It-direktør vinder i retten over tidligere arbejdsgiver

Tidligere it-chef vinder over sin nu forhenværende arbejdsplads, der ikke ville tillade, at han arbejdede for SAS.

Den tidligere it-direktør hos flyselskabet Norwegian, Hans-Petter Aanby, kunne op til jul trække sig sejrrigt ud af et retsopgør mod sin tidligere arbejdsgiver Norwegian.

Sagen begyndte at rulle, da Hans-Petter Aanby i sit nye konsulentjob begyndte at hjælpe kriseramte SAS i begyndelsen af november 2012.

Det fik Norwegian til at stævne både Hans-Petter Aanby og SAS for brud på karantænebetingelserne, eftersom han først officielt var stoppet hos Norwegian den 29 februar 2012.

Uklar baggrund
Retten afviste i første omgang sagen med henvisning til, at karantæneperioden ikke var brudt - gså selvom Norwegian siden forsøgte at forhindre sin it-chef gennem ni år i at arbejde for SAS før 1. december, hvilket heller ikke lykkes.

Retten i den norske by Moss angiver, at det fremstår uklart, hvilken skade og tabspotentiale, som ligger til grund for sagsøgningen.

"Sagsøger har på ingen måde konkretiseret eller præciseret omfanget tab eller skade," hedder det i domsafsigelsen, og sagen endte med, at Norwegian den 21. december måtte betale godt 95.000 kroner i sagsomkostninger.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Gemmer sig bag advokater
Hans-Petter Aanby forstår ikke, at hans tidligere arbejdsgiver kunne finde at sagsøge ham på denne måde.

Han har i ni år arbejdet på at udvikle og implementere nye it-systemer og digitale salgssystemer, hvoraf udviklingen af bookingsystemet og etableringen af Bank Norwegian er nogle af de største bedrifter, der i 2007 skaffede ham titlen som Årets CIO i Computerworlds norske søsterblad

"Jeg har bidraget direkte til Bjarne Kjos og de andre ejeres formuer og succeser," siger Hans-Petter Aanby til Dagens Næringsliv og fortsætter:

"Det er vældig trist, at Norwegian gennemførte denne retslige proces på den måde, som selskabet gjorde. Norwegian kunne have kontaktet mig, og vi kunne have løst sagen i fred og fordragelighed. I stedet gemte de sig bag advokater og kørte en direkte aggressiv proces med anklager og trusler. Det har været vældig ubehageligt for min familie."

Hans-Petter Aanby overvejer nu, om han skal søge krav om oprejsning, efter Norwegians store nederlag, hvilket han vil diskutere med sin advokat.

Norwegian har umiddelbart ikke haft yderligere kommentarer til sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.