Artikel top billede

Kritik: Derfor bør Statens IT få nye ejere

Ideen om Statens IT fylder fem år og har flere år på bagen,. Anledningen kan man passende bruge til at sende opgaven i udbud, lyder en opfordring.

I foråret 2008 gav den daværende regering grønt lys til projektet om Statens IT, hvor meget af ministeriernes it skulle samles.

Ifølge en rapport fra Finansministeriet dengang var der udsigt til store besparelse - blandt andet blev beløb på 667 millioner kroner årligt nævnt.

Siden fik konstruktionen en noget anden udformning og omfang, og i dag foreligger der ikke tal på business casen for Statens IT.

Men det forventer Statens It, at der gør i slutningen af året.

Men hos ITEK under Dansk Industri har man et klart ønske - blandt andet set i lyset af den store utilfredshed, der har været hos ministerierne af opgaveløsningen hos Statens IT.

"Allerede fra begyndelse sagde vi, at den opgave ville blive løst bedst af private leverandører," siger Tom Togsverd.

Han peger på, at kunderne i form af ministerier er utilfredse.

Samtidig har man stoppet udviklingen ude blandt kunderne, fordi Statens It er alt for fodslæbende.

Lav et udbud

Derfor bør man benytte lejligheden - ideen fylder cirka fem år - til at forberede et udbud, mener ITEK.

"Send opgaven i udbud. Det er vores ønske," lyder det fra Tom Togsverd.

Han peger desuden på, at en opgørelse fra staten for nylig viste, at staten bruger 8 milliarder kroner om året på it-drift, men kun 1,5 milliarder kroner er outsourcet.

Derfor vurderer han, at der ligger et kæmpe potentiale i at få konkurrence på området.

Og det gælder altså også Statens IT.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere