Artikel top billede

Glem alt om at tjene på apps - så få scorer kassen hos Apple

Størstedelen af de samlede indtægter i app-markedet til både iOS og Android er koncentreret på ganske få hænder.

Computerworld News Service: I en ny rapport hævdes det, at blot 25 udviklere løber med halvdelen af de samlede indtægter i USA fra Apple App Store og Google Play.

Canalys hævder, at blot 25 udviklere løb med mere end halvdelen af de 685 millioner kroner, der blev genereret i indtægter fra download af betalte apps og køb foretaget direkte i apps i en periode på 20 dage i november, rapporterer Tech Crunch.

Disse udviklere inkluderer: Disney, Electronic Arts, Gameloft (The Dark Knight Rises og My Little Pony Friendship is Magic), Glu, Kabam, Rovio (Angry Birds), Storm8 (Racing Live og iMobsters) samt Zynga (FarmVille).

Tech Crunch bemærker, at 145 af de 300 mest populære apps i Apple App Store er spil med musik-streaming-app'en Pandora som den eneste undtagelse.

Disse bedst sælgende spilproducenter dominerer i den grad hitlisterne, fordi de tilbyder en vifte af produkter såsom forskellige udgaver af Angry Birds.

Af relaterede nyheder kan nævnes, at app-udviklerne ikke viser megen interesse for at udvikle til Microsoft Surface, hvor Facebook ifølge en rapport af AdAge er "mest påfaldende fraværende."

Pandora og Twitter modtager ifølge ComScore henholdsvis 81,1 og 53,6 procent af deres trafik i USA fra mobile enheder, og alligevel tilbyder ingen af disse to virksomheder en app til Surface, påpeger AdAge.

Udviklerne tøver tilsyneladende med at udvikle apps til Surface, på trods af at Microsoft tilbyder en deling af indtægterne, der er "mere favorabel," end hvad både Apple og Google tilbyder, påpeges det. Microsoft tilbyder ifølge AdAge den samme 70-30-deling som de andre, indtil en udvikler har tjent cirka 142.600 kroner fra app-butikken til Windows. Derefter får udviklerne 80 procent af indtægterne fra deres apps.

App-analysefirmaet App Annie bemærker, at kun Gameloft tilbyder mindst én app til Surface.

Herudover bemærkes det i rapporten, at Surface først blev lanceret i september, hvilket ifølge Ray Velez, der er teknologichef hos de digitale bureau Razorfish "ikke er særlig lang tid til at udvikle en kompliceret app."

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.