Artikel top billede

Denne software kan blive en vild guldgrube for Microsoft

Men det haster for selskabet, hvis gevinsten skal høstes. Se her hvorfor.

Computerworld News Service: Microsoft vil tjene styrtende på Office til iOS og Android, men det er ifølge analytiker fra IDC nødt til at ske snart.

"Den dag, Microsoft lancerer Office til iOS og Android, vil selskabet have en regulær pengemaskine," mener Bob O'Donnell fra analysefirmaet IDC.

"Men hvis der går for lang tid, er der risiko for, at folk begynder at finde alternativer eller andre løsninger."

Office Mobile

Der har i årevis været snak om, at Microsoft arbejder på at udvikle native apps til Apples mobilstyresystem, iOS, der blandt andet bruges på iPad, og Googles mobilstyresystem, Android, der bruges af Samsung og de fleste andre tabletproducenter.

Rygterne nåede nye højder i november, da The Verge rapporterede, at Microsoft ville lancere udgaver af Word, Excel and PowerPoint til iOS sidst i februar eller først i marts 2013, efterfulgt af udgaver til Android i maj.

Disse mobil-apps vil ifølge The Verge blive lanceret under navnet Office Mobile, blive gratis tilgængelige fra Apples App Store og Google Play men vil kun gøre det muligt for brugerne at læse dokumenter.

For at få mulighed for at redigere dokumenter og adgang til andre funktioner såsom at udskrive er man ifølge The Verge nødt til at tilknytte Office Mobile til et abonnement på Office 365.

Der kommer efter planen nye abonnementer til Office 365 samtidig med lanceringen af Office 2013, hvilket eventuelt sker allerede i denne uge.

Snart for sent

Men hvis Microsoft ikke lancerer Office til iOS og Android snart, så bliver det for sent, hævder O'Donnell.

"Der er allerede mindre og mindre fokus på 10 tommer tablets," påpeger O'Donnell.

"Vi vurderer, at 10 tommers tablets toppede i 2012. Og Office vil være meget mindre relevant på syv tommer tablets. Så hvis Microsoft ikke rykker snart, så risikerer selskabet at forpasse denne gyldne mulighed."

Kan koste denne Winndows-udgave livet

Tidligere denne måned lød prognosen fra NPD DisplaySearch, at tablets med skærme på syv og otte tommer vil udgøre 45 procent af alle solgte tablets i 2013 og dermed overhale kategorien af tablets med skærme på 9,7 tommer, der domineres af iPad.

Den kategori vil ifølge denne prognose kun udgøre 17 procent af det samlede salg af tablets i år.

O'Donnell mener, at tablets med skærme på cirka 10 tommer - såsom iPad - er passende som platform for kontorprogrammer, hvilket mindre tablets med skærme på syv tommer såsom Apples iPad mini, Googles Nexus og Samsungs Galaxy Tab 2 ikke er.

Selvom IDC forventer, at Office vil blive lanceret til iOS og Android i år, så er det ifølge O'Donnell ikke nogen nem beslutning for Microsoft.

Der er nemlig en hage.

Kan aflive Windows RT

"Jeg tror, det vil gøre det af med Windows RT," fortæller O'Donnell.

Windows RT er den særlige udgave af Windows 8 målrettet tablets med ARM-processorer.

En af de største fordele ved Windows RT er, at det indeholder en barberet udgave af Office ved navn Office Home & Student RT.

Mere end noget andet vil denne beslutning angående Office til iOS og Android afsløre Microsofts langsigtede strategi, vurderer O'Donnell, som godt ved, hvad han ville gøre, hvis det var op til ham.

"Microsoft er nødt til at beslutte, hvad der er vigtigst: Office eller Windows," siger han.

"Kampen om styresystemet er langt sværere for Microsoft at kæmpe end kampen om kontorprogrammerne, så hvis jeg var Steve Ballmer, ville jeg satse mere på Office."

Analysefirmaet Forrester estimerer, at Microsofts monopol i markedet for styresystemer - med en andel på 95 procent så sent som i 2008 - er forsvundet, efter salget af smartphones og tablets er eksploderet, og selskabets andel i markedet for styresystemer var på et tidspunkt i 2012 helt nede på 35 procent.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.