Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Her er Anonymous næste mål: Angriber i weekenden

Den politisk motiverede hacker-gruppe har udset sig sit næste mål, som skal angribes i weekenden. Se det her.

Læs også:

Fire danskere skal stemme om internettets fremtid.

Offentligheden må intet vide: Danskere forhandler om nettets fremtid.

EU i oprør: Telebranchen er ved at kapre internettet.

Computerworld News Service: Hacker-aktivistgruppen Anonymous planlægger at gennemføre et cyberangreb denne weekend mod webstedet for FN-organisationen Den internationale telekommunikationsunion (ITU), der holder møde med deltagelse af 190 lande for at diskutere den politiske og kommercielle kontrol over internettet, advarer et it-sikkerhedsfirma.

Fire danskere er med på mødet. Det kan du læse mere om her.

ITU's Verdenskonference om international telekommunikation (WCIT-12) holdes for lukkede døre 3. til 14. december i Dubai.

Det hemmelige møde har udløst vrede i Anonymous og den generelle blogosfære især på grund af et russisk forslag om at overlade kontrollen over internettet til ITU.

Det er dog ifølge flere eksperter ikke sandsynligt, at et sådant forslag ville blive vedtaget.

Det ville nemlig kræve international konsensus og mange lande heriblandt USA ville modsætte sig.

'Alvorlige konsekvenser'

Ikke desto mindre offentliggjorde Anonymous i sidste uge en video på YouTube, hvori den løst definerede gruppe fordømmer ITU-mødet og advarer om "alvorlige konsekvenser" for menneskerettighederne ved at lade ITU få overordnet kontrol over internettet.

Onsdag lancerede en mindre fraktion af Anonymous et denial of service-angreb (DoS), der resulterede i, at ITU's websted midlertidigt var ude af drift, oplyser Carl Herberger, der er vice president for it-sikkerhedsfirmaet Radware, der specialiserer i at sikre applikationer mod cyberangreb.

"Det er meget sandsynligt, at dette blot var en test," bemærker Herberger.

Selvom det er muligt, at angrebet onsdag simpelthen mislykkedes på grund af ITU's stærke forsvar, så ved man, at Anonymous ofte tester sine værktøjer, før lanceringen af et fuldt distribueret denial of service-angreb (DDoS), forklarer Herberger.

Diskussioner i chat-rum på nettet, som benyttes af Anonymous, tyder ifølge Herberger på, at gruppen har planer om at angribe ITU's websted i morgen, 8. december. "De planlægger et meget stort angreb den 8."

Såkaldt hacktivisme har tilsyneladende stået bag mange angreb i år mod statslige og virksomheders websteder. Kaspersky Labs sikkerhedsprognose for 2013 lover mere af samme skuffe til næste år.

"Samfundets stigende afhængighed af internettet gør alle former for organisationer potentielt sårbare overfor angreb af denne slags, så hacktivismen ser ud til at fortsætte i 2013 og fremover," skriver Kaspersky Labs.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også:

Fire danskere skal stemme om internettets fremtid.

Offentligheden må intet vide: Danskere forhandler om nettets fremtid.

EU i oprør: Telebranchen er ved at kapre internettet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.