Artikel top billede

Det mener ministeren om TDC's bredbånds-bøn

Erhvervs- og Vækstministeren melder nu klart ud i forhold til TDC's forslag om oprettelsen af en fond, der skal sikre acceptabel hastighed på bredbånd i Danmarks yderområder.

Læs også:
S om TDC-forslag om statsstøtte: Dybt pinligt

TDC: Sådan kan vi få bredbånd til Danmarks yderområder

Erhvervs- og Vækstminister Anette Vilhelmsen melder nu kulør i forhold til TDC's forslag om oprettelsen af en statsfinansieret fond, der skal sørge for, at Danmarks yderområder for acceptabel bredbåndsdækning.

"Jeg støtter ikke forslaget om at kanalisere penge fra frekvensauktionerne gennem en fond til statsstøtte til TDC's udrulning af bredbånd," udtaler Anette Vilhelmsen i et skriftligt svar til Computerworld.

Med udtalelsen ligger ministeren sig i kølvandet på holdningen fra Socialdemokraternes it-ordfører Trine Bramsen, der mener, at teleselskabet går tiggergang.

Anette Vilhelmsen understreger samtidig, at det er regeringens politik, at udrulningen af bredbånd skal være drevet af markedsvilkår.

Minister: Vent på regeringens udspil
Erhvervs- og Vækstministeren kan ikke pege på en konkret løsning på problematikken lige nu, men læner sig i stedet op af et tidligere udmeldt regeringsudspil, der ifølge ministeren vil blive fremlagt i foråret.

"Regeringen lancerer derfor i begyndelsen af 2013 et udspil, der skal fremme dækningen af både bredbånd og mobil," skriver Anette Vilhelmsen.

I svaret peger ministeren samtidig på regulering som en løsning på problemet.

"Regeringen vil også ved fremtidige auktioner vurdere behovet for at stille dækningskrav med henblik på at tilvejebringe bedre bredbåndsdækning i yderområderne," skriver ministeren.

Ministeren ser frem til få opfyldt dækningskravet, der blev stillet i forbindelse med auktionen over 800 MHz-frekvenserne.

"Dækningskravene betyder, at TDC med udgangen af 2015 skal sikre en bredbåndsdækning med en oplevet hastighed på minimum 10 Mbit/s i 207 postnumre med dårligst bredbåndsdækning," skriver ministeren.

Læs også:
S om TDC-forslag om statsstøtte: Dybt pinligt

TDC: Sådan kan vi få bredbånd til Danmarks yderområder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.