Artikel top billede

Derfor er pc-projekt til 100 millioner kroner forsinket

Et pc-projekt i staten med et budget på over 100 millioner kroner trækker ud.

Læs også:

Derfor blev Statens Lønsystem billigere og færdigt før tid

Hos Statens It er et projekt omkring standardisering af kontorarbejdspladser bagud i forhold til tidsplanen.

Det oplyser finansminister Bjarne Corydon (S) i et svar til Folketinget den 13. december 2012. 

"Projektet er på nuværende tidspunkt tre måneder forsinket," oplyser ministeren.

Projekt til 100 millioner kroner

Projektet blev igangsat sidst i 2011 og har et budget på 110,1 millioner kroner.

Ifølge en resultatkontrakt for Statens It med milepæle for 2012 skulle man allerede i første kvartal indkøbe pc'er, fremgår det af kontrakten.

I fjerde kvartal 2012 lyder en af milepælene:

"Idriftsættelse af standard images, standard administrativt brugerregistreringssystem og standard mail-/kalender-løsning i tre ministerier".

Vicedirektør: Hurtigere end tidsplanen
Vicedirektør Søren Ulrich Vulff fra Statens It påpeger over for Computerworld, at der er blevet foretaget ændringer for kunderne, siden projektet blev igangsat.

"Nye kunder er kommet til, og andre har forladt os. Derfor er rækkefølgen blevet lavet om," siger Søren Ulrich Vulff, og henviser til rokaderne efter regeringsskiftet.

Samtidig vil Statens It heller ikke tromle projektet igennem.

"Vi vil ikke køre kunderne over med en udrulningsmaskine, for kunderne skal teste og kunne følge med. Desuden nytter det ikke, at fagsystemer eksempelvis ikke kan bruges, fordi vi kører på," fortæller han.

Imidlertid sætter vicedirektøren faktisk næsen op efter ikke blot at indhente de tre måneder.

Nej, projektet skal faktisk være færdigt før tid. Ifølge vicedirektøren skulle projektet være færdigt ved udgangen af 2014.

"Men vi prøver at blive færdige inden 2013, fordi der er efterspørgsel," fortæller vicedirektøren.

Indkøbt 11.000 pcére

Statens It oplyser med hensyn til ministerens svar om de tre måneder, at Statens It har brugt cirka tre måneder længere end ventet på de forberedende øvelser i forbindelse med en pilotudrulning.

Det er faktisk de lidt grundigere forberedelser, der ifølge Statens It gør, at Søren Vulff til gengæld forventer, man er færdige tidligere end ventet.

Statens It oplyser videre, at der er tale om i alt cirka 11.000 kontorarbejdspladser - og der således er indkøbt 11.000 computere.

Læs også:

Derfor blev Statens Lønsystem billigere og færdigt før tid




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere