Artikel top billede

Ups: Dansk CIO-topjob slået op som akut-job

Region slår topjob som CIO op som akutjob. Men det er en fejl, siger regionsdirektør.

Manglen på dygtige it-chefer i de hos de danske regioner, der gennem det sidste år har afgivet fire ud af fem it-direktører er tilsyneladende nu så stor, at de bliver nødt til at lede efter afløsere til topstillingerne blandt langtidsledige indenfor it.

I al fald har Region Syddanmark, der om få uger må vinke farvel til it-direktør Jan Topp Rasmussen, slået hans job op som akutjob i jagten på en afløser.

Det fremgår af stillingsopslaget.

Leder efter langtidsledige

Her opfordrer Region Syddanmark især personer, hvis dagpengeret er på vej til at udløbe, til at søge jobbet som den nye Jan Topp Rasmussen, der i sidste uge blev hyret af Skat.

"Ledige medlemmer af en arbejdsløshedskasse, hvis dagpengeret udløber inden for højst 13 uger i perioden fra den 1. oktober 2012 til den 1. april 2013 og senest ved udgangen af uge 26 i 2013, opfordres særligt til at søge jobbet (Akutjob)," skriver region Syddanmark i opslagene. 
 
Hos Region Syddanmark forventer regionsdirektør Mikkel Hemmingsen ikke at hyre en "dygtig og erfaren IT direktør, der formår at navigere som leder i en stor politisk styret organisation, håndtere interessenter på mange niveauer og sikre at kunderne får it-leverancer til aftalt tid og økonomi" blandt de langtidsledige it-folk.

'Det skal ændres'

Det er nemlig en fejl, at stillingen er slået op som akutjob, fortæller han til Computerworld.

"Jeg har lige talt med vores HR-funktion og sagt, at det må de gerne lige se at få ændret," siger regionsdirektør Mikkel Hemmingsen.

Dermed er det altså ikke mangel på it-direktører med stor ledelserfaring der har fået Region Syddanmark til at lede blandt langtidsledige efter en afløser til topposten. 

"Nej. Det er simpelthen en fejl. De er kommet til at bruge standardskabelonen til andre it-jobs, som vi slår op," siger han.

Han fortæller, at Region Syddanmark har besluttet at slå alle stillinger op som akutjob, men mindre der er tale om læger, speciallæger eller chefer.

"I dette tilfælde er det en fejltagelse," siger regionsdirektøren, der dog stadig vil takke ja til en kvalificeret ansøger, som måtte være langtidsledig. Blot synes han ikke, at det er rimeligt at slå stillingen op som et akutjob.

"Nej, det synes jeg faktisk ikke, at det er," siger han.

Jobbet som it-direktør hos Region Syddanmark har sidste ansøgningfrist den 20 januar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere