg på enkelt-dag
De store omsætningssummer til Taobao Marketplace og Tmall svarer til omkring halvanden procent af det kinesiske bruttonationalprodukt, som ligger på omkring 67 billioner kroner.

Til sammenligning ligger det danske BNP på godt 1,8 billioner kroner.

Alibaba-gruppen ønsker ikke at nedbryde sin store omsætning på enkelte forretningsområder, men kineserne har dog tidligere fortalt, at alene Tmall omsætter for 4,5 milliarder kroner på otte timer på den såkaldte Singleday.

Den kinesiske Singledag starter hvert år den 11. november klokken 11:11, hvor ettallerne ses som et symbol på at være single. Og åbenbart også som et symbol på, at der skal handles stort ind, så singlerne kan forkæle sig selv.

Bliver verdens største om lidt
Med de store omsætningsrater og generelle vækstniveau i Kina er Alibaba med til at bidrage kraftigt til, at blandt andre Boston Consulting Group forudser, at Kina bliver verdens største e-handelsnation på Jorden i 2015.

Markedsresearch-firmaet Euromonitor har ifølge Forbes for nylig spået, at Tmall-portalen fra Alibaba-gruppen inden for en håndfuld år ligefrem vil overtage e-handelsgiganten Amazon.com, der sidste år omsatte for godt 270 milliarder kroner.

Til den tid kan man så håbe på, at det samlede danske e-handelssalg er vokset bare en smule fra sit rekordhøje niveau på 46 milliarder kroner i 2011, hvilket svarer til cirka 2,5 procent af Danmarks BNP.

Foreningen for Dansk Internethandel estimerer over for Computerworld, at den danske e-handel formentlig vil runde 51 milliarder kroner i 2012, hvoraf cirka ni milliarder bliver brugt på bøger, sportstøj, modetøj, rejser og flybilletter på udenlandske sites.

Læs også:
Advarsel: Danmark taber milliarder på e-handel

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.