Artikel top billede

Så meget koster it-systemet bag din sygesikring

Regionerne og kommunerne er gået sammen i et udbud af et nyt sygesikringssystem. Det er ikke helt billigt.

Danmarks fem regioner og samtlige 98 kommuner er via deres it-selskab Kombit gået i fællesudbud med henblik på at købe Danmarks næste sygesikringssystem.

"Ordregiver ønsker etablering og drift af et nyt administrativt system for praksissektoren til erstatning af de nuværende løsninger, der benyttes i regionerne og kommunerne," skriver
regionerne og kommunerne i deres fælles udbudsmateriale.

Det kommende sygesikringssystem skal i praksis skabe en fælles platform for kommunale og regionale medarbejdere til at håndtere danskernes besøg hos blandt andre praktiserende læger og speciallæger.

Håndtering betyder eksempelvis afregning blandt andet af de omkring 13 milliarder kroner, som danskerne bruger på lægebesøg, og de syv milliarder kroner, som borgerne årligt får i tilskud til receptordineret medicin.

Også funktioner som borgernes udlæg for lægebesøg i udlandet og overenskomstadministration af eksempelvis udbetalinger til de praktiserende læger, skal systemet kunne håndtere.

Systemet hidrører derimod ikke hospitalsbesøg.

Et system til 215 millioner

Det forventes, at omkring 300 regionale medarbejder samt mellem 300 og 500 kommunale medarbejdere skal kunne arbejde i det kommende sygesikringssystem, som har en anslået værdi af 215 millioner kroner i det fireårige kontraktforløb.

I udbudsmaterialet fremgår det også, at udover afregning, styring og controlling af ydelser til praksissektoren, medicintilskud og andet, så skal det kommende system blandt andet også understøtte administration af sundhedskort og borgernes valg af læge.

Regionerne oplyser, at funktioner som valg af egen læge med tiden kunne blive en selvbetjeningsløsning. 

Derfor skal vinderen af udbuddet også kunne levere "en fleksibel løsning, der kan udvikles i takt med, at krav, behov, regler og overenskomster ændrer sig," som det hedder i udbudsmaterialet.

Deadline for tilmelding til prækvalifikationen udløber den 1. marts klokken 12.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skattestyrelsen mangler it-viden og der bør spares på it-konsulenterne: Her er It-rådets syv anbefalinger til skatteministeren
Ledelsen skal styrkes, it-fagligheden skal øges, og konsulenterne skal tøjles. Det er nogle af de anbefalinger It-rådet er kommet med til Skattestyrelsen om det kommende ejendomsvurderingssystem.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.