Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Microsoft overvejer at købe luns af Dell

En milliardinvestering fra Microsoft skal ifølge amerikansk tv-station hjælpe Dell til at blive et privatejet selskab igen.

Læs også:

Dell sat til salg - forhandler med mulige nye ejere.

Så mange milliarder vil det koste at købe Dell.

Computerworld News Service: Microsoft har tilsyneladende planer om at investere mellem 5,6 og 16,8 milliarder kroner som del af et lånefinansieret opkøb af Dell, rapporterer det amerikanske tv-station CNBC.

Tv-stationens journalist David Faber rapporterer med henvisning til "kilder tæt på sagen," at der er trepartsforhandlinger i gang mellem Microsoft, Dells topchef, Michael Dell, og investeringsfirmaet Silver Lake Partners, der er en af de største kræfter bag forsøget på at gøre Dell privatejet igen.

"Selvom det er uventet med en investering fra Microsoft, så giver det mening, i lyset af at Microsoft er afhængig af, at pc-producenter som Dell hjælper med at sælge selskabets softwareprodukter," skriver Faber.

Det blev tidligere på måneden bekræftet, at Dell var gået i forhandling angående et opkøb ved hjælp af privat egenkapital, hvilket ville gøre det muligt for selskabet at forfølge sine lagsigtede mål uden kosttant at skulle stille aktionærerne tilfreds. Det kan du læse mere om her.

Overgangsperiode

Dell har i et stykke nu befundet sig i en overgangsperiode og været på opkøbsrov med det mål at forandre selskabet til tjenesteleverandør fremfor blot at være producent af hyldevare-hardware.

Dell opkøbte syv mindre virksomheder i 2012 for samlet set 27,5 milliarder kroner.

Det drejer sig blandt andet om producenten af tynde klienter Wyse, sikkerhedsleverandøren SonicWall samt Quest Software, der producerer programmer til it-administration.

Den svage økonomi og selskabets faldende rentabilitet har dog holdt Dells aktiekurs lav - mens den faldende efterspørgsel på pc'er har været mere brat end forventet, hvilket giver relativt dystre fremtidsudsigter på pc-markedet.

Læs også:

Dell sat til salg - forhandler med mulige nye ejere.

Så mange milliarder vil det koste at købe Dell.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere