Artikel top billede

Så meget koster it-systemet bag din sygesikring

Regionerne og kommunerne er gået sammen i et udbud af et nyt sygesikringssystem. Det er ikke helt billigt.

Danmarks fem regioner og samtlige 98 kommuner er via deres it-selskab Kombit gået i fællesudbud med henblik på at købe Danmarks næste sygesikringssystem.

"Ordregiver ønsker etablering og drift af et nyt administrativt system for praksissektoren til erstatning af de nuværende løsninger, der benyttes i regionerne og kommunerne," skriver
regionerne og kommunerne i deres fælles udbudsmateriale.

Det kommende sygesikringssystem skal i praksis skabe en fælles platform for kommunale og regionale medarbejdere til at håndtere danskernes besøg hos blandt andre praktiserende læger og speciallæger.

Håndtering betyder eksempelvis afregning blandt andet af de omkring 13 milliarder kroner, som danskerne bruger på lægebesøg, og de syv milliarder kroner, som borgerne årligt får i tilskud til receptordineret medicin.

Også funktioner som borgernes udlæg for lægebesøg i udlandet og overenskomstadministration af eksempelvis udbetalinger til de praktiserende læger, skal systemet kunne håndtere.

Systemet hidrører derimod ikke hospitalsbesøg.

Et system til 215 millioner

Det forventes, at omkring 300 regionale medarbejder samt mellem 300 og 500 kommunale medarbejdere skal kunne arbejde i det kommende sygesikringssystem, som har en anslået værdi af 215 millioner kroner i det fireårige kontraktforløb.

I udbudsmaterialet fremgår det også, at udover afregning, styring og controlling af ydelser til praksissektoren, medicintilskud og andet, så skal det kommende system blandt andet også understøtte administration af sundhedskort og borgernes valg af læge.

Regionerne oplyser, at funktioner som valg af egen læge med tiden kunne blive en selvbetjeningsløsning. 

Derfor skal vinderen af udbuddet også kunne levere "en fleksibel løsning, der kan udvikles i takt med, at krav, behov, regler og overenskomster ændrer sig," som det hedder i udbudsmaterialet.

Deadline for tilmelding til prækvalifikationen udløber den 1. marts klokken 12.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere