Artikel top billede

Apple hyrer tidligere Microsoft-hacker til særligt projekt

Apple ansætter kendt hacker, der tidligere har været hyret af Microsoft til stort sikkerheds-projekt.

Computerworld News Service: Apple har ansat sikkerhedsspecialist Kristin Paget (tidligere Chris Paget), der i sin tid hjalp Microsoft med at sørge for, at Windows Vista ikke blev lanceret med alt for mange sikkerhedshuller.

Ansættelsen er sket uden nogen offentliggørelse, men Paget blev ifølge sin egen profil på LinkedIn ansat som Core OS Security Researcher hos Apple i september.

Paget bekræfter, at hun nu er medarbejder hos Apple i en e-mail til Wired, men henviser i øvrigt alle spørgsmål til Apples pr-afdeling i tråd med selskabets sædvanlige hemmelighedskræmmeri. En talsperson fra Apple afviser at kommentere.

Stigende mængde malware

Apples beslutning om at hyre Paget kan ses som et tegn på, at selskabet gør noget ved den stigende mængde malware på Mac.

Tidligere i år blev mere end 600.000 Macs angiveligt inficeret med trojaneren Flashback, som blev installeret ved hjælp af sikkerhedshuller i Java.

Denne episode fik flere sikkerhedseksperter til at stille skarpt på sikkerheden ved Apples styresystem.

Paget havde først lov til at tale offentligt om sin tid hos Microsoft fem år efter, hun forlod selskabet.

Fik lancering udskudt

Da denne periode på fem år var overstået i 2011, afslørede Paget ved konferencen Black Hat i Las Vegas, at Microsoft havde regnet med, at Windows Vista var nogenlunde sikker, da hun havde fået til opgave at kontrollere sikkerheden før lancering.

Da Paget fandt en lang række sikkerhedshuller i styresystemet, endte det med, at lanceringen blev udskudt.

"Vi forhindrede Vista i at blive lanceret med en masse fejl," fortalte hun.

"Jeg er stolt over, at vi fandt og hjalp med at få rettet så mange fejl."

Da Paget og resten af Microsofts team af hackere blev færdig med at løse sikkerhedsproblemerne i Vista, modtog de humoristiske t-shirts underskrevet af Microsofts direktør for Windows-udvikling, Brian Valentine, med teksten "Jeg forsinkede Windows Vista" som tak for indsatsen.

Som svar på et spørgsmål om, hvad hendes drømmejob ville være, skrev Paget i juli på Twitter:

"Jeg vil gerne bygge ting, ideelt hardware med fokus på sikkerhed. Jeg har arbejdet rigeligt med at ødelægge ting, nu er det på tide at skabe noget i stedet."

Paget er kendt som en dygtig hacker og har blandt andet demonstreret et system til aflytning af mobiltelefonsamtaler ved hackerkonferencen Defcon.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere