Artikel top billede

Apple hyrer tidligere Microsoft-hacker til særligt projekt

Apple ansætter kendt hacker, der tidligere har været hyret af Microsoft til stort sikkerheds-projekt.

Computerworld News Service: Apple har ansat sikkerhedsspecialist Kristin Paget (tidligere Chris Paget), der i sin tid hjalp Microsoft med at sørge for, at Windows Vista ikke blev lanceret med alt for mange sikkerhedshuller.

Ansættelsen er sket uden nogen offentliggørelse, men Paget blev ifølge sin egen profil på LinkedIn ansat som Core OS Security Researcher hos Apple i september.

Paget bekræfter, at hun nu er medarbejder hos Apple i en e-mail til Wired, men henviser i øvrigt alle spørgsmål til Apples pr-afdeling i tråd med selskabets sædvanlige hemmelighedskræmmeri. En talsperson fra Apple afviser at kommentere.

Stigende mængde malware

Apples beslutning om at hyre Paget kan ses som et tegn på, at selskabet gør noget ved den stigende mængde malware på Mac.

Tidligere i år blev mere end 600.000 Macs angiveligt inficeret med trojaneren Flashback, som blev installeret ved hjælp af sikkerhedshuller i Java.

Denne episode fik flere sikkerhedseksperter til at stille skarpt på sikkerheden ved Apples styresystem.

Paget havde først lov til at tale offentligt om sin tid hos Microsoft fem år efter, hun forlod selskabet.

Fik lancering udskudt

Da denne periode på fem år var overstået i 2011, afslørede Paget ved konferencen Black Hat i Las Vegas, at Microsoft havde regnet med, at Windows Vista var nogenlunde sikker, da hun havde fået til opgave at kontrollere sikkerheden før lancering.

Da Paget fandt en lang række sikkerhedshuller i styresystemet, endte det med, at lanceringen blev udskudt.

"Vi forhindrede Vista i at blive lanceret med en masse fejl," fortalte hun.

"Jeg er stolt over, at vi fandt og hjalp med at få rettet så mange fejl."

Da Paget og resten af Microsofts team af hackere blev færdig med at løse sikkerhedsproblemerne i Vista, modtog de humoristiske t-shirts underskrevet af Microsofts direktør for Windows-udvikling, Brian Valentine, med teksten "Jeg forsinkede Windows Vista" som tak for indsatsen.

Som svar på et spørgsmål om, hvad hendes drømmejob ville være, skrev Paget i juli på Twitter:

"Jeg vil gerne bygge ting, ideelt hardware med fokus på sikkerhed. Jeg har arbejdet rigeligt med at ødelægge ting, nu er det på tide at skabe noget i stedet."

Paget er kendt som en dygtig hacker og har blandt andet demonstreret et system til aflytning af mobiltelefonsamtaler ved hackerkonferencen Defcon.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.