Artikel top billede

Foto: Natoly Vartanov / Anatoly Vartanov.

Her er it-chefernes 10 topprioriteter i 2013

Besparelser på it-budgettet har domineret de seneste år, men nu er der kommet andre boller på suppen. Her er it-chefernes topliste over, hvad der skal stå øverst på dagsordenen i det nye år.

Læs også:

Danske CIO'er nægter: Derfor vil vi ikke være drifts-slaver

Dansk top-CIO skifter it ud med nyt forretningsområde

Nordiske virksomheder og organisationer vil investere i ny it-funktionalitet, nye it-platforme og nye it-processer for at sikre bedre produktivitet.

Det er konklusionen på en undersøgelse foretaget af IDC.

Et af de mere overraskende resultater er, at reduktion af omkostningerne er gledet langt ned på top 10-listen.

"Det er interessant, at besparelser på budgettet er skubbet længere i baggrunden," fortæller Anders Elbak, der er analytiker i IDC, og som har været med til at foretage undersøgelsen.

"Det kan naturligvis være fordi, det ikke er muligt at skære mere ned, men en mere plausibel forklaring er nok, at mange har erkendt værdien af it som et værktøj, der giver produktionsforbedringer."

"Mange steder er der kommet en helhedstankegang, hvor it er kommet i centrum. Penge, der er brugt på it, kan således give besparelser på den lange bane," forklarer han.

Fokus på nyskabelser

Ifølge IDC er it-verdenen under forvandling, og it-ansvarlige i virksomhederne tænker mere utraditionelt end tidligere i bestræbelserne på at optimere og fremtidssikre it-systemerne.

Ifølge analysehusets årlige analyse af mere end 600 nordiske virksomheder og organisationer med over 10 ansatte, heraf 220 danske, er modernisering og nytænkning på størstedelen af de nordiske it-beslutningstageres agenda i 2013. 

Mest udbredt er fokus på nye systemer og applikationer.

"Knap hver tredje it-beslutningstager ser det at implementere nye systemer, typisk relateret til mobility eller branchespecifikke løsninger, som en af de største opgaver i 2013," siger Anders Elbak om tallene.

Næstmest udbredt er nye platforme.

"Mange virksomheder og organisationer kæmper i dag med en infrastruktur, der er dyr i vedligehold og ikke tilbyder den nødvendige fleksibilitet."

Derfor har hver fjerde it-ansvarlige infrastruktur-optimering og -modernisering på agendaen for næste år.

I takt med at nye systemer og platforme implementeres, bliver det muligt at gøre ting på en mere effektiv måde. Forbedring af de eksisterende it-processer, er derfor den opgave, som tredje flest it-beslutningstagere har på sit bord i 2013.

"Først herefter følger de mere traditionelle fokusområder som bedre service, lavere omkostninger, og sørge for en ordentlig sikkerhed," lyder det fra Anders Elbak.

Her er it-chefernes top 10

Top 10-udfordringer i danske it-afdelinger i 2013 (procent af respondenter). Det har været muligt for it-cheferne, at svare på mere end et spørgsmål.

1. Implementere nye systemer: 
   27.3 procent

2. Understøtte flere platforme og operativsystemer
   26.8 procent

3. Modernisering infrastruktur og/eller applikationer: 

   26.4 procent

4. Forbedre og automatisere it processer: 
 
   25.9 procent

5. Tilpasse it systemer til forretningsprocesser:
 
   23.6 procent

6. Reducere omkostningerne:
 
   23.2 procent

7. Forbedre servicen:
 
   19.5 procent

8. Sikre en sikker infrastruktur:
 
   17.3 procent

9. Optimere forretningsprocesser ved brug af it:
 
   16.8 procent

10. Holde gamle systemer kørende: 
 
   10.9 procent

10. Fastholde og tiltrække medarbejdere:
 
   10.9 procent

Læs også:

Masseflugt fra regionerne: Top-CIO'er siger op på stribe

Danske CIO'er nægter: Derfor vil vi ikke være drifts-slaver

Dansk top-CIO skifter it ud med nyt forretningsområde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Globeteam lå i forhandlinger med flere købere inden frasalg: Aggressiv ekspansionsplan venter nu forude - har afsat 'betydeligt beløb'
Interview: Direktør for Globeteam Claus Moldow gør klar til offensiv ekspansion efter, at han, Morten Strunge Nielsen og Kirk Kapital har solgt kontrollen over det danske konsulenthus til den store norske kapitalfond Norvestor. "Pengene er afsat til organisk vækst i Danmark, men vi vil også komme til at se på opkøb," siger han.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.