Artikel top billede

Har du betalt skat af din julegave?

Nogle gange skal du faktisk betale skat af julegaven fra din it-arbejdsgiver.

De færreste spekulerer nok over det: Du flår gavepapiret af gaven fra din it-arbejdsgiver.

Men hvad med skattefar? Øh. 

Faktisk skal du I nogle tilfælde betale skat af din julegave. 

Det oplyser revisionsfirmaet KPMG. 

Selskabet oplyser, at du som udgangspunkt må modtage en julegave, der har en værdi på op til 700 kroner, uden at svare skat af det. 

Såfremt du ikke har modtaget andre "påskønnelser" eller personalegoder i løbet af hele året, må beløbet dog snige sig op på 1.000 kroner. 

Men beløbet tæller med, hvis du i løbet af året er blevet belønnet for at have ydet en ekstra indsats.

Bagatelgrænsen

 "Julegaver er ikke skattepligtige for medarbejderen, såfremt værdien er maksimalt 700 kroner, men værdien tælles med i bagatelgrænsen."

"Gives der en julegave, der har en værdi til 1.000 kroner og medarbejderen ikke modtager andre påskønnelser, vil julegaven ikke i denne situation blive skattepligtig for medarbejderen, da beløbet samlet er under bagatelgrænsen," forklarer senior tax manager Pernille Paisen fra KPMG.

"Modtager medarbejderen en julegave til en værdi af 1.000 kroner plus 8 flasker rødvin (til en værdi af 800 kroner) i løbet af året som tak for hjælpen for en ekstra indsats, vil rødvin plus julegave blive skattepligtigt for medarbejderen," forklarer hun videre. 

Beskatning af hårde og bløde pakker

En ting er dog beløbets størrelse - noget andet er indholdet. 

Her skelner skattefar ikke mellem hårde og bløde pakker, men mellem gavekort til et specifikt sortiment versus et gavekort til et uspecificeret sortiment. 

Ergo vil et gavekort til en navngiven restaurant være skattefri, hvis det falder uden beløbsgrænsen. Mens et gavekort til en "god middag" ikke er skattefri, da det betragtes som kontanter. 

Afslutningsvis skal visse gaver givet af arbejdsgiveren i løbet af året ikke tælles med. 

Har du har fejret rund fødselsdag, er blevet gift eller andet, der har udløst en gave fra arbejdsgiveren, så skal det altså ikke medregnes. 

Sædvanlige gaver i forbindelse med fødselsdag, bryllup eller lignende, der vedrørende privatsfæren er ikke skattepligtige for medarbejderen og tæller ikke med i bagatelgrænsen, oplyser Pernille Paisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.