Artikel top billede

It-direktør vinder i retten over tidligere arbejdsgiver

Tidligere it-chef vinder over sin nu forhenværende arbejdsplads, der ikke ville tillade, at han arbejdede for SAS.

Den tidligere it-direktør hos flyselskabet Norwegian, Hans-Petter Aanby, kunne op til jul trække sig sejrrigt ud af et retsopgør mod sin tidligere arbejdsgiver Norwegian.

Sagen begyndte at rulle, da Hans-Petter Aanby i sit nye konsulentjob begyndte at hjælpe kriseramte SAS i begyndelsen af november 2012.

Det fik Norwegian til at stævne både Hans-Petter Aanby og SAS for brud på karantænebetingelserne, eftersom han først officielt var stoppet hos Norwegian den 29 februar 2012.

Uklar baggrund

Retten afviste i første omgang sagen med henvisning til, at karantæneperioden ikke var brudt - gså selvom Norwegian siden forsøgte at forhindre sin it-chef gennem ni år i at arbejde for SAS før 1. december, hvilket heller ikke lykkes.

Retten i den norske by Moss angiver, at det fremstår uklart, hvilken skade og tabspotentiale, som ligger til grund for sagsøgningen.

"Sagsøger har på ingen måde konkretiseret eller præciseret omfanget tab eller skade," hedder det i domsafsigelsen, og sagen endte med, at Norwegian den 21. december måtte betale godt 95.000 kroner i sagsomkostninger.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Gemmer sig bag advokater

Hans-Petter Aanby forstår ikke, at hans tidligere arbejdsgiver kunne finde at sagsøge ham på denne måde.

Han har i ni år arbejdet på at udvikle og implementere nye it-systemer og digitale salgssystemer, hvoraf udviklingen af bookingsystemet og etableringen af Bank Norwegian er nogle af de største bedrifter, der i 2007 skaffede ham titlen som Årets CIO i Computerworlds norske søsterblad

"Jeg har bidraget direkte til Bjarne Kjos og de andre ejeres formuer og succeser," siger Hans-Petter Aanby til Dagens Næringsliv og fortsætter:

"Det er vældig trist, at Norwegian gennemførte denne retslige proces på den måde, som selskabet gjorde. Norwegian kunne have kontaktet mig, og vi kunne have løst sagen i fred og fordragelighed. I stedet gemte de sig bag advokater og kørte en direkte aggressiv proces med anklager og trusler. Det har været vældig ubehageligt for min familie."

Hans-Petter Aanby overvejer nu, om han skal søge krav om oprejsning, efter Norwegians store nederlag, hvilket han vil diskutere med sin advokat.

Norwegian har umiddelbart ikke haft yderligere kommentarer til sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.