Artikel top billede

Microsoft efter elendig antivirus-test: Her er forklaringen

To af Microsofts antivirusprogrammer er endnu en gang dumpet i en test. Her er Microsofts reaktion.

Læs også:

Sikkerhedsfirmaer dumper Microsofts antivirus

Computerworld News Service: Microsoft lover at forbedre to af sine sikkerhedsprodukter, efter de begge har opnået dårlige resultater i test udført af en uafhængig tysk organisation, der tester antivirusprogrammer.

Det lykkedes ikke selskabets Security Essentials og Forefront Endpoint Protection at blive certificeret i den sidste test udført af tyske AV-Test, der undersøger, hvor effektive antivirusprogrammer er til at beskytte mod skadelig software.

AV-Test udfører test hver anden måned i sine laboratorier i Magdeburg og Leipzig og dumpede denne gang også PC Tools' Internet Security 2012 og AhnLabs V3 Internet Security 8.0.

Ikke første gang Microsoft dumper

Heller ikke i oktober lykkedes det for Microsofts Security Essentials i versionerne 4.0 og 4.1 at opnå status som certificeret.

Leverandører af sikkerhedssoftware kritiserer ofte de specifikke omstændigheder ved forskellige test, når deres produkter opnår dårlige resultater. Som regel lyder argumentet, at testparametrene er forkerte.

Joe Blackbird, der er program manager i Microsofts Malware Protection Center, er da heller ikke helt tilfreds med AV-Tests metode, som involverer at udsætte softwaren for en bred vifte af forskelligt malware.

Her er Microsofts svar

Blackbird fremhæver, at Microsoft prioriterer, hvordan selskabet yder beskyttelse på baggrund af specifikke truslers udbredelse. 

Men mange af de malware-eksempler, som AV-Test anvender, er langt de fleste af de millioner af systemer, hvor Microsofts software er installeret, aldrig stødt på, skriver han i et blogindlæg.

For eksempel opdagede Microsoft kun 72 ud af 100 stykker 0-dagsmalware, hvilket vil sige angrebskode, der endnu ikke findes signaturer af.

Men "vi ved på baggrund af data fra hundrede af millioner af systemer over hele verden, at 99,997 procent af vores kunder, der er blevet ramt af nogen form for 0-dagsmalware, aldrig er stødt på malware-eksemplerne i denne test," skriver Blackbird.

Microsoft overså også cirka ni procent af 216.000 "nye" stykker malware i testen. Men Blackbird påpeger, at Microsofts kunder heller aldrig er stødt på 94 procent af disse oversete stykker malware.

Vi kunne ikke finde disse specifikke filer på vores kunders maskiner, da vi ledte efter dem," hævder Blackbird.

Microsoft: Dette arbejder vi på
Microsoft beregner, at 0,0033 procent af selskabets kunder har været udsat for malware, som selskabets sikkerhedssoftware ikke har opdaget. 

Ud af flere hundrede millioner kunder bliver denne relativt lille andel dog til mange i absolutte tal. 

Blackbird bemærker da også, at Microsoft siden har tilføjet opdagelse af nogle af disse trusler. 

"Vi arbejder på at reducere vores margin på 0,0033 procent til nul," skriver han.

Blackbird skriver, at Microsoft i december behandlede 20 millioner nye potentielt skadelige filer. Efter en prioritering blev der tilføjet beskyttelse mod fire millioner af disse trusler.

"Disse fire millioner filer kunne have påvirket vores kunder, hvis ikke vi havde prioriteret dem ordentligt," skriver Blackbird.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Sikkerhedsfirmaer dumper Microsofts antivirus




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere