Artikel top billede

Her er Anonymous næste mål: Angriber i weekenden

Den politisk motiverede hacker-gruppe har udset sig sit næste mål, som skal angribes i weekenden. Se det her.

Læs også:

Fire danskere skal stemme om internettets fremtid.

Offentligheden må intet vide: Danskere forhandler om nettets fremtid.

EU i oprør: Telebranchen er ved at kapre internettet.

Computerworld News Service: Hacker-aktivistgruppen Anonymous planlægger at gennemføre et cyberangreb denne weekend mod webstedet for FN-organisationen Den internationale telekommunikationsunion (ITU), der holder møde med deltagelse af 190 lande for at diskutere den politiske og kommercielle kontrol over internettet, advarer et it-sikkerhedsfirma.

Fire danskere er med på mødet. Det kan du læse mere om her.

ITU's Verdenskonference om international telekommunikation (WCIT-12) holdes for lukkede døre 3. til 14. december i Dubai.

Det hemmelige møde har udløst vrede i Anonymous og den generelle blogosfære især på grund af et russisk forslag om at overlade kontrollen over internettet til ITU.

Det er dog ifølge flere eksperter ikke sandsynligt, at et sådant forslag ville blive vedtaget.

Det ville nemlig kræve international konsensus og mange lande heriblandt USA ville modsætte sig.

'Alvorlige konsekvenser'

Ikke desto mindre offentliggjorde Anonymous i sidste uge en video på YouTube, hvori den løst definerede gruppe fordømmer ITU-mødet og advarer om "alvorlige konsekvenser" for menneskerettighederne ved at lade ITU få overordnet kontrol over internettet.

Onsdag lancerede en mindre fraktion af Anonymous et denial of service-angreb (DoS), der resulterede i, at ITU's websted midlertidigt var ude af drift, oplyser Carl Herberger, der er vice president for it-sikkerhedsfirmaet Radware, der specialiserer i at sikre applikationer mod cyberangreb.

"Det er meget sandsynligt, at dette blot var en test," bemærker Herberger.

Selvom det er muligt, at angrebet onsdag simpelthen mislykkedes på grund af ITU's stærke forsvar, så ved man, at Anonymous ofte tester sine værktøjer, før lanceringen af et fuldt distribueret denial of service-angreb (DDoS), forklarer Herberger.

Diskussioner i chat-rum på nettet, som benyttes af Anonymous, tyder ifølge Herberger på, at gruppen har planer om at angribe ITU's websted i morgen, 8. december. "De planlægger et meget stort angreb den 8."

Såkaldt hacktivisme har tilsyneladende stået bag mange angreb i år mod statslige og virksomheders websteder. Kaspersky Labs sikkerhedsprognose for 2013 lover mere af samme skuffe til næste år.

"Samfundets stigende afhængighed af internettet gør alle former for organisationer potentielt sårbare overfor angreb af denne slags, så hacktivismen ser ud til at fortsætte i 2013 og fremover," skriver Kaspersky Labs.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også:

Fire danskere skal stemme om internettets fremtid.

Offentligheden må intet vide: Danskere forhandler om nettets fremtid.

EU i oprør: Telebranchen er ved at kapre internettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere