Artikel top billede

Første mobiler med ny Snapdragon-chip på vej

Nye tablet og smartphones med nye Snapdragon-chip med fire processorkerner og integreret modem.

Computerworld News Service: De første mobile enheder med Qualcomms nye Snapdragon-chip med fire processorkerner og integreret modem vil blive fremvist i morgen, oplyser chipproducenten.

Hardwareproducenter vil præsentere nye tablets og smartphones med den nye Snapdragon S4-chip ved Qualcomm's QRD Summit i Shenzhen i Kina.

QRD er en forkortelse af Qualcomm Reference Design-programmet, hvorunder virksomheden tilbyder chip, værktøjer og referencedesign, som teleselskaber og hardwareproducenter kan bruge til at udvikle og teste produkter.

De nye produkter vil sandsynligvis indeholder chippen Snapdragon S4 Play, der blev annonceret af Qualcomm sidst i september.

Denne quad core-chip, der også kaldes MSM8625Q, er målrettet billigere smartphones og tablets og understøtter protokollerne CDMA og UMTS men ikke 4G.

Qualcomm har afvist at kommentere, hvilke producenter der i morgen vil præsentere nye produkter.

Man regner med, at produkterne baseret på S4 Play vil komme i handlen i løbet af første kvartal.

Der er ifølge IDC stigende efterspørgsel på billige smartphones med Android især i Kina.

Det er blandt andet på grund af den svage økonomi og IDC's estimat i december lød på, at det samlede antal leverede smartphones i 2012 ville nå op på 717,5 millioner enheder.

Det er en stigning på 45,1 procent i forhold til 2011.

Dette er Qualcomms første quad core-chip med integreret modem, der bliver præsenteret i faktiske produkter. Qualcomm tilbyder i forvejen flere forskellige Snapdragon S4-chip med to processorkerner og integreret modem.

Her kan nævnes MSM8960, som sidder i smartphones med Android såsom Samsung Galaxy S III. Qualcomm producerer også en Snapdragon S4-chip med fire processorkerner, men det er uden integreret modem.

Chipproducenter som MediaTek og Nvidia er også i gang med at integrere applikationsprocessor og modem på samme chip.

Selskaber som Texas Instruments fraråder dog denne tilgang, med den begrundelse at kombinationen kan påvirke batterilevetiden og fysisk fylde mere.

MSM8625Q understøtter afspilning af video i 720p og har indbygget Wi-Fi og Bluetooth. Applikationsprocessoren er baseret på Cortex-A5-designet, hvilket er en ældre ARM-processor. Qualcomm licenserer processordesign og -arkitektur fra ARM.

Ved it-messen International CES i starten af januar offentliggjorde Qualcomm sine nye Snapdragon 600- og 800-chip med fire processorkerner og integretet LTE til mobile enheder i den dyrere ende.

Disse chip er ifølge Qualcomm hurtigere, mere strømbesparende og tillader bedre grafik end eksisterende Snapdragon-chip. Produkter med disse nye chip vil begynde at komme på markedet til sommer.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
ATP vil inden længe slette koden til sit hastudviklede it-system til udbetaling af milliarder af feriepenge-kroner
It-løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriepenge har nu næsten udtjent sin rolle. Milliarder af feriepenge er røget igennem systemet, som ATP byggede på få måneder, men som nu skal afvikles. "Vi slæber selvfølgelig ikke rundt på den del af koden, som det ikke giver mening at beholde," siger underdirektør i ATP, Gitte Klæbel.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.