Artikel top billede

It-chefen er nødt til at vende ryggen til fortiden

Mange it-chefer sidder stadig fast i hverdagens it-administrative gøremål fremfor at træde i karakter i fremtidens rolle. Det er et problem.

Læs også:

Danske CIO'er nægter: Derfor vil vi ikke være drifts-slaver

Derfor forsvinder den klassiske danske it-chef

Computerworld News Service: It-chefen bør i dag have fokus på digitale teknologier, der skal styrke forretningen, men sidder stadig fast i at administrere hverdagens it-aktiviteter, konkluderer en ny global spørgeundersøgelse foretaget af analysehuset Gartner.

Af de 2.053 adspurgte it-chefer mener omkring halvdelen, at it-afdelingens rolle i store virksomheder ikke vil ændre sig i løbet af de næste tre år.

Analytiker John Roberts fra Gartner Australien kommenterer, at grunden til det er, at mange it-chefer stadig arbejder med den daglige administration fremfor med forretningsstrategi.

Selvom de fleste it-chefer har som mål få deres afdeling til at arbejde for at styrke forretningen, så sidder mange stadig fast i traditionelle it-roller.

"Jeg tror, der er et stort antal CIO'er, der leder it-afdelinger, der har en relativt lav modenhed. Derfor må stadig tage sig af dagligdagstingene bare for at holde det hele kørende."

"Ting som cloud, det mobile og det sociale område ser de som noget, der hører fremtiden til, fremfor noget, der er en del af deres aktuelle it-strategi," kommenterer han.

It-chefens prioriteter

Selvom der er et behov for, at it-chefen fokuserer mere på forretningsstrategi, viser spørgeundersøgelsen, at it-chefernes topprioritet for i år er digitale teknologier.

70 procent af de adspurgte it-chefer nævner mobil-teknologier som den største faktor for forandring i løbet af de næste 10 år. 55 procent nævner business intelligence og analyse, 54 procent nævner sociale medier, og 51 procent nævner offentlig cloud.

"Digitale teknologier udgør en platform, hvorfra man kan opnå resultater, men kun hvis CIO'erne påtager sig nye roller og ansvar med hensyn til at skabe digital værdi," udtaler Mark McDonald, der er group vice president og Gartner Fellow, i en pressemeddelelse.

Bliver it-afdelingen mindre relevant?

"Verden udenfor it-afdelingen har ændret sig, hvilket har skabt en stille krise for it-afdelingen. Efterspørgslen er steget i en verden, der er blevet dynamisk og digital. Jo hårdere CIO'erne arbejder på aktuelle problemstillinger, des mindre relevant bliver it-afdelingen."

"CIO'erne ved, at fremtiden er afhængig af, at fortiden ikke gentages, og at it-afdelingens rækkevidde øges ved at jage og samle i den digitale verden."

Du må ikke stille dig tilfreds

Karen Scott Davie, der er leder af CIO Executive Council og leder af Digital Sydney ved University of Technology i Sydney, kommenterer, at man risikerer at sakke bagud, hvis man stiller sig tilfreds med eksisterende teknologier.

"Det er forbundet med en større risiko for en organisation at stå stille og blive ved med at bruge eksisterende teknologi og produkter. Det er mindre risikabelt, hvis en organisation demonstrerer at være villig til at udfordre sig selv og innovere, selv hvis man bliver nødt til at vende ideer og produkter helt på hovedet i løbet af innovationsprocessen," siger hun.

"CIO'er kan for eksempel udvikle effektive realtidsmodeller til leverandørstyring forbundet til data, der giver topchefen adgang til oplysninger, der er nødvendige for at få det store overblik over, hvad der sker med virksomheden."

"It-afdelingerne i visse australske virksomheder bygger modeller til datavisualisering ved at kombinere 3D- og spilsoftware med dataanalyse. Resultatet er en flerdimensional datamodel til brug i et visuelt forretningsværktøj, ledelsen kan forstå."

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også:

Danske CIO'er nægter: Derfor vil vi ikke være drifts-slaver

Derfor forsvinder den klassiske danske it-chef
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.