Artikel top billede

Banal it-fejl står i vejen for danske omregistreringer af køretøjer

En helt banal fejl står i vejen for danskernes omregistrering af køretøjer på nettet. Se her, hvad der er gået galt.

"Der er opstået en fejl."

Sådan lyder beskeden fredag morgen til danske borgere og virksomheder, som vil omregistrere deres køretøj på Skats hjemmeside.

I stedet for at havne på Skats digitale motorkontor får brugerne nemlig en skærm frem, som fortæller, at der er opstået en fejl.

Det irriterer sikkerhedsekspert fra CSIS Peter Kruse, der her til morgen har tweetet og opdateret sin Facebook-side med et screendump af fejlen.

Han fortæller til Computerworld, at fejlen i al fald har stået på siden 08:15 fredag morgen, hvor han første gang prøvede at logge på for at omregistrere en bil.

Siden har han prøvet med tre forskellige browsere og flere operativsystemer,  fordi han helst skal have ændret ejerforholdene på bilen i dag.

"Det ufejlbarlige digitale Danmark! Og så netop når man har brug for det," skriver han på Facebook.

Opstår hos Nem-login

For brugeren ser det ud som om fejlen tilsyneladende opstår hos Nem-login, der er det offentlige log-in fælleskab, som driftes af NNIT for Digitaliseringsstyrelsen.

Det er her brugerne af Skat, kommunale hjemmesider og andre digitale tjenester, som benytter NemID, henviser til, og som bedst kan forklares som den dør, der giver adgang til de offentlige tjenester.

Men hos Digitalisringsstyrelsen fortæller Kenneth Mose Kruuse, der er systemansvarlig for Nem-login, at it-systemerne virker fint.

Imidlertid har Skat har lavet en henvisningsfejl til Nem-login på deres hjemmeside.

"Det er ikke en Nem-login fejl, det her. Jeg har været i dialog med Skat, som er opmærksom på, at der er en en fejl i den måde, som Skat kalder Nem-login," fortæller Kenneth Mose Kruuse.

Han fortæller, at Digitaliseringsstyrelsen torsdag efter en borgerhenvendelse gjorde Skat opmærksom på problemet med, at man på en forkert måde kalder Nem-login.

Han henviser til, at borgere og virksomheder ved at benytte "log-på" logoet i øverste højre hjørne af Skats hjemmeside kan komme frem til tjenesten uden problemer.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar til problemet fra Skat, som 31. januar nedlagde 23 af myndighedens 27 nummerpladeekspeditioner.

Forelagt den oplyste workaround for at komme til motorkontoret, er Peter Kruses spontane kommentar:

"Nå... Så skal man den vej igennem. Lige to sekunder...Aha... Okay, ja så kan jeg godt komme ind," siger Peter Kruse.

Opdateret klokken 12.35:

Skats pressefunktion bekræfter, at myndigheden har været ramt af den beskevne fejl, som myndigheden beklager. "Fejlen er fundet og rettet. Der var tale om en simpel linkfejl på en underside."

Skats pressefunktion oplyser desuden, at myndigheden er ved at gennemgå skat.dk for lignende fejl.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Globeteam lå i forhandlinger med flere købere inden frasalg: Aggressiv ekspansionsplan venter nu forude - har afsat 'betydeligt beløb'
Interview: Direktør for Globeteam Claus Moldow gør klar til offensiv ekspansion efter, at han, Morten Strunge Nielsen og Kirk Kapital har solgt kontrollen over det danske konsulenthus til den store norske kapitalfond Norvestor. "Pengene er afsat til organisk vækst i Danmark, men vi vil også komme til at se på opkøb," siger han.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.