Artikel top billede

Styrelse tvinger TDC's priser ned

Erhvervsstyrelsen tvinger TDC til at sænke priserne.

Læs også:
Telenor: TDC-priser kvæler konkurrencen

Fiberselskaber: Vores investeringer er i fare

Der er gode nyheder til de teleselskaber, der i årevis vedvarende har råbt højt om, at TDC's engrospriser ødelægger deres muligheder for at konkurrere på bredbånds- og tv-markedet.

I hvert fald har Erhvervsstyrelsen netop besluttet at sænke loftet på de engrospriser, som TDC må kræve for konkurrenter, der vil sælge bredbånd og bredbånds-tv på TDC's net.

Det fremgår af en pressemeddelelse, Erhvervsstyrelsen udsendte i fredags.

For engrosproduktet til bredbånds-tv bliver prisloftet sænket med 20 procent, mens priserne for de to engrosprodukter til bredbånd sænkes til henholdsvis 820 til 744 kroner og fra 1009 til 951 kroner.

"De lavere engrospriser gør det billigere for et teleselskab at producere en bredbåndsforbindelse, og det giver mulighed for, at bredbåndsforbindelsen kan sælges billigere til virksomheder og privatkunder," lyder det i en pressemeddelelse fra Finn Petersen, vicedirektør i Erhvervsstyrelsen.

"Det er afgørende for både borgere og virksomheder, at der er attraktive vilkår for brugen af teleinfrastruktur. Derfor holder vi øje med prisudviklingen og sikrer optimal mulighed for konkurrence på området."

Dæmpet fiber-begejstring

Mens selv om Erhvervsstyrelsen, der årligt fastsætter engrospriserne ved hjælp af den såkaldte LRAIC-model, måske gør telekonkurrenterne glade, er det langt fra sikkert, at smilene breder sig på ansigterne ovre i fiberlejren.

For med de lavere priser på TDC's kobbernet, bliver fiber relativt dyrere og dermed mindre konkurrencedygtigt i forhold til kobberet.

Fra fiberleverandørerne er reaktionen da også afdæmpet.

"Vi ser ikke den store ændring i forhold til den nuværende strategi med at holde en balanceret pris på det gamle kobber, som dels gør det attraktivt for konkurrenter at leje sig ind på TDC's net og dels fastholder et incitament til at fremme investeringerne i den fremtidssikre infrastruktur, fibernettet," skriver Thomas Woldiderich i en kommentar til Computerworld.

"Men det er jo klart, at man fra Erhvervsstyrelsens side er nødt til at gøre noget for, at Danmark ligger på en bekymrende bundplacering på EU's temperaturmåling, når det gælder om nye udbyderes markedsandele på kabelbaseret bredbånd," skriver han og tilføjer, at problemet bør løses anderledes.

"Løsningen er jo ikke at ligge og skrue kobberprisen frem og tilbage, men i langt højere grad, at Erhvervsstyrelsen og politikerne så nærmere på, hvordan nye udbyderes investeringer i et infrastrukturalternativ kan fremmes."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere