Artikel top billede

Nu sker det: CSC sætter massevis af ansatte på porten

Reportage: 156 CSC-ansatte mister tirsdag formiddag jobbet i CSC Norden. Stemningen er trykket på CSC's hovedkvarter i Valby i København.

Reportage: Rygende kolleger skuttede sig tirsdag først på formiddagen foran indgangen ved it-gigantens CSC's danske hovedkvarter på Retortvej i Valby.

Støvregnen, sjappet og det grå vejr, der i lysstyrke blev overgået af lamperne bag de mange vinduer, passede godt til stemningen blandt de CSC-ansatte på denne tirsdag, hvor firmaet fyrer blandt de ansatte.

Hold jeres telefoner åbne

Alle firmaets ansatte var på forhånd blevet bedt om at møde op på firmaets adresser eller holde deres mobiltelefon i nærheden klokken 08:30.

Omkring 45 ansatte i CSC Danmark skal nemlig fyres denne formiddag, hvor de derfor skal have den formodentlig værste samtale, man kan have med chefen.

Efter rygerne har skoddet smøgen og den spørgende samtalemummel om "hvornår det så skal være" har forladt den flisebelagte regnvådeplads, kommer en mand med rygsæk gående ud gennem døren mod parkeringspladsen.

Han smiler ikke. Måske var det sidste arbejdsdag. Måske skal han bare til møde ude i byen.

En trist dag

"Det er en trist dag," siger CSC's pressechef Kim Ege Møller, der lidt senere er kommet ud af hovedindgangen for at hilse på Computerworlds udsendte.

Han bekræfter, at firmaet i alt siger farvel til 156 medarbejdere, sådan som Computerworld har fortalt.

Dermed er tallet lavere end de 180 afskedigelser i hele Norden som CSC varslede i begyndelsen af november.

Samtidig har omkring 50 CSC-ansatte sagt ja til frivilligt at fratræde deres stilling i firmaet.

Det betyder, at flere kolleger slipper for en fyreseddel.

Men for de omkring 45 ansatte er det alligevel den værste dag på jobbet, hvor masser af fyringer i andre firmaer gør fremtiden om arbejde i it-faget uvis.

Begyndte allerede mandag

Kim Ege Møller fortæller senere på formiddagen i telefonen, at CSC begyndte afskedigelserne i Sverige allerede mandag, mens afskedigelsessamtalerne her til formiddag foregår på CSC's forskellige adresser.

En trist dag, gentager han.

"Man kan mærke det på gangene og alle andre steder. Uanset om man sidder tæt på nogen, der skal stoppe, eller man sidder langt fra, så kender alle nogen, som skal stoppe, selvom vi er en stor virksomhed. Og det er svært," siger han.

De ansatte får senere på dagen navnene på de kolleger, som bliver afskediget som følge af den seneste fyringsrunde hos it-giganten.

Ifølge Computerworlds oplysninger står faglige repræsentanter til rådighed for de ansatte i forbindelse med afskedigelsessamtalerne i dag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.