Artikel top billede

(Foto: Lars Sundström / Lars Sundström)

Nyt bredbånds-forslag efterlader TDC på sidelinjen

Fire teleselskaber fremlægger nyt forslag, der skal sikre bredbånd i yderområderne. TDC er slet ikke med i planerne.

Læs også:

Det mener ministeren om TDC's bredbånds-bøn

TDC: Sådan kan vi få bredbånd til Danmarks yderområder

Fire selskaber melder sig nu på banen med nyt forslag, der skal sikre bredbåndsdækningen i Danmarks yderområder.

I en pressemeddelelse meddeler Telenor, Telia, GlobalConnect og 3, at selskaberne nu vil etablere et samarbejde omkring anlæggelsen af master og kabler.

"Vores mål er, at vi i et fælles samarbejde vil dække de huller, der i dag er dårligt dækket. Både med fastnet men også med mobilnet," siger Niels Zibrandtsen, der er administrerende direktør for GlobalConnect.

TDC kom for nogle uger siden med sit eget forslag om at etablere en statsfond, der skal kanalisere midler til at etablere det, som virksomheden selv kalder acceptabelt bredbånd i yderområderne.

Sådan skal etableringen foregå

De fire selskaber bag det nye forslag ønsker at ramme de dækningshuller, der allerede er afdækket.

"Vi tager udgangspunkt i Erhvervsstyrelsens dækningskort, og der kommer flere analyser, som vi vil benytte os af," siger Niels Zibrandtsen.

Ifølge direktøren vil selskaberne samle kræfterne for at sprede omkostningerne til etablering af blandt andet master og kabler.

"Den bedste måde er at have en fælles investeringspolitik. Derfor går vi sammen om at tage de tunge investeringer," fortæller Niels Zibrandtsen.

Selvom selskaberne kommer længere med fælles investeringspolitik, så er det ikke helt nok, hvis målet skal realiseres.

"Kommunerne skal bidrage med en lettere og mere smidig proces i form af masteansøgninger. En af måderne, vi kan finansiere det her på, er ved at sætte mastelejen ned," vurderer Niels Zibrandtsen.

TDC er efterladt på sidelinjen

Telenor, Telia, GlobalConnect og 3 fremhæver i pressemeddelelsen, at der i branchen ikke er enighed omkring det forslag, som TDC fremstillede i sidste uge.

"TDC har valgt at gå enegang med udmeldingen," siger Niels Zibrandtsen og forstætter:

"Men vi vil meget gerne have TDC med i samarbejdet,"

Har i rakt hånden ud efter dem?

"Nej, det har vi ikke gjort endnu. Men det er klart, at vi vil bede brancheforeningen om at hjælpe med," afslutter Niels Zibrandtsen.

Computerworld arbejder på at få en kommentar fra TDC.

Læs også:

Det mener ministeren om TDC's bredbånds-bøn

Teleindustrien i Danmark: Derfor er vi ikke kyniske

S om TDC-forslag om statsstøtte: Dybt pinligt

TDC: Sådan kan vi få bredbånd til Danmarks yderområder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere