Artikel top billede

(Foto: Steve Woods)

Ups: Dansk CIO-topjob slået op som akut-job

Region slår topjob som CIO op som akutjob. Men det er en fejl, siger regionsdirektør.

Manglen på dygtige it-chefer i de hos de danske regioner, der gennem det sidste år har afgivet fire ud af fem it-direktører er tilsyneladende nu så stor, at de bliver nødt til at lede efter afløsere til topstillingerne blandt langtidsledige indenfor it.

I al fald har Region Syddanmark, der om få uger må vinke farvel til it-direktør Jan Topp Rasmussen, slået hans job op som akutjob i jagten på en afløser.

Det fremgår af stillingsopslaget.

Leder efter langtidsledige

Her opfordrer Region Syddanmark især personer, hvis dagpengeret er på vej til at udløbe, til at søge jobbet som den nye Jan Topp Rasmussen, der i sidste uge blev hyret af Skat.

"Ledige medlemmer af en arbejdsløshedskasse, hvis dagpengeret udløber inden for højst 13 uger i perioden fra den 1. oktober 2012 til den 1. april 2013 og senest ved udgangen af uge 26 i 2013, opfordres særligt til at søge jobbet (Akutjob)," skriver region Syddanmark i opslagene. 
 
Hos Region Syddanmark forventer regionsdirektør Mikkel Hemmingsen ikke at hyre en "dygtig og erfaren IT direktør, der formår at navigere som leder i en stor politisk styret organisation, håndtere interessenter på mange niveauer og sikre at kunderne får it-leverancer til aftalt tid og økonomi" blandt de langtidsledige it-folk.

'Det skal ændres'

Det er nemlig en fejl, at stillingen er slået op som akutjob, fortæller han til Computerworld.

"Jeg har lige talt med vores HR-funktion og sagt, at det må de gerne lige se at få ændret," siger regionsdirektør Mikkel Hemmingsen.

Dermed er det altså ikke mangel på it-direktører med stor ledelserfaring der har fået Region Syddanmark til at lede blandt langtidsledige efter en afløser til topposten. 

"Nej. Det er simpelthen en fejl. De er kommet til at bruge standardskabelonen til andre it-jobs, som vi slår op," siger han.

Han fortæller, at Region Syddanmark har besluttet at slå alle stillinger op som akutjob, men mindre der er tale om læger, speciallæger eller chefer.

"I dette tilfælde er det en fejltagelse," siger regionsdirektøren, der dog stadig vil takke ja til en kvalificeret ansøger, som måtte være langtidsledig. Blot synes han ikke, at det er rimeligt at slå stillingen op som et akutjob.

"Nej, det synes jeg faktisk ikke, at det er," siger han.

Jobbet som it-direktør hos Region Syddanmark har sidste ansøgningfrist den 20 januar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere