Artikel top billede

Microsoft overvejer at købe luns af Dell

En milliardinvestering fra Microsoft skal ifølge amerikansk tv-station hjælpe Dell til at blive et privatejet selskab igen.

Læs også:

Dell sat til salg - forhandler med mulige nye ejere.

Så mange milliarder vil det koste at købe Dell.

Computerworld News Service: Microsoft har tilsyneladende planer om at investere mellem 5,6 og 16,8 milliarder kroner som del af et lånefinansieret opkøb af Dell, rapporterer det amerikanske tv-station CNBC.

Tv-stationens journalist David Faber rapporterer med henvisning til "kilder tæt på sagen," at der er trepartsforhandlinger i gang mellem Microsoft, Dells topchef, Michael Dell, og investeringsfirmaet Silver Lake Partners, der er en af de største kræfter bag forsøget på at gøre Dell privatejet igen.

"Selvom det er uventet med en investering fra Microsoft, så giver det mening, i lyset af at Microsoft er afhængig af, at pc-producenter som Dell hjælper med at sælge selskabets softwareprodukter," skriver Faber.

Det blev tidligere på måneden bekræftet, at Dell var gået i forhandling angående et opkøb ved hjælp af privat egenkapital, hvilket ville gøre det muligt for selskabet at forfølge sine lagsigtede mål uden kosttant at skulle stille aktionærerne tilfreds. Det kan du læse mere om her.

Overgangsperiode

Dell har i et stykke nu befundet sig i en overgangsperiode og været på opkøbsrov med det mål at forandre selskabet til tjenesteleverandør fremfor blot at være producent af hyldevare-hardware.

Dell opkøbte syv mindre virksomheder i 2012 for samlet set 27,5 milliarder kroner.

Det drejer sig blandt andet om producenten af tynde klienter Wyse, sikkerhedsleverandøren SonicWall samt Quest Software, der producerer programmer til it-administration.

Den svage økonomi og selskabets faldende rentabilitet har dog holdt Dells aktiekurs lav - mens den faldende efterspørgsel på pc'er har været mere brat end forventet, hvilket giver relativt dystre fremtidsudsigter på pc-markedet.

Læs også:

Dell sat til salg - forhandler med mulige nye ejere.

Så mange milliarder vil det koste at købe Dell.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere