Artikel top billede

Lønforhøjelse til 1.400 danske it-folk - se hvor meget de får

Mere end 1.400 statslige it-folk kan se frem til lønforhøjelse de kommende år. Læs her hvor meget de scorer.

Så er lønnen for de kommende par år for mere end 1.400 it-ansatte hos staten faldet på plads.

De indgår i samme pulje som alle andre statslige ansatte, oplyser HK Stat.

"Der er aftalt en økonomisk ganske snæver ramme for de kommende to år," forklarer faglig chef Tina Green fra HK Stat.

Konkret udmøntes der ikke generelle lønstigninger til alle i 2013, men der er aftalt generelle lønstigninger fra april 2014 på 0,8 procent.

Dertil kommer der yderligere 0,3 procent, som overenskomstparterne forventer, udmøntes fra den statslige reguleringsordning.

Reguleringsordningen er en ordning, som sikrer en næsten parallel udvikling af lønnen på det private og statslige arbejdsmarked, oplyser HK/Stat.

Aftalen løber frem til 2015.

Kompetenceudvikling ved MUS-samtaler for it-folk

I forhold til organisationsaftaleforhandlingerne mellem HK/Stat og Moderniseringsstyrelsen, har der ikke været afsat puljer, så der er ingen konkrete lønforbedringer på basislønningerne.

Men der er dog nogle ændringer og præciseringer som også gælder for it-medarbejderne, oplyser faglig chef Tina Green fra HK Stat.

"Det er for eksempel aftalt, at for medarbejdere som ikke har tillæg ud over basislønnen, skal der lægges særlig vægt på at få aftalt kompetenceudvikling ved den årlige MUS," oplyser hun.

Alle resultaterne fra forliget på statens område, kan man på denne hjemmeside www.OAO.dk, hvor topforhandlerne fra organisationerne på statens område kort giver en videopræsentation af forliget.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.