Topnyhed:Nana Bule forlader Microsoft: Her er den nye direktør for Microsoft Danmark

Artikel top billede

(Foto: Steve Woods)

Ups: Dansk CIO-topjob slået op som akut-job

Region slår topjob som CIO op som akutjob. Men det er en fejl, siger regionsdirektør.

Manglen på dygtige it-chefer i de hos de danske regioner, der gennem det sidste år har afgivet fire ud af fem it-direktører er tilsyneladende nu så stor, at de bliver nødt til at lede efter afløsere til topstillingerne blandt langtidsledige indenfor it.

I al fald har Region Syddanmark, der om få uger må vinke farvel til it-direktør Jan Topp Rasmussen, slået hans job op som akutjob i jagten på en afløser.

Det fremgår af stillingsopslaget.

Leder efter langtidsledige

Her opfordrer Region Syddanmark især personer, hvis dagpengeret er på vej til at udløbe, til at søge jobbet som den nye Jan Topp Rasmussen, der i sidste uge blev hyret af Skat.

"Ledige medlemmer af en arbejdsløshedskasse, hvis dagpengeret udløber inden for højst 13 uger i perioden fra den 1. oktober 2012 til den 1. april 2013 og senest ved udgangen af uge 26 i 2013, opfordres særligt til at søge jobbet (Akutjob)," skriver region Syddanmark i opslagene. 
 
Hos Region Syddanmark forventer regionsdirektør Mikkel Hemmingsen ikke at hyre en "dygtig og erfaren IT direktør, der formår at navigere som leder i en stor politisk styret organisation, håndtere interessenter på mange niveauer og sikre at kunderne får it-leverancer til aftalt tid og økonomi" blandt de langtidsledige it-folk.

'Det skal ændres'

Det er nemlig en fejl, at stillingen er slået op som akutjob, fortæller han til Computerworld.

"Jeg har lige talt med vores HR-funktion og sagt, at det må de gerne lige se at få ændret," siger regionsdirektør Mikkel Hemmingsen.

Dermed er det altså ikke mangel på it-direktører med stor ledelserfaring der har fået Region Syddanmark til at lede blandt langtidsledige efter en afløser til topposten. 

"Nej. Det er simpelthen en fejl. De er kommet til at bruge standardskabelonen til andre it-jobs, som vi slår op," siger han.

Han fortæller, at Region Syddanmark har besluttet at slå alle stillinger op som akutjob, men mindre der er tale om læger, speciallæger eller chefer.

"I dette tilfælde er det en fejltagelse," siger regionsdirektøren, der dog stadig vil takke ja til en kvalificeret ansøger, som måtte være langtidsledig. Blot synes han ikke, at det er rimeligt at slå stillingen op som et akutjob.

"Nej, det synes jeg faktisk ikke, at det er," siger han.

Jobbet som it-direktør hos Region Syddanmark har sidste ansøgningfrist den 20 januar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere