Artikel top billede

Det mener ministeren om TDC's bredbånds-bøn

Erhvervs- og Vækstministeren melder nu klart ud i forhold til TDC's forslag om oprettelsen af en fond, der skal sikre acceptabel hastighed på bredbånd i Danmarks yderområder.

Læs også:
S om TDC-forslag om statsstøtte: Dybt pinligt

TDC: Sådan kan vi få bredbånd til Danmarks yderområder

Erhvervs- og Vækstminister Anette Vilhelmsen melder nu kulør i forhold til TDC's forslag om oprettelsen af en statsfinansieret fond, der skal sørge for, at Danmarks yderområder for acceptabel bredbåndsdækning.

"Jeg støtter ikke forslaget om at kanalisere penge fra frekvensauktionerne gennem en fond til statsstøtte til TDC's udrulning af bredbånd," udtaler Anette Vilhelmsen i et skriftligt svar til Computerworld.

Med udtalelsen ligger ministeren sig i kølvandet på holdningen fra Socialdemokraternes it-ordfører Trine Bramsen, der mener, at teleselskabet går tiggergang.

Anette Vilhelmsen understreger samtidig, at det er regeringens politik, at udrulningen af bredbånd skal være drevet af markedsvilkår.

Minister: Vent på regeringens udspil
Erhvervs- og Vækstministeren kan ikke pege på en konkret løsning på problematikken lige nu, men læner sig i stedet op af et tidligere udmeldt regeringsudspil, der ifølge ministeren vil blive fremlagt i foråret.

"Regeringen lancerer derfor i begyndelsen af 2013 et udspil, der skal fremme dækningen af både bredbånd og mobil," skriver Anette Vilhelmsen.

I svaret peger ministeren samtidig på regulering som en løsning på problemet.

"Regeringen vil også ved fremtidige auktioner vurdere behovet for at stille dækningskrav med henblik på at tilvejebringe bedre bredbåndsdækning i yderområderne," skriver ministeren.

Ministeren ser frem til få opfyldt dækningskravet, der blev stillet i forbindelse med auktionen over 800 MHz-frekvenserne.

"Dækningskravene betyder, at TDC med udgangen af 2015 skal sikre en bredbåndsdækning med en oplevet hastighed på minimum 10 Mbit/s i 207 postnumre med dårligst bredbåndsdækning," skriver ministeren.

Læs også:
S om TDC-forslag om statsstøtte: Dybt pinligt

TDC: Sådan kan vi få bredbånd til Danmarks yderområder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?