Artikel top billede

Her er den perfekte it-chef

Den perfekte it-chef mestrer alt fra drift af datacenteret til kontraktstyring, projekthåndtering og forretnings-innovation. Problemet: Han findes ikke i virkeligheden.

Læs også:

Danske CIO'er nægter: Vil ikke være driftsslaver

Har vi overhovedet brug for it-afdelingen længere?

Den moderne CIO skal ikke bare kunne lidt af hvert - han skal mestre det hele. 

Sådan er kravene i hvert fald nogle gange, når virksomheder søger efter CIO'er.

På listen står blandt andet fantastiske kommunikations-evner, at han skal være strategisk tænkende, have forretnings-forståelse, en stor it-viden og et hav af andre ting.

Problemet er, at man med de mange krav ikke snævrer ind til de primære behov, skriver CIO-rådgiver Marc Cecere fra Forrester i et blogindlæg.

Her er de grundlæggende behov

Han mener, at man grundlæggende skal stille to spørgsmål, når man er på udkig efter en ny it-chef: 

- Hvilke problemer og muligheder står organisationen over for i de kommende år?

- Hvor godt rustet er de nuværende medarbejdere til at håndtere disse?

Forrester-rådgiveren kommer med et eksempel med en mellemstor organisation i uddannelsessektoren, hvor man har en række grundlæggende behov med at få help desken optimeret, få styr projekterne, kontrakter og  så videre.

Den idéelle kandidat er derfor en, der først og fremmest kan få styr på alle de ting, fordi it-afdelingen ellers aldrig vil kunne blive en mere forandrings-understøttende del af organisationen.

Hvor går du på kompromis?

Et anden eksempel er en stor organisation i den finansielle sektor, hvor it grundlæggende kører fornuftigt, men hvor der er et behov for, at it-afdelingen skal blive en mere aktiv spiller i forhold til at skabe innovation og vækst i virksomheden, en strategisk del af forretningen.

"Her havde de ikke brug for en, der kunne reparere. De eksisterende it-medarbejdere var højt kompetente i alle it-processer, så CIO'en kunne være en uden hands-on i driften og i stedet primært tage sig af det, når der var undtagelser," skriver Marc Cecere for at illustrere, hvor forskellige kravene til it-chefer og CIO'er kan og bør være.

"Få virksomheder vil kunne få alt, de ønsker sig af en CIO eller anden leder på et stort område. Tricket er at vide, hvor du kan gå på kompromis," skriver Mark Cecere. 

Læs også:

Danske CIO'er nægter: Vil ikke være driftsslaver

Har vi overhovedet brug for it-afdelingen længere?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere