Stor server-slankekur i staten: Så meget skæres væk

Statens fælles it-central er på en seriøs server-slankekur, hvor hundredvis af servere skæres fra.

Læs også:

Overblik: Her er statens mest elendige it-projekter


Statens It er i gang med en større server-slankekur.

Fra 28 til to serverrum. Og udstyr fra 1.248 servere skal mere end halveres.

Sådan lyder den overordnet målsætning hos Statens It, der er godt i gang med at tage livgreb på et kæmpe udsnit af statens servere.

Der er tale om et konsolderingsprojekt med et samlet budget på 92,8 millioner kroner, der blev søsat i 2010, og formodentlig var utænkeligt inden tilblivelsen af Statens It.

For ideen om Statens It blev født i 2008 og skulle netop stå for ministeriernes it og blandt andet høste gevinster fra stordriftsfordele.

2012-mål: 150 servere væk 
Alene server-konsolideringsprojektets mål i 2012 var, at 725 fysiske servere og 18 serverrum i andet kvartal skulle hedde 700 fysiske servere og 17 serverrum.

I tredje kvartal skulle det være nede på 650 servere og 13 serverrum for endelig ved årsskiftet at havne på 575 servere.

Men processen er faktisk gået hurtigere end forventet.

Det fortæller vicedirektør Søren Ulrich Vulff fra Statens It.

Målet om at havne på to serverrum og halvere det oprindelig antal af servere inden udgangen af 2013 forventes at blive medio 2013, oplyser han.

"Vi har bygget datacentrene, ligesom budgettet holder," fortæller Søren Ulrich Vulff.

Han oplyser i øvrigt, at Statens It med udgangen af 2012 er nede på 412 fysiske servere i seks serverrum.

Læs også:

Overblik: Her er statens mest elendige it-projekter

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.