Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Her er Facebooks nye privatlivs-indstillinger

Facebook vil i løbet af de næste par uger implementere ændringer i privatlivsindstillingerne. Læs om dem her.

Computerworld News Service: Facebook har offentliggjort, at selskabet sidst på året implementerer en håndfuld ændringer.

For at gøre det lettere at håndtere privatlivs- og sikkerhedsindstillingerne (hvilket har været forvirrende og tidskrævende) tilføjer Facebook privatlivsgenveje, et værktøj til håndtering af de billeder, brugerne er tagget i, og en ny måde at navigere i aktivitetsloggen.

Produktchef Samuel Lessin fra Facebook oplyser, at disse ændringer foretages for at give brugerne større gennemsigtighed og hjælpe dem til bedre at forstå hvem, der kan se de ting, der deles.

"Vi sigter stadig efter tre overordnede mål: At sætte justeringsmuligheder ind i de relevante sammenhænge; at hjælpe brugerne til at forstå hvad, der bliver vist, der hvor Facebook bruges; og levere værktøjer, der hjælper brugerne til at handle på indhold, de ikke bryder sig om," forklarer han.

Selvom nogle af disse ændringer - især de nye privatlivsgenveje - ifølge blogger Lisa Vaas på Naked Security er et skridt i den rigtige retning, så rammer andre af dem ved siden af.

I det følgende gennemgår vi i dybden, hvad Facebooks kommende ændringer vil betyde for dig som bruger.

Facebooks nye privatlivsgenveje

Facebooks privatlivsindstillinger har aldrig ligefrem været lette at overskue.

Men formålet med de nye privatlivsgenveje, det sociale netværk vil implementere, er at gøre det lettere for brugerne at finde svaret på følgende tre spørgsmål:

Hvem kan se mine ting? Hvem kan kontakte mig? Hvordan sørger jeg for ikke at høre mere fra andre specifikke brugere?

Før året er omme, vil der dukke et nyt ikon op til højre for Startside-knappen. Klikker man på dette ikon af en hængelås, ser man en dropdown-menu med nye indgange til privatlivsindstillingerne.

Det er ifølge Vaas en positiv ændring.

"Indtil nu har man været nødt til at stoppe det, man var i gang med, og navigere rundt på adskillige helt andre sider, hvis man ville justere i privatlivs- eller tidslinjeindstillingerne. I den ideelle verden ville større brugervenlighed betyder, at Facebooks privatlivsindstillinger også ville blive brugt mere," siger hun.

"Det er under alle omstændigheder svært at forestille sig, at de ville blive brugt mindre."

App-tilladelser og nye søgeindstillinger

Facebooks nye app-tilladelser

Facebook ændrer også de tilladelser, man ser, når man installerer en ny app.

Hidtil har man på samme skærm skulle give en app tilladelse til at bruge ens oplysninger til personlig tilpasning af oplevelsen og til at slå indhold op på Facebook.

Efter ændringerne vil disse to tilladelser være delt ud på separate skærme, så man får bedre kontrol over, hvad man deler.

For eksempel kan man fremover give en app lov til at læse ens offentlige profil og liste over venner for at personligt tilpasse oplevelsen, men afvise at tillade at denne samme app kan slå ens aktivitet op.

Fjerner søgeindstilling men tilføjer info i kontekst

Facebook fjerner indstillingen "Hvem kan finde din tidslinje ved søgning efter navn?"

"På grund af denne indstillings begrænsede karakter fjernede vi den for folk, der ikke brugte den," oplyser Facebooks Lessin. I løbet af de kommende uger vil den dog også forsvinde for "den lille andel af folk, som stadig har den," oplyser han.

Vaas fra Naked Security mener dog, at denne indstilling burde blive rettet i stedet for fjernet.

"Hvis den var for begrænset i omfang og ikke virkede efter hensigten, hvorfor så ikke forbedre den, så den faktisk beskytter folks privatliv og giver dem mulighed for ikke at blive fundet?" påpeger hun.

Facebook har i stedet bygget "nye kontekstuelle værktøjer, der inkluderer oplysninger om, hvordan man bruger dem."

Formålet med disse forklaringer, der dukker op i den relevante sammenhæng på tværs af Facebook, er at hjælpe brugerne til at forstå de handlinger, de er i gang med.

Når man for eksempel skjuler indhold fra sin tidslinje, vil de dukke op og informere om, hvor indholdet stadig er tilgængeligt, hvis det overhovedet er tilgængeligt nogen steder.

Ændringer i aktivitetsloggen

Facebooks aktivitetslog, som blev introduceret sidste år, giver en oversigt over, hvad man har offentliggjort, gør det muligt at ændre, hvem der kan se tidligere opslag, og gør det muligt at vælge, hvad der er synligt på tidslinjen.

Facebook giver nu aktivitetsloggen en ny indstilling, som gør det muligt at gennemgå kommentarer og likes, fotos af en selv og opslag man er tagget i.

Det bliver også muligt at sortere i ens oplysninger, så man kan se offentlige billeder, man er tagget i, og har skjult fra ens tidslinje, men som stadig ligger på Facebook.

Værktøj til håndtering af fotos
I den opdaterede aktivitetslog vil være et værktøj til håndtering af flere billeder samtidigt.

Det kan for eksempel bruges til at anmode andre brugere om at fjerne billeder, hvor man selv er en del af motivet.

Når ændringerne er implementeret, kan man finde dette værktøj ved at klikke på faneblade Billeder af dig, vælge nogle billeder og herefter vælge den ønskede handling, såsom at ens tags fjernes på alle billederne eller at sende anmodninger om, at billederne fjernes.

Det bliver i den forbindelse også muligt at tilføje en besked til den person, der har slået billederne op.

Denne funktion er ifølge Vaas et skridt i den rigtige retning men rammer forbi målet.

"I stedet for at være nødt til igen og igen at anmode folk om at fjerne tags af dig i billeder, og at de venligst heller ikke gør det igen fremover, og i stedet for blot at blokere taggede fotos fra din tidslinje, så er der mange Facebook-brugere, der gerne vil kunne blokere, at folk overhovedet kan tagge dem uden på forhånd at have fået tilladelse til det," forklarer hun.

"Det er desværre ikke noget, Facebook giver os mulighed for med disse nye ændringer."

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.