Artikel top billede

Ups: Dansk CIO-topjob slået op som akut-job

Region slår topjob som CIO op som akutjob. Men det er en fejl, siger regionsdirektør.

Manglen på dygtige it-chefer i de hos de danske regioner, der gennem det sidste år har afgivet fire ud af fem it-direktører er tilsyneladende nu så stor, at de bliver nødt til at lede efter afløsere til topstillingerne blandt langtidsledige indenfor it.

I al fald har Region Syddanmark, der om få uger må vinke farvel til it-direktør Jan Topp Rasmussen, slået hans job op som akutjob i jagten på en afløser.

Det fremgår af stillingsopslaget.

Leder efter langtidsledige

Her opfordrer Region Syddanmark især personer, hvis dagpengeret er på vej til at udløbe, til at søge jobbet som den nye Jan Topp Rasmussen, der i sidste uge blev hyret af Skat.

"Ledige medlemmer af en arbejdsløshedskasse, hvis dagpengeret udløber inden for højst 13 uger i perioden fra den 1. oktober 2012 til den 1. april 2013 og senest ved udgangen af uge 26 i 2013, opfordres særligt til at søge jobbet (Akutjob)," skriver region Syddanmark i opslagene. 
 
Hos Region Syddanmark forventer regionsdirektør Mikkel Hemmingsen ikke at hyre en "dygtig og erfaren IT direktør, der formår at navigere som leder i en stor politisk styret organisation, håndtere interessenter på mange niveauer og sikre at kunderne får it-leverancer til aftalt tid og økonomi" blandt de langtidsledige it-folk.

'Det skal ændres'

Det er nemlig en fejl, at stillingen er slået op som akutjob, fortæller han til Computerworld.

"Jeg har lige talt med vores HR-funktion og sagt, at det må de gerne lige se at få ændret," siger regionsdirektør Mikkel Hemmingsen.

Dermed er det altså ikke mangel på it-direktører med stor ledelserfaring der har fået Region Syddanmark til at lede blandt langtidsledige efter en afløser til topposten. 

"Nej. Det er simpelthen en fejl. De er kommet til at bruge standardskabelonen til andre it-jobs, som vi slår op," siger han.

Han fortæller, at Region Syddanmark har besluttet at slå alle stillinger op som akutjob, men mindre der er tale om læger, speciallæger eller chefer.

"I dette tilfælde er det en fejltagelse," siger regionsdirektøren, der dog stadig vil takke ja til en kvalificeret ansøger, som måtte være langtidsledig. Blot synes han ikke, at det er rimeligt at slå stillingen op som et akutjob.

"Nej, det synes jeg faktisk ikke, at det er," siger han.

Jobbet som it-direktør hos Region Syddanmark har sidste ansøgningfrist den 20 januar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.