Artikel top billede

It-direktør vinder i retten over tidligere arbejdsgiver

Tidligere it-chef vinder over sin nu forhenværende arbejdsplads, der ikke ville tillade, at han arbejdede for SAS.

Den tidligere it-direktør hos flyselskabet Norwegian, Hans-Petter Aanby, kunne op til jul trække sig sejrrigt ud af et retsopgør mod sin tidligere arbejdsgiver Norwegian.

Sagen begyndte at rulle, da Hans-Petter Aanby i sit nye konsulentjob begyndte at hjælpe kriseramte SAS i begyndelsen af november 2012.

Det fik Norwegian til at stævne både Hans-Petter Aanby og SAS for brud på karantænebetingelserne, eftersom han først officielt var stoppet hos Norwegian den 29 februar 2012.

Uklar baggrund

Retten afviste i første omgang sagen med henvisning til, at karantæneperioden ikke var brudt - gså selvom Norwegian siden forsøgte at forhindre sin it-chef gennem ni år i at arbejde for SAS før 1. december, hvilket heller ikke lykkes.

Retten i den norske by Moss angiver, at det fremstår uklart, hvilken skade og tabspotentiale, som ligger til grund for sagsøgningen.

"Sagsøger har på ingen måde konkretiseret eller præciseret omfanget tab eller skade," hedder det i domsafsigelsen, og sagen endte med, at Norwegian den 21. december måtte betale godt 95.000 kroner i sagsomkostninger.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Gemmer sig bag advokater

Hans-Petter Aanby forstår ikke, at hans tidligere arbejdsgiver kunne finde at sagsøge ham på denne måde.

Han har i ni år arbejdet på at udvikle og implementere nye it-systemer og digitale salgssystemer, hvoraf udviklingen af bookingsystemet og etableringen af Bank Norwegian er nogle af de største bedrifter, der i 2007 skaffede ham titlen som Årets CIO i Computerworlds norske søsterblad

"Jeg har bidraget direkte til Bjarne Kjos og de andre ejeres formuer og succeser," siger Hans-Petter Aanby til Dagens Næringsliv og fortsætter:

"Det er vældig trist, at Norwegian gennemførte denne retslige proces på den måde, som selskabet gjorde. Norwegian kunne have kontaktet mig, og vi kunne have løst sagen i fred og fordragelighed. I stedet gemte de sig bag advokater og kørte en direkte aggressiv proces med anklager og trusler. Det har været vældig ubehageligt for min familie."

Hans-Petter Aanby overvejer nu, om han skal søge krav om oprejsning, efter Norwegians store nederlag, hvilket han vil diskutere med sin advokat.

Norwegian har umiddelbart ikke haft yderligere kommentarer til sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.