Artikel top billede

VMware fyrer 900 mand og ændrer fokus

Stor omstrukturering på vej i selskabet, der ændrer fokus.

Computerworld News Service: VMware har offentliggjort, at selskabet vil reducere med 900 stillinger.

Det sker som led i en omstrukturering, der skal øge selskabets fokus på forretningsområder med større potentiale. Selskabet har stadig et godt overskud, selvom væksten er blevet mindre.

VMware oplyser, at nedskæringen af de 900 stillinger, som blev offentliggjort i forbindelse med regnskabet for sidste år, vil ske på områder såsom selskabets online-præsentations-værktøj SlideRocket.

VMware fremhæver samtidig, at det stadig udvider, og at der er planer om at tilføje 1.000 stillinger i 2013.

Topchef Pat Gelsinger kalder det en "omstrukturering af ressourcer" under et telefonmøde om regnskabet.

VMware har udvidet med 6.700 medarbejdere i løbet af de seneste tre år og vil ifølge Gelsinger fokusere på software-definerede datacentre og hybride cloud-tjenester.

"Det inkluderer at flytte talent til nye roller, der understøtter vores vækstmuligheder, samt nogle målrettede opsigelser af medarbejdere," forklarer han.

VMware har på nuværende tidspunkt cirka 13.800 ansatte.

Selskabet har haft et stærkt fjerde kvartal med et nettoresultat på 1,14 milliarder kroner, hvilket er en stigning fra 1,11 milliarder kroner i samme periode sidste år.

Omsætningen for kvartalet steg 22 procent til 7,16 milliarder kroner.

Hårdt erhvervsklima

VMware, som hævder, at dets software bruges af samtlige Fortune 100-virksomheder og af 96 procent af virksomhederne på Fortune 1000-listen, bemærker, at erhvervsklimaet i USA har været hårdt og at selskabet har oplevet en nedgang i antallet af statslige kontrakter i 2012.

VMware står overfor stigende konkurrence fra selskabet som Microsoft, der er på vej ind i virtualisering som del af den aktuelle tendens mod cloud-baseret it-drift.

VMware vil også komme til at konkurrere med allierede som Cisco på grund af bevægelsen mod såkaldt software-defined networking i kraft af tiltag såsom opkøbet af Nicira.

For hele 2012 løb nettoresultatet op på 4,14 milliarder kroner, hvilket er tre procent mere end sidste år, mens omsætningen steg 22 procent.

VMwares forventede stigning i omsætning i år lyder på mellem 14 og 16 procent.

Selskabet vil ifølge Gelsinger fortsat gå efter fusioner og opkøb samt strategiske alliancer.

VMware har planer om at trække sig ud af visse forretningsområder og lukke nogle af dets afdelinger i forbindelse med omstruktureringen. De samlede omkostninger for disse tiltag forventes at blive op til 611 millioner kroner.

VMware opkøbte i 2012 Nicira, der er en startup, der arbejder med at forenkle oprettelsen af virtuelle netværk og tjenester, der drives adskilt fra den fysiske hardware.

VMware betalte samlet set 6,7 milliarder kroner i denne handel, der blev offentliggjort i juli.

Tidligere på måneden mistede VMware sin teknologdirektør igennem lang tid, Steve Herrod, som forlod selskabet for at blive administrerende direktør for investeringsfirmaet General Catalyst.

Herrod startede hos VMware i december 2001, kort efter selskabet havde sendt sit første produkt på markedet.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Danske Globeteam solgt: Aktiemajoriteten overtages af stor kapitalfond - skal nu gøres klar til international ekspansion
Direktør Claus Moldow og Kirk Kapital sælger deres fremgangsrige danske konsulenthus Globeteam til den store kapitalfond Norvestor.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.