Artikel top billede

Stor server-slankekur i staten: Så meget skæres væk

Statens fælles it-central er på en seriøs server-slankekur, hvor hundredvis af servere skæres fra.

Læs også:

Overblik: Her er statens mest elendige it-projekter

Statens It er i gang med en større server-slankekur.

Fra 28 til to serverrum. Og udstyr fra 1.248 servere skal mere end halveres.

Sådan lyder den overordnet målsætning hos Statens It, der er godt i gang med at tage livgreb på et kæmpe udsnit af statens servere.

Der er tale om et konsolderingsprojekt med et samlet budget på 92,8 millioner kroner, der blev søsat i 2010, og formodentlig var utænkeligt inden tilblivelsen af Statens It.

For ideen om Statens It blev født i 2008 og skulle netop stå for ministeriernes it og blandt andet høste gevinster fra stordriftsfordele.

2012-mål: 150 servere væk 
Alene server-konsolideringsprojektets mål i 2012 var, at 725 fysiske servere og 18 serverrum i andet kvartal skulle hedde 700 fysiske servere og 17 serverrum.

I tredje kvartal skulle det være nede på 650 servere og 13 serverrum for endelig ved årsskiftet at havne på 575 servere.

Men processen er faktisk gået hurtigere end forventet.

Det fortæller vicedirektør Søren Ulrich Vulff fra Statens It.

Målet om at havne på to serverrum og halvere det oprindelig antal af servere inden udgangen af 2013 forventes at blive medio 2013, oplyser han.

"Vi har bygget datacentrene, ligesom budgettet holder," fortæller Søren Ulrich Vulff.

Han oplyser i øvrigt, at Statens It med udgangen af 2012 er nede på 412 fysiske servere i seks serverrum.

Læs også:

Overblik: Her er statens mest elendige it-projekter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere