Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Sådan kan du udnytte Facebooks nye søge-teknologi

Facebooks nye søge-teknologi giver dig nogle helt nye muligheder som professionel bruger.

Læs også:

Ingen mobil fra Facebook trods rygter: Her er det nye produkt

Computerworld News Service: Mark Zuckerberg løftede i sidste uge sløret for en plan om at få alle brugernes tilkendegivelser om, hvad de synes godt om, deres delte placeringer og deres tags til rent faktisk at betyde noget med lanceringen af Facebook Graph Search.

Tjenesten er stadig i en tidlig betaversion og er endnu ikke bredt tilgængelig, men konceptet kan blive meget værdifuldt for virksomheder på Facebook.

Læs her om tre måder, små og mellemstore virksomheder kan drage nytte af Facebook på, ved hjælp af grafsøgning.

1. Mød dine kunder
Facebook er allerede det sted på nettet, hvor der bruges mest tid. En rapport Mindjumpers fra maj 2012 viser, at brugerne gennemsnitligt bruger næsten otte timer om måneden på Facebook - det er mere end dobbelt så lang tid som på det websted, hvor der bruges næstmest tid.

Facebook har næsten en milliard registrerede brugere og rundt regnet 150 millioner unikke besøgende hver måned.

Men hvad betyder den statistik for dig, og hvad har det alt sammen at gøre med grafsøgning?

For det første understreger statistikken, at Facebook er en værdifuld platform at bruge til at møde kunderne.

Det er det vigtigste sted på nettet at have en tilstedeværelse og de, der bruger det, bruger meget tid der. Og grafsøgning vil give Facebooks brugere endnu større grund til at blive hængende.

Søgninger, som folk hidtil oftest er gået over til Google eller Bing for at foretage, kan fremover foretages direkte fra Facebook og vil her samtidig give resultater, der er mere personligt relevante.

Det kan du også bruge det til

2. Markedsanalyse

Facebook repræsenterer i forvejen en kolossal guldgrube af værdifulde globale markedsdata.

Mange virksomheder har brugt de sidste få år på at forsøge at finde frem til, hvordan man bedst udnytter Facebook-sider, synes godt om-tilkendegivelser og andre mekanismer fra det sociale netværk til at skabe forbindelse til kunderne og tilkæmpe sig taktiske fordele i forhold til konkurrenterne.

Grafsøgning udgør et stærkt nyt værktøj for din virksomhed til at udvinde data til markedsanalyse fra Facebook.

En søgning efter brugere, som synes godt om din virksomheds Facebook-side, og som bor i et givet område, vil kunne bruges til at allokere ressourcer til der, hvor de kommer til størst nytte.

Med en lille smule kreativitet i sådanne forespørgsler kan en virksomhed finde alle mulige brugbare sammenhænge, der til sammen tegner et mere komplet billede af, hvem kunderne er, og hvad de vil have.

3. Markedsføring

Det er i forvejen muligt at målrette sin annoncering på Facebook med ret høj detaljegrad baseret på en bred vifte af kriterier. Man kan for eksempel distribuere annoncer ud fra brugernes fysiske placering, alder, køn og interesser.

Ligesom datakriminelle kan bruge Facebooks grafsøgning til med større nøjagtighed at finde potentielle phishing-ofre, kan også lovlige virksomheder målrette deres markedsføringsindsats mere præcist.

Grafsøgning har visse privatlivsmekanismer indbygget, så resultaterne vil være baseret på de oplysninger, brugerne selv vælger at offentliggøre.

Men mange brugere kender ikke til disse privatlivsindstillinger, kan ikke finde ud af at bruge dem eller er ligeglade, så der er rigeligt af værdifulde oplysninger at finde.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også:

Ingen mobil fra Facebook trods rygter: Her er det nye produkt
IT-JOB

Hansen Technologies Denmark A/S

Software Developer

Capgemini Danmark A/S

Salesforce Solution Architect

Vital Beats ApS

Senior Data Scientist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.