Artikel top billede

VMware fyrer 900 mand og ændrer fokus

Stor omstrukturering på vej i selskabet, der ændrer fokus.

Computerworld News Service: VMware har offentliggjort, at selskabet vil reducere med 900 stillinger.

Det sker som led i en omstrukturering, der skal øge selskabets fokus på forretningsområder med større potentiale. Selskabet har stadig et godt overskud, selvom væksten er blevet mindre.

VMware oplyser, at nedskæringen af de 900 stillinger, som blev offentliggjort i forbindelse med regnskabet for sidste år, vil ske på områder såsom selskabets online-præsentations-værktøj SlideRocket.

VMware fremhæver samtidig, at det stadig udvider, og at der er planer om at tilføje 1.000 stillinger i 2013.

Topchef Pat Gelsinger kalder det en "omstrukturering af ressourcer" under et telefonmøde om regnskabet.

VMware har udvidet med 6.700 medarbejdere i løbet af de seneste tre år og vil ifølge Gelsinger fokusere på software-definerede datacentre og hybride cloud-tjenester.

"Det inkluderer at flytte talent til nye roller, der understøtter vores vækstmuligheder, samt nogle målrettede opsigelser af medarbejdere," forklarer han.

VMware har på nuværende tidspunkt cirka 13.800 ansatte.

Selskabet har haft et stærkt fjerde kvartal med et nettoresultat på 1,14 milliarder kroner, hvilket er en stigning fra 1,11 milliarder kroner i samme periode sidste år.

Omsætningen for kvartalet steg 22 procent til 7,16 milliarder kroner.

Hårdt erhvervsklima

VMware, som hævder, at dets software bruges af samtlige Fortune 100-virksomheder og af 96 procent af virksomhederne på Fortune 1000-listen, bemærker, at erhvervsklimaet i USA har været hårdt og at selskabet har oplevet en nedgang i antallet af statslige kontrakter i 2012.

VMware står overfor stigende konkurrence fra selskabet som Microsoft, der er på vej ind i virtualisering som del af den aktuelle tendens mod cloud-baseret it-drift.

VMware vil også komme til at konkurrere med allierede som Cisco på grund af bevægelsen mod såkaldt software-defined networking i kraft af tiltag såsom opkøbet af Nicira.

For hele 2012 løb nettoresultatet op på 4,14 milliarder kroner, hvilket er tre procent mere end sidste år, mens omsætningen steg 22 procent.

VMwares forventede stigning i omsætning i år lyder på mellem 14 og 16 procent.

Selskabet vil ifølge Gelsinger fortsat gå efter fusioner og opkøb samt strategiske alliancer.

VMware har planer om at trække sig ud af visse forretningsområder og lukke nogle af dets afdelinger i forbindelse med omstruktureringen. De samlede omkostninger for disse tiltag forventes at blive op til 611 millioner kroner.

VMware opkøbte i 2012 Nicira, der er en startup, der arbejder med at forenkle oprettelsen af virtuelle netværk og tjenester, der drives adskilt fra den fysiske hardware.

VMware betalte samlet set 6,7 milliarder kroner i denne handel, der blev offentliggjort i juli.

Tidligere på måneden mistede VMware sin teknologdirektør igennem lang tid, Steve Herrod, som forlod selskabet for at blive administrerende direktør for investeringsfirmaet General Catalyst.

Herrod startede hos VMware i december 2001, kort efter selskabet havde sendt sit første produkt på markedet.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere