Artikel top billede

Dansk ministerium skal have nyt topsikret it-system til flere tusind ansatte

Danske ministerie er ved at købe et topsikret it-system til 2.000 ansatte over hele verden.

Udenrigsministeriet er gået i udbud i forbindelse med anskaffelsen af et nyt ESDH-system, som skal bruges af dets 2.000 ansatte i Danmark og rundt om i resten af verden.

Det fremgår af en meddedelse på udbudsdatabasen TED.

Her fremgår det også, at den forventede pris kan blive helt op til 44 millioner kroner.

"Udenrigsministeriet udbyder anskaffelse, implementering, vedligehold og videreudvikling/løbende tilpasning af ESDH-system til ca. 2 000 unikke brugere hos den samlede Udenrigstjeneste bestående af en hjemmetjeneste og en udetjeneste i form af repræsentationer," hedder det.

Systemet skal understøtte eksempelvis skanning, journalisering, registrering og versionsstyring.

Leverancen omfatter scanningsudstyr og tilhørende programmel til den centrale skanning, oplyses det.

Foregår på ministeriets matrikel

ESDH-systemet skal driftsafvikles i Udenrigsministeriets egen it-afdeling, oplyses det, ligesom ministeriets it-arkitektur er baseret på produkter fra Microsoft.

"ESDH-systemet skal udrulles til hele Udenrigstjenesten via Udenrigsministeriets eget globale netværk med varierende styrke/båndbredde rundt om i verden," hedder det videre.

Alle leverandørens ydelser skal leveres på ministeriets hovedadresse på Asiatisk Plads i København.

For Udenrigsministeriet har "høje krav til sikkerhedsniveau for adgang til systemer og data".

Fra ministeriets hovedadresse

"Som følge heraf skal alt arbejde på systemet og systemets data ske fysisk fra ministeriets hovedadresse," skriver Udenrigsministeriets folk i materialet.

Systemet forventes at skulle gå i drift i Danmark i begyndelsen af 2014, mens udetjenesten løbende vil blive tilsluttet systemet over de næste seks måneder.

I øvrigt har Udenrigsministeriet ved en tidligere lejlighed fortalt Computerworld lidt om dets måde at opbygge sikkerheden.

Det kan du læse om på næste side.

Sådan er sikkerheden skruet sammen

I anden sammenhæng kontaktede Computerworld i december 2012 Udenrigsministeriet for at spørge til, hvordan økonomien omkring it-sikkerheden på de danske diplomatiske repræsentationer havde udviklet sig over tid.

Hertil forklarede kontorchef Jess Pilegaard fra it-kontoret:

"De danske repræsentationer er forbundet med hinanden og Udenrigsministeriet i København gennem et fælles it-netværk, som er krypteret, og som overvåges døgnet rundt," forklarer han.

Samtidig er der klare interne regler for brugen af dette netværk, og alle medarbejdere får en grundlæggende indføring i brugen af det krypterede netværk.

Ikke et beløb til it-sikkerhed

"Hensynet til informationssikkerheden er en integreret del af Udenrigsministeriets it-netværk, og det er derfor ikke meningsfuldt at specificere et beløb, der afspejler omkostningerne forbundet med it-sikkerhed på repræsentationerne," oplyser kontorchefen.

Det globale WAN-netværk er både den centrale kommunikationsvej og det væsentligste grundlag for beskyttelsen af de oplysninger Udenrigsministeriet arbejder med, forklarer han videre.

Udenrigsministeriet tilrettelægger sikkerhedsforanstaltninger i samarbejde med de nationale sikkerhedsmyndigheder i Danmark og indgår tillige i et tæt samarbejde med de internationale organisationer, som regelmæssigt deler klassificerede oplysninger med Danmark, slutter han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft åbner for Windows 365: Nu kan du hente cloud-udgave af Windows og streame på tværs af alle dine enheder - her er de danske priser
Microsoft åbner for salg af den splinternye cloud-baserede Windows 365 til virksomheder, som nu kan streame Windows i fuld format på alle enheder.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.