Artikel top billede

Kommune sløjfer udbud selv om vinder er udråbt

Kommune annullerer million-udbud, efter en større dansk it-virksomhed allerede er udråbt som vinder.

Meddelelser på udbudsdatabasen TED afslører et noget uheldigt forløb hos Norddjurs Kommune.

I en meddelelse fortæller kommunen, at den har valgt it-virksomheden EG Kommuneinformation A/S, som vinder af et udbud.

Beslutningen træffes den 17. december 2012 og sker på en leveringsaftale indgået i henhold til SKIs rammekontrakt 02.19 om IT-drift ASP/Cloud.

Juleglæden annulleres

Men juleglæden må annulleres hos EG-virksomheden.

For blot fire dage senere - og indenfor den såkaldte stand still-periode - den 21. december tager Norddjurs Kommune en beslutning.

Udbuddet skal annulleres, oplyses det.

"Uafsluttet procedure. Ordretildelingsproceduren er blevet afbrudt," lyder det tætteste, man kommer en begrundelse i meddelesen i beskeden på TED.

Hos Norddjurs Kommune forklarer indkøbskoordinator Kathrine Lynggard, at firmaet Schultz i den såkaldte stands-still periode bad kommunen om akt-indsigt i sagen.

På baggrund af akt-indsigten kunne Schultz påpege en fejl angående de priser, de blev anvendt
 
"Norddjurs Kommune undersøger sagen. Det viser sig, at der er fejl i vurderingsgrundlaget, som blev anvendt," forklarer hun.

Fejl omkring priser

"Fejlen i vurderingsgrundlaget var angående de anvendte priser ved tildelingen."

Ud fra denne konstatering og blot fire dage efter den første besked om at ville vælge EG Kommuneinformation, annullerede Norddjurs Kommune derfor udbuddet.

Indkøbskoordinatoren forklarer, at annulleringen fandt sted inden for den såkaldte stand still-periode, så der formelt set ikke var indgået en endelig kontrakt.

Tilbage står dog, at EG Kommuneinformation ikke får million-ordren. I hvert fald ikke i denne omgang.

Helt ny udbudsproces

"Norddjurs Kommunen gennemgår nu sagen, og påbegynder ny udbudsproces hurtigst muligt," forklarer indkøbskoordinator Kathrine Lynggaard.

Corporate Marketing Director Kirsten Højland fra EG A/S har ingen kommentarer til sagen.

"Nej, vi ønsker ikke at udtale os om aktuelle kundeforhold."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.