Artikel top billede

Dansk ministerium skal have nyt topsikret it-system til flere tusind ansatte

Danske ministerie er ved at købe et topsikret it-system til 2.000 ansatte over hele verden.

Udenrigsministeriet er gået i udbud i forbindelse med anskaffelsen af et nyt ESDH-system, som skal bruges af dets 2.000 ansatte i Danmark og rundt om i resten af verden.

Det fremgår af en meddedelse på udbudsdatabasen TED.

Her fremgår det også, at den forventede pris kan blive helt op til 44 millioner kroner.

"Udenrigsministeriet udbyder anskaffelse, implementering, vedligehold og videreudvikling/løbende tilpasning af ESDH-system til ca. 2 000 unikke brugere hos den samlede Udenrigstjeneste bestående af en hjemmetjeneste og en udetjeneste i form af repræsentationer," hedder det.

Systemet skal understøtte eksempelvis skanning, journalisering, registrering og versionsstyring.

Leverancen omfatter scanningsudstyr og tilhørende programmel til den centrale skanning, oplyses det.

Foregår på ministeriets matrikel

ESDH-systemet skal driftsafvikles i Udenrigsministeriets egen it-afdeling, oplyses det, ligesom ministeriets it-arkitektur er baseret på produkter fra Microsoft.

"ESDH-systemet skal udrulles til hele Udenrigstjenesten via Udenrigsministeriets eget globale netværk med varierende styrke/båndbredde rundt om i verden," hedder det videre.

Alle leverandørens ydelser skal leveres på ministeriets hovedadresse på Asiatisk Plads i København.

For Udenrigsministeriet har "høje krav til sikkerhedsniveau for adgang til systemer og data".

Fra ministeriets hovedadresse

"Som følge heraf skal alt arbejde på systemet og systemets data ske fysisk fra ministeriets hovedadresse," skriver Udenrigsministeriets folk i materialet.

Systemet forventes at skulle gå i drift i Danmark i begyndelsen af 2014, mens udetjenesten løbende vil blive tilsluttet systemet over de næste seks måneder.

I øvrigt har Udenrigsministeriet ved en tidligere lejlighed fortalt Computerworld lidt om dets måde at opbygge sikkerheden.

Det kan du læse om på næste side.

Sådan er sikkerheden skruet sammen

I anden sammenhæng kontaktede Computerworld i december 2012 Udenrigsministeriet for at spørge til, hvordan økonomien omkring it-sikkerheden på de danske diplomatiske repræsentationer havde udviklet sig over tid.

Hertil forklarede kontorchef Jess Pilegaard fra it-kontoret:

"De danske repræsentationer er forbundet med hinanden og Udenrigsministeriet i København gennem et fælles it-netværk, som er krypteret, og som overvåges døgnet rundt," forklarer han.

Samtidig er der klare interne regler for brugen af dette netværk, og alle medarbejdere får en grundlæggende indføring i brugen af det krypterede netværk.

Ikke et beløb til it-sikkerhed

"Hensynet til informationssikkerheden er en integreret del af Udenrigsministeriets it-netværk, og det er derfor ikke meningsfuldt at specificere et beløb, der afspejler omkostningerne forbundet med it-sikkerhed på repræsentationerne," oplyser kontorchefen.

Det globale WAN-netværk er både den centrale kommunikationsvej og det væsentligste grundlag for beskyttelsen af de oplysninger Udenrigsministeriet arbejder med, forklarer han videre.

Udenrigsministeriet tilrettelægger sikkerhedsforanstaltninger i samarbejde med de nationale sikkerhedsmyndigheder i Danmark og indgår tillige i et tæt samarbejde med de internationale organisationer, som regelmæssigt deler klassificerede oplysninger med Danmark, slutter han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere