Artikel top billede

Banal it-fejl står i vejen for danske omregistreringer af køretøjer

En helt banal fejl står i vejen for danskernes omregistrering af køretøjer på nettet. Se her, hvad der er gået galt.

"Der er opstået en fejl."

Sådan lyder beskeden fredag morgen til danske borgere og virksomheder, som vil omregistrere deres køretøj på Skats hjemmeside.

I stedet for at havne på Skats digitale motorkontor får brugerne nemlig en skærm frem, som fortæller, at der er opstået en fejl.

Det irriterer sikkerhedsekspert fra CSIS Peter Kruse, der her til morgen har tweetet og opdateret sin Facebook-side med et screendump af fejlen.

Han fortæller til Computerworld, at fejlen i al fald har stået på siden 08:15 fredag morgen, hvor han første gang prøvede at logge på for at omregistrere en bil.

Siden har han prøvet med tre forskellige browsere og flere operativsystemer,  fordi han helst skal have ændret ejerforholdene på bilen i dag.

"Det ufejlbarlige digitale Danmark! Og så netop når man har brug for det," skriver han på Facebook.

Opstår hos Nem-login

For brugeren ser det ud som om fejlen tilsyneladende opstår hos Nem-login, der er det offentlige log-in fælleskab, som driftes af NNIT for Digitaliseringsstyrelsen.

Det er her brugerne af Skat, kommunale hjemmesider og andre digitale tjenester, som benytter NemID, henviser til, og som bedst kan forklares som den dør, der giver adgang til de offentlige tjenester.

Men hos Digitalisringsstyrelsen fortæller Kenneth Mose Kruuse, der er systemansvarlig for Nem-login, at it-systemerne virker fint.

Imidlertid har Skat har lavet en henvisningsfejl til Nem-login på deres hjemmeside.

"Det er ikke en Nem-login fejl, det her. Jeg har været i dialog med Skat, som er opmærksom på, at der er en en fejl i den måde, som Skat kalder Nem-login," fortæller Kenneth Mose Kruuse.

Han fortæller, at Digitaliseringsstyrelsen torsdag efter en borgerhenvendelse gjorde Skat opmærksom på problemet med, at man på en forkert måde kalder Nem-login.

Han henviser til, at borgere og virksomheder ved at benytte "log-på" logoet i øverste højre hjørne af Skats hjemmeside kan komme frem til tjenesten uden problemer.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar til problemet fra Skat, som 31. januar nedlagde 23 af myndighedens 27 nummerpladeekspeditioner.

Forelagt den oplyste workaround for at komme til motorkontoret, er Peter Kruses spontane kommentar:

"Nå... Så skal man den vej igennem. Lige to sekunder...Aha... Okay, ja så kan jeg godt komme ind," siger Peter Kruse.

Opdateret klokken 12.35:

Skats pressefunktion bekræfter, at myndigheden har været ramt af den beskevne fejl, som myndigheden beklager. "Fejlen er fundet og rettet. Der var tale om en simpel linkfejl på en underside."

Skats pressefunktion oplyser desuden, at myndigheden er ved at gennemgå skat.dk for lignende fejl.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere