Artikel top billede

Syv personlige spørgsmål til Capgemini-direktør Pia Rybenfeldt

Interview: Hun elsker tyske biler, kan ikke programmere, men har selv udrullet it-systemer. Vi stiller syv stærkt personlige spørgsmål til Pia Rybenfeldt, CEO i Capgemini Danmark.

Læs også: Dansk it-topchef: Derfor kan det være svært at drive it-firma i Danmark

Pia Rybenfeldt, CEO hos Capgemini Danmark

Hvad er den største succes, du har oplevet i dit nuværende job?

"Jeg synes, at der er mange successer. Derfor synes jeg, at det er svært at fremhæve én bestemt ting.

Man er jo altid i gang med noget nyt. Men jeg er meget tilfreds med, at vi fik en kundetilfredshed i 2012 på 4,7 på en skala, der topper på fem. Vi fik rigtigt mange fem-taller.

Det at møde en kunde eller bruger, hvor vi har gjort en forskel og skabt en ny forretningsmæssig værdi, det er den største succes."

Hvilken bil kører du i?

Jeg kører lige nu i en BMW 525 diesel. Jeg skal have den skiftet snart. Jeg kan godt lide tyske biler.

Capgemini fremstiller jo indlejret teknologi både til BMW, Audi og andre.

Det synes jeg trods alt borger for kvaliteten og sikkerheden i tyske biler.

Capgemini er tung på teknologi og har lavet indlejret teknologi i mange år, også til kraftværker og Airbus i Frankrig.

Hvem har du senest skrevet en mail til?

"Til min HR-direktør, to minutter før du ringede. Det handlede om en international medarbejder og et mobilityspørgsmål om, hvad de skal betale i skat i udlandet."

Hvilken bog har du på natbordet?

"Jeg elsker at læse, så jeg har mange. Men den jeg læste i aftes, og som derfor ligger øverst lige nu, er "Pundik og Krasnik og resten af verden."

Den handler om Israel og Mellemøsten. Det er først og fremmest 10 meget vidende og indsigtsfulde mennesker, der debatterer et aktuelt emne.

Som topchef synes jeg, at det er vigtigt at forstå det samfund man er en del af, også i en international kontekst.

Og hvad der sker lige præcis i Mellemøsten er ikke uvedkommende for det at drive virksomhed, heller ikke i Danmark. Så det kan man bestemt bruge til noget. Og derudover er de to personer bestemt også underholdende."

Hvor meget ved du egentlig om it?

"Det kommer an på, hvad du mener. Jeg kan ikke programmere. Men det kan de fleste i min direktion rent faktisk. På generelt it-plan er jeg vel en fem-sekser på en skala fra et til 10.

Min styrke er i en ledelsesmæssig kontekst. Men jeg ved trods alt en del om, hvad der sker i branchen, og hvad det er for services, vi leverer. Jeg har også selv udrullet it-projekter og været it-konsulent i mange år.

Bruger du overhovedet en pc mere, eller er du også røget på tavlecomputer?

"Jeg bruger min iPhone rigtig, rigtig meget, fordi en stor del af min tid bliver brugt på møder.

Så min iPad og min iPhone er en nem og hurtig måde at kommunikere med omverdenen på. Men jeg bruger også en computer, som er en central del af mit arbejde."

Hvad skal firmaet gøre for at sikre, at du ikke stikker af til noget andet?

"Jeg har været her i ni år. Jeg har fokus på bolden og der, hvor jeg er. Og så har jeg et kæmpe netværk og derudover er jeg formand for ITEK i Dansk Industri.

Så jeg har jeg et spændende job, hvor jeg nyder at komme ind hver dag."

Læs også: Dansk it-topchef: Derfor kan det være svært at drive it-firma i Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere