Danskere bag nyt online-rollespil til mobilen

Mobilbrugere verden over vil fremover kaste sig over et nyt online-rollespil, Era of Eidolon, udviklet af Watagame, der hører hjemme på Frederiksberg. Udviklerne håber, at det nye Era of Eidolon bliver mobilspillernes svar på Everquest.

Det danske spil-firma Watagame, der har syv medarbejdere og hører hjemme på Frederiksberg, går 19. februar i luften med online-rollespillet "Era of Eidolon", som skal spilles på mobilen.

Spillet distribueres blandt andre af Sandager Small Games (SSG), hvor direktøren håber, at det bliver mobilspillernes svar på Everquest, som dominerer markedet for online-rollespil på internet med 430.000 abonnenter.

Everquest-abonnenterne betaler omkring 80 kroner om måneden for abonnementet, og derfor har det heller ikke været noget større problem at finde interesserede teleselskaber til "Era of Eidolon".

- Online-spil er et kæmpe vækstmarked, og det samme er online-spil på mobiltelefonen. Både fordi kunderne efterspørger det, men også fordi teleselskaberne kan se, at her er der indhold, som folk er villige til at betale for, siger Michael Buch Sandager, direktør for SSG.

Spillet lanceres i hele verden samtidig, og Watagame og SSG har indgået aftaler med teleoperatører verden rundt, heriblandt T-Mobile og Orange. Herhjemme lanceres spillet blandt andet af Orange og Telmore.

Salg af java-spil eksploderet

Sandager Small Games udvikler og distribuerer java-spil til forskellige indholdstjenester og teleselskaber, som sælger spillene direkte til kunderne. Firmaet har også sin egen spil-portal, games2go.dk. Og det er ifølge direktøren, Henrik Riis, en god forretning.

- Jeg kommer fra computerspilsbranchen, og det er dejligt endelig at være et sted, hvor det er muligt at tjene penge, siger han.

SSG solgte i løbet af de sidste seks måneder i fjor ikke mindre end 200.000 eksemplarer af sine små java-spil til mobilen, der koster mellem 30 og 40 kroner stykket.

- Det er en god forretning. Vi får helt sikkert sorte tal på bundlinjen. Men det bedste er, at spillene stadig går som varmt brød. I januar solgte vi 40.000 spil, siger Michael Buck Sandager.

Udviklere: Vi skal bredt ud
Henrik Riis fra Watagame fokuserer ikke så meget på salget af spil i begyndelsen, men på at få skabt et navn.

- Det vigtigste er, at vi kommer så bredt ud som muligt, så vi får en masse brugere. Der er ikke noget ved at spille et online-rollespil, hvis der ikke er andre på, siger han.

Han fortæller, at der allerede er planlagt fem udvidelser til spillet.

Relevant link

Læs mere om spillet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere