Artikel top billede

Foto: Jakob Fynsk

Skats nye it-direktør: Sådan griber jeg opgaven an

Skats nye it-direktør er klar til at indtage en af de mest centrale it-poster i den danske stat. Her fortæller han, hvordan han vil gribe opgaven an.

Læs også:

Skat ansætter ny it-direktør

Jan Topp Rasmussen er ny it-direktør hos Skat.

Han glæder sig til at begynde i sin nye stilling den første februar, fortæller han til Computerworld.

Indtil da fortsætter han som it-direktør i Region Syddanmark.

"Det bliver rigtig spændende, og jeg glæder mig til at komme igang," siger han om stillingen hos Skat.  

Skat har ansat Jan Topp Rasmussen som en del af en ny organisering, hvor han som ny CIO bliver en del af Skats top.

Han fortæller, at det er alt for tidligt at fortælle om, hvilken it-vej han ser Skat følge. Allerførst skal han have sat sig ind i sagerne.  

"Jeg skal selvfølgelig ind og se på, hvordan Skat er skuet sammen, og hvordan det fungerer," siger han.

"Jeg har ikke nogen revolutionerende ting, som skal implementeres lige nu og her. Det vil være alt for tidligt," siger han. 

Men den nye organisering i Skat betyder, at der samles en ny koncerndirektion i Skat, som har til opgave at udstikke en strategi, siger han.

Jan Topp Rasmussen tilføjer, at det selvfølgelig skal ske i samarbejde med øvrige interessenter og de digitaliseringstiltag, som allerede er i gang.

"Det handler for mig og den øvrige direktion om at komme ind og definere en dagsorden og strategi. Og den vil langt hen ad vejen komme til at handle om digitaliseringsprocessen, der jo allerede er kommet godt fra start."

Handler om det it-strategiske

Skat bibeholder et setup med en it-driftschef og en projektchef og får altså en it-direktør ovenpå det eksisterende it-lag.

Det betyder ifølge Jan Topp Rasmussen, at det strategiske sigte kommer til at fylde en del.

"Men der er mange ting at forholde sig til. Jeg er også nødt til at gå ind og se på, hvordan vi håndterer leverandører, og hvordan hele porteføljen er skruet sammen."

Han opfatter arbejdet med digitaliseringen hos Skat som spændende, fordi organisationen er meget borgernær.

Skal kunne klare kritik af Skats it

Men borgernært betyder traditionelt også, at der er risiko for kritik.

Og Skat er da med de mange digitaliseringsprojekter også ofte udsat for kritik. Senest omkring indførelsen af det digitale motorregister.   

Frygter du ikke, at du har fået øretævernes holdeplads?

"Jeg har det sådan, at det er øretævernes holdeplads lige meget, hvor man er ansat. Jeg kender ikke nogen steder, hvor man er beskyttet. Hvis man sidder i et direktionslag, skal man være parat til at kunne stå på mål og til ansvar, også for det som ikke går helt som planlagt," siger Jan Topp Rasmussen.  

Jan Topp Rasmussen er bosiddende i Odense, hvor han påregner at lade teltpælene blive stående og pendle til hovedstaden.

"Jeg har før pendlet i tre et halvt år til Esplanaden. Så jeg kender ruten," siger Jan Topp Rasmussen.

Læs også:

Skat ansætter ny it-direktør




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere