Artikel top billede

It-direktør vinder i retten over tidligere arbejdsgiver

Tidligere it-chef vinder over sin nu forhenværende arbejdsplads, der ikke ville tillade, at han arbejdede for SAS.

Den tidligere it-direktør hos flyselskabet Norwegian, Hans-Petter Aanby, kunne op til jul trække sig sejrrigt ud af et retsopgør mod sin tidligere arbejdsgiver Norwegian.

Sagen begyndte at rulle, da Hans-Petter Aanby i sit nye konsulentjob begyndte at hjælpe kriseramte SAS i begyndelsen af november 2012.

Det fik Norwegian til at stævne både Hans-Petter Aanby og SAS for brud på karantænebetingelserne, eftersom han først officielt var stoppet hos Norwegian den 29 februar 2012.

Uklar baggrund

Retten afviste i første omgang sagen med henvisning til, at karantæneperioden ikke var brudt - gså selvom Norwegian siden forsøgte at forhindre sin it-chef gennem ni år i at arbejde for SAS før 1. december, hvilket heller ikke lykkes.

Retten i den norske by Moss angiver, at det fremstår uklart, hvilken skade og tabspotentiale, som ligger til grund for sagsøgningen.

"Sagsøger har på ingen måde konkretiseret eller præciseret omfanget tab eller skade," hedder det i domsafsigelsen, og sagen endte med, at Norwegian den 21. december måtte betale godt 95.000 kroner i sagsomkostninger.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Gemmer sig bag advokater

Hans-Petter Aanby forstår ikke, at hans tidligere arbejdsgiver kunne finde at sagsøge ham på denne måde.

Han har i ni år arbejdet på at udvikle og implementere nye it-systemer og digitale salgssystemer, hvoraf udviklingen af bookingsystemet og etableringen af Bank Norwegian er nogle af de største bedrifter, der i 2007 skaffede ham titlen som Årets CIO i Computerworlds norske søsterblad

"Jeg har bidraget direkte til Bjarne Kjos og de andre ejeres formuer og succeser," siger Hans-Petter Aanby til Dagens Næringsliv og fortsætter:

"Det er vældig trist, at Norwegian gennemførte denne retslige proces på den måde, som selskabet gjorde. Norwegian kunne have kontaktet mig, og vi kunne have løst sagen i fred og fordragelighed. I stedet gemte de sig bag advokater og kørte en direkte aggressiv proces med anklager og trusler. Det har været vældig ubehageligt for min familie."

Hans-Petter Aanby overvejer nu, om han skal søge krav om oprejsning, efter Norwegians store nederlag, hvilket han vil diskutere med sin advokat.

Norwegian har umiddelbart ikke haft yderligere kommentarer til sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere