Artikel top billede

Microsoft kan være på vej med tre nye Surface-modeller

Microsoft kan være på vej med yderligere tre Surface-tablets. Se hvordan de sandsynligvis bliver skruet sammen.

Computerworld News Service: Selvom Microsoft først lige har sendt sin Surface i handlen planlægger selskabet ifølge en velkendt kilde at lancere yderligere tre tablets til næste år.

Kilden, der kalder sig MS Nerd, har lækket oplysninger om disse tre Surface-tablets, der angiveligt er på trapperne, i et beskyttet Twitter-feed.

Websitet Neowin spottede disse tweets og offentliggjorde herefter selv oplysningerne.

Microsoft vil ifølge denne kilde lancere endnu en ARM-baseret Surface-tablet med Windows RT.

Men i stedet for den Tegra 3-chip, der sidder i den eksisterende tablet, vil den have en processor fra Qualcomm og i stedet for en skærm på 10,6 tommer vil den have en skærm på kun 8,6 tommer.

Anden generation af Surface med Windows 8 Pro vil angiveligt bevæge sig i modsat retning med en skærmstørrelse, der vokser til 11,6 tommer.

Og i stedet for Intels Core-processorer hævder MS Nerd, at den vil indeholde en AMD Temash APU, som måske ikke er lige så kraftig men forhåbentlig give længere batterilevetid end den nuværende Surfaces estimerede fire til fem timer.

Surface Book

Endelig hævder MS Nerd, at Microsoft har planer om en tredje tablet ved navn Surface Book med en skærm på 14,6 tommer og en processor fra Intels Haswell-arkitektur.

Haswell er efterfølgeren til Intels Ivy Bridge, som Microsoft bruger i den nuværende Surface med Windows 8 Pro.

Kilden er som regel troværdig
MS Nerd er en rimelig troværdig kilde til lækkede oplysninger om Microsoft.

I marts hævdede den anonyme kilde, at kun et udpluk af funktionerne fra Windows Phone 8 ville finde vej til ældre telefoner (hvilket ganske rigtigt skete i form af Windows Phone 7.8).

Tidligere har MS Nerd fået ret angående udviklingen af Windows Phone 7 og Zune-hardwarens på daværende tidspunkt forestående bortgang. Kilden har også offentliggjort omfattende oplysninger om Microsofts droppede tablet Courier.

Kilden er dog ikke altid helt nøjagtig i sine prognoser.

MS Nerd hævdede for eksempel, at det amerikanske teleselskab AT&T ville få to Windows Phones 8-telefoner fra Samsung og at Sprint ville få en telefon med fuldt slide-tastatur fra Nokia.

Begge disse forudsigelser er i hvert fald indtil videre ikke gået i opfyldelse.

MS Nerd forudsagde mange af detaljerne angående Nokias Lumia 920 heriblandt skærmen på 720 pixel og Snapdragon S4-processoren, men tog fejl med hensyn til PureView-kameraet, som er på 8,7 megapixel og ikke 12, som kilden hævdede.

Læs også:

Solid arbejdshest: Surface kan vende op og ned på markedet.

Gode råd: Sådan vælger du den rigtige Surface.

Dom: Derfor er Microsofts Surface en lunken omgang.

Første kig på Microsoft Surface.

Stortest: Her er Surfaces svagheder og styrker.

Her er Microsofts første tablet-pc i eget navn: 'The Surface'

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere